Ik moet morgen een taart fabriceren voor mijn jarige zoontje. Nu heb ik vanwege tijdgebrek een ouwel print besteld om bovenop te doen. Maar ik heb nog nooit met zo'n printje gewerkt. Heeft iemand do's en don'ts en tips? Hoe plak ik het vast, kan het wel op fondant? Moet er een witte ondergrond achter etc...
Volgens mij moet je er iets van gesmolten chocolade onder smeren zodat het niet smelt. Maar ik heb er zelf nog nooit mee gewerkt dus dat is iets wat ik heb gelezen en niet uitgeprobeerd. Alvast gefeliciteerd
Als het goed is komt er een gebruiksaanwijzing bij. Ik heb dat ouwel voor het eerst gebruikt begin mei bij de verjaardag van 1 van onze kids. Het is vooral belangrijk dat het droog blijft. Dus handen goed wassen én afdrogen alvorens je het gaat knippen (als dit nodig is dan: hier kwam het op A4- formaat maar moest zelf worden geknipt). Fondant dus ook droog houden (maak je het van tevoren en zet je het in de koelkast, wordt het vochtig. Ik durf geen garantie te geven of je het dan goed droog kan deppen met keukenrol). Je hoeft er niks onder te smeren, maar kan er ook voor kiezen er jam onder te doen. Doe dit wel kort van tevoren. Wordt de ouwel nat, loopt de print uit. Zou zonde zijn. Gefeliciteerd alvast!
Ik smeer de print altijd in met een heel klein beetje water. Met een kwastje ofzo. Niet te nat. Dan kan je'm vastplakken. Vooral de randen niet vergeten ivm omkrullen.
Kan ie op klm-blauw fondant? Of wit er onder? Zal er geen botercreme omheen smeren maar een beetje overlappend fondant kan wel?
Ouwel smelt niet zo snel, icing wel, maar als de print nat word zal die er niet mooier van worden heb je de mogelijkheid hem er voor het opdienen op te leggen? Dan zou ik dat doen