Fondue......maar hoe?

Discussie in 'De lounge' gestart door moonlight159, 7 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Leuk! Ik heb met mijn verjaardag een fonduepan gekregen!
    Maar ehhh......hoe doe je dat? Heb dat echt nog nooit gedaan :)
    Ik vind op internet alleen maar ingewikkelde recepten. Wij willen het in het weekend gaan doen, beetje op dezelfde manier als gourmetten....nouja het zelfde ;);) als je begrijpt wat ik bedoel hihi

    Alvast bedankt!
     
  2. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Je kunt er kaas in smelten (speciale kaas) en er dingetjes in dopen. Stukjes gebakken vlees of groente bijvoorbeeld.

    Maar je kunt natuurlijk ook chocola erin smelten en daar lekker vruchten in doen... mmm!
     
  3. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Hmmm de gene met wie we gaan fondueen vind kaas niet zo lekker.
    En hoe doe je dat met olie dan? En wat voor olie gebruik je dan?


    Jaaaaa die chocola die kende ik al! hahaha maar gaat nu echt om het hoofdgerecht zeg maar.
     
  4. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Volgens mij gebruikte ik gewoon zonnebloemolie. Heb je een elektrische fonduepan? (niet dat dat qua olie uit maakt hoor hihi)

    Verder kan je dus hetzelfde doen als bij gourmetten en hou met je vlees rekening dat het behoorlijk klein wordt in de olie, dus iets grotere stukjes.
     
  5. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    gewoon zonnebloemolie

    of anders een lekkere bouillon maken en daarin fonduen
     
  6. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.208
    1.264
    113
    Centrum België
    Je hebt ook speciale fondue olie met kruiden in.

    Heel heet laten opwarmen en een stukje brood erin om te zien of het heet genoeg is...
     
  7. Gummiebeertje

    Gummiebeertje Bekend lid

    24 mei 2010
    956
    0
    0
    huismama
    Elk jaar met Kert gaan we met de familie fonduen.
    Een fonduepan vullen met zonnebloemolie (let op de max en min)
    Wij hebben dan altijd kipfilet, biefstuk in kleine stukjes gesneden, en kleine gehaktballetjes, en je kunt ook varkensvlees nemen, maar dat vinden wij persoonlijk wat taai, dus hebben we dat niet.

    Verder hebben we er altijd stokbrood met kruidenboter bij, en heel veel sausjes voor het vlees.
    Ook komkommer is lekker fris ertussendoor (gewoon plakjes of een frisse komkommersalade )

    Augurk is er ook wel lekker bij.

    Dat is hoe wij het altijd doen, en gosh, ik krijg er enorme trek van nu :D
     
  8. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    en pas op met de stokjes in de pan tegen mekaar aan.......ben je ineens je vleesje kwijt.....hihi
     
  9. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ik krijg er ook trek van. Heb zelf nog zo'n goedkoop fondue pakketje van de lidl in de vriezer liggen.

    Maar fonduen in je eentje is niet zo gezellig he.

    Dat van dat stukje brood is een goeie tip, zo doe ik het ook altijd.
     
  10. Gummiebeertje

    Gummiebeertje Bekend lid

    24 mei 2010
    956
    0
    0
    huismama
    kwijt, of je hebt extra :D
     
  11. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    *grijnz* ;)
     
  12. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    hoe laat moeten we er zijn? 8)
     
  13. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    haha LOL, hoe lang zou het duren om het te ontdooien?
     
  14. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    tegen die tijd zijn we er wel whoehahahahahahaha
     
  15. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Oeh nog een tip. Zet een bakje met spiritus in je woonkamer/keuken (daar waar je gaat fonduen), dan stinkt je huis morgen niet zo.
     
  16. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    oh echt ja?????
     
  17. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Yep, ook handig tegen rooklucht bijv.
     
  18. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    oh oke, dan ga ik dat doen de volgende keer als we gourmetten, ik vind die lucht erna zo erg!
     
  19. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Wij hebben ook altijd mini sla vinkjes, champions zijn ook lekker, biefstuk en kip inderdaad. Sla ernaast is wel erg lekker net als stokbrood en kruidenboter.
     
  20. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    Ooow lekker Fondue! maar is heel makkelijk, maar is zo te lezen al uitgebreid uitgelegd..

    enne kijk uit he, als je stukje vlees van je stokkie valt en in de pan achterblijft moet je de volgende keer (weer) betalen :D :p
     

Deel Deze Pagina