Weet iemand of er op rauwmelkse kazen altijd 'rauwmelkse kaas' of 'au lait cru' staat? En als dat er niét op staat, dat het dan dús gepasteuriseerde melk is? En zijn ingrediënten als boter en room altijd veilig? Ik voel me een beetje dom dat ik dat niet eens weet, maar liever hier een domme vraag gesteld dan een gevaarlijke bacterie oplopen...
In NL is het verplicht om het erop te zetten als het rauwe melk bevat, maar soms moet je daar goed naar zoeken. Veel fijner is als er op staat dat het gepasteuriseerde melk is, dan weet je het zeker. Ik koop zelf vaak kaas bij de Sligo (heeeeeeerlijk, wat ze daar hebben) en die verkopen veel rauwmelkse kaas. Ik heb echt alle verpakkingen afgezocht en bij twijfel: vragen aan degene die het verkoopt. Twijfel je dan nog: niet kopen. Boter en room weet ik eigenlijk niet, maar ik ga er van uit dat die altijd wel gepasteuriseerd zijn. Zeker als je het gewoon bij een supermarkt koopt.
Dank voor je reactie Bri. Ik ga nu boodschappen doen en zal eens uitgebreid op de verpakkingen turen om te zien of ik deze kreten er op zie staan. Eet smakelijk vanavond! Chantico