Beetje kromme zinsopbouw in de titel, ben ik bang, maargoed: Moeder dient klacht in tegen Action na ontslag om kolven - AD.nl Las ik zojuist via FB. Meningen? Liefs,
Ik vind het artikel niet lekker lezen (zinsbouw) maar over het kolven, ik begrijp het wel. Ik vind dat de vrouw wel mag kolven, maar de tijd uitbetaald krijgen hoeft van mij eigenlijk niet. Ik heb zelf 2 x 5 maanden 7-8 keer daags gekolfd.
Heel goed van deze dame! Mijn treurige werkgever heeft mij ook een zwangerschaps gerelateerde streek proberen te leveren en ook daar heb ik het College van de Rechten van de Mens opgezet. Kwallen!
Ik vind het werkelijk waar belachelijk dat het zo'n ding blijft. We hebben het over bv!! Je weet wel, dat witte goud! Doe voeding die zorgt voor een sterker, gezonder leven voor moeder en kind.. Het zou veel vanzelfsprekender moeten zijn dat je daar de tijd en de ruimte voor krijgt!
Ik zou het ook niet hebben verteld bij een sollicitatie gesprek, evenals ik een zwangerschap niet zou vermelden. Afhankelijk van de functie misschien niet eens vermelden dat ik een jong kindje thuis heb. Ik merk dat het in de praktijk alleen maar tegen je werkt, werkgevers willen geen werknemers die gedeelten van de werkdag afwezig zijn, of ziek uitvallen vanwege zwangerschap of plots naar huis toe moeten om een ziek kind te verzorgen. Of Part - time werken.... ik doe het sinds 2 weken en mijn leidinggevende vind het niets!
Ze mocht gewoon kolven, alleen vond haar leidinggevende dat ze het wel eerlijk had moeten zeggen bij de sollicitatie. En in de tijd tussen begin gesprek en de uitspraak 'blijf maar weg' kan er nog van alles gezegd en gedaan zijn door beide partijen. Ik heb het hele verhaal niet. Ik weet wel dat het vaak zwart-wit wordt vermeld in de media maar dat er meestal een heel verhaal achter schuilt die jij en ik niet weten.
Wat erg dat je het bij de sollicitatie zou moeten gaan vertellen. Kan een werkgever makkelijk aan vrouwendiscriminatie gaan doen...
Belachelijk. Dit is vastgelegd in de wet, ze had gewoon doorbetaald moeten krijgen. En ik had het ook niet verteld bij het solliciteren hoor, dan hebben z emeteen een reden om verder te zoeken, terwijl het echt zoveel tijd niet scheelt hoor. Dat dit een issue is, is me echt een raadsel
Dat doen sommige werkgevers toch wel. En trouwens, als een man zou zeggen bij sollicitatie dat hij een papadag wil opnemen, dan wordt daar ook niet echt hieperdepiep over gedaan.
Kortom, dat zou dus betekenen dat het merendeel van de toch al niet grote groep vrouwen díe nog borstvoeding geeft, zo rond de 3 maanden stopt met voeden. Dit staat in schril contrast met alle gezondheids adviezen omtrent de voeding voor een baby. Dus ja,natuurlijk is het kolfrecht wettelijk vastgelegd. Het is gewoon een.verlenging van het beleid dat de nederlandse overheid voert, omtrent gezondheid.
Precies. Logisch toch? Ik vind ze, als ik dit stuk lees, allebei nogal kinderachtig. De vrouw omdat ze het lekker toch niet gezegd heeft, want tja, er staat niet in de wet wannéér je het moet zeggen, en de Action omdat ze er nu alsnog een probleem van maken. Ik vind overigens ook dat kolftijd niet doorbetaald hoeft te worden.
Oftewel: na 3 maanden geeft geen vrouw meer borstvoeding En jammer de bammer voor je kind dan maar? Voor zwangere vrouwen zijn bepaalde zaken ook wettelijk vastgelegd. Die ook maar skippen?
Kolven in je eigen tijd is toch ook een optie? Met een half uur pauze tussen de middag red je één kolfsessie wel, hoef je alleen de pauzes van 's morgens en 's middags nog maar uit te breiden. Ben je maximaal een uur per dag van je eigen tijd kwijt. Dat is toch niet zo'n drama?
