Mijn zoontje is morgen 6 weken en zit nu sinds een weekje op 6 flessen van 135 cc en drinkt ze altijd leeg. Afgelopen maandag woog hij bijna 4500 gram, dus volgens mij zit hij prima wat hoeveelheid betreft. Overdag laat hij 3 uren tussen de voedingen (soms iets meer, minder eigenlijk nooit), 's avonds en nachts 8 uur (20-4) en 4 uur (4-8). Hij is op zich verder tevreden, volgens mij is het genoeg voor hem. Soms begint hij te huilen na een fles, maar als we hem zijn speentje geven is het klaar. Zuigbehoefte, denk ik. Maar wat ik me afvraag, hoe zit het nou wanneer we over een bepaalde tijd weer omhoog moeten qua voeding? Geef ik dan direct de volledige fles, dus 150+5? Gaat hij dan vanzelf naar 5 flessen? Hij drinkt zijn fles dus altijd leeg, ongeacht de hoeveelheid, en ik ben bang dat hij dan op 6 flessen blijft zitten. En 6x 150+5, dat lijkt me dan teveel toch? We zijn ook niet direct van 90+3 naar 120+4 gegaan, we hebben twee weken 15-20 cc voeding weggegooid. We hebben de eerste dag toen we meer gaven de volledige 120+4 gegeven, maar dat was teveel, hij had er duidelijk last van... Ik lees graag jullie tips, ervaringen en meer!
Ik zou je kindje volgen. Je gaat vanzelf merken wanneer hij geen genoegen meer neemt met 120/4. En 6 x 150/5 mag, maar ik zou daar op deze leeftijd wel voorzichtig mee zijn. Als je merkt dat hij behoefte heeft aan meer kun je in het begin alleen de laatste of de eerste fles ophogen, gewoon wanneer de honger het grootst is. Hij zal niet op elk voedingsmoment evenveel honger hebben, denk ik.
Bedankt voor je reactie! We gaan hem zeker volgen en niet zomaar ophogen natuurlijk! Maar t.z.t. eerst de eerste of de laatste fles ophogen, dat is wel een idee inderdaad! Ik zat net even in mijn schema te kijken en ik zie dat hij van 7 naar 6 flessen is gegaan op het moment dat hij 120+4 (min die 15 cc) kreeg.
Ja, het wijst zichzelf wel uiteindelijk, denk ik. Als hij meer behoefte gaat hebben aan meer voeding per keer zal hij misschien ook een fles laten vallen. Fijn dat hij het zo goed doet!