Als het maar "maximaal" 1 uur is, wat is dan het probleem om dit wél gewoon in je normale werkuren te doen? Dan mist je werkgever toch "maar" 1 uur per dag? En als je fulltime werkt,komt dit neer op 5 uur per week. Niet iedereen (ergo maar weinigen) kan die uren zelf betalen. Dan kunnen we ook de tijd die je mag gebruiken om naar de vk/gyn te gaan, in eigen tijd gaan zetten. (Immers,zwanger zijn is ook "eigen keuze"). Waarom moeten anderen daar voor opdraaien? Wel lastig als je fulltime werkt, wanneer moet je dan.gaan.. Gelukkig ziet de nederlandse overheid wél het belang in van melk voor je baby,ook gewoon als je gaat werken. Prima, als je zelf geen kids hebt, of ze wel hebt maar geen.borstvoeding geeft. Maar laat anderen gewoon goed voor het zwangere lijf, en.daarna voor baby (dmv kolven) zorgen.
Maar als er mensen zijn die dat 'niet kunnen missen', geldt dat toch net zo goed voor werkgevers? Moeders die geen BV geven, krijgen ook geen vrij om bij de Kruidvat voeding te kopen. Dat mag ik natuurlijk niet zeggen, want KV is geen BV en er zijn ook anderen die dat voor je kunnen doen. Nouja, goed, ik wil er ook helemaal niet 'zo'n topic' van maken. BV geven is prachtig, maar ik vind niet dat werkgevers daarvoor hoeven te betalen. Verandert niets aan hoe het wettelijk geregeld is, ik gaf dat alleen maar aan om me bij Ons Kleintje aan te sluiten. Aan de discussie over 'het belang voor baby's', waag ik me niet. Als er opmerkingen rondgestrooid worden als 'het belang van moedermelk' en 'goed zorgen voor je baby d.m.v. kolven', is al wel duidelijk waar die discussie op uit zou lopen. Heeft verder ook niets met het onderwerp te maken. Wij hebben al onze ziekenhuisbezoeken overigens altijd in eigen tijd ingepland, tenzij het om echt ziek zijn ging.
Ik was op mijn eerste werkplek al minimaal een half uur per dag kwijt aan het lopen naar de kolfplek. Ik moest van de ene kant van het ziekenhuis naar de receptie, daar een sleutel halen, dan naar boven, kolven, sleutel terugbrengen en weer het hele ziekenhuis door. Dat was als het rustig was minimaal een kwartier per kolfbeurt. Als het druk was kwam daar makkelijk 5 minuten bij. Dat heb ik altijd als kolftijd geteld, hoewel het ervoor zorgde dat ik eigenlijk niet genoeg kon kolven, maar dat zou ik als ik het zelf moest betalen natuurlijk niet doen. Daarnaast had ik het bij de oudste wel kunnen betalen, maar sinds 4 jaar ben ik kostwinner. 6 tot 8 uur per week minder hadden we niet kunnen betalen, dus zou ik wel zijn gestopt. En ja, ik zou dat heel erg hebben gevonden dat je blijkbaar genoeg geld moet hebben of een genoeg verdienende partner moet hebben om bv te kunnen geven. Dat gaat in tegen mijn gevoel van solidariteit. Ik ga ervan uit dat een goede werknemer zijn/haar best doet zo kort mogelijk te kolven, zo min mogelijk te verzuimen, zo flexibel mogelijk inzetbaar te zijn, maar ik vind dat er van een werkgever verwacht mag worden zich aan de wet te houden. Het verhaal lijkt van 2 kanten geen schoonheidsprijs te verdienen.
Heel bijzonder om te lezen dat er mensen,moeders, zijn,die niet verder kunnen kijken dan wat in hun eigen straatje ligt.Dat jezelf anders kiest,moet je zelf weten, dat geld voor zoveel zaken. Het gaat bij het voedrecht,net zo goed als de rechten mbt de zwangere vrouw,gewoon om bescherming van het individu (in dit geval een baby). Die bescherming vind men blijkbaar wél normaal bij zwangeren,maar niet voor een baby. How sad.