Het zal even zuur zijn voor mensen, maar ik neem aan dat er ook goed gecontroleerd zal worden naar inkomsten en wat men te besteden heeft. Voor mij is het ook zuur dat we ondanks dat ik 2 jaar ingeschreven sta, alleenverdiener ben (of ja was op dat moment, met partner ten laste die mocht niet werken) met een netto inkomen van 1200 p.m. kan fluiten naar een goedkope woning en noodgedwongen in de vrije sector zit voor 700 euro p.m. Recht op huurtoeslag heb je dan ook niet namelijk.
Dat begrijp ik. Maar de vraag was: 1. wat gebeurt er met de huurprijs als je inkomen naar beneden gaat? 2. wat gebeurt er met de huurprijs als ze de woning na een jaar of zo verlaten? Gaat dat dan weer terug naar de 'oude' huur?
Pff ik kan mij hier dus echt over opwinden! We wonen nu in een huur huis. 500 euro huur. Wij willen graag iets groter maar wel huren. Maar dat kan niet want we verdienen samen te veel ( allebei werk waar geen opleiding voor nodig is en ik werk maar 32 uur) Zijn dus of verplicht te kopen of huren boven 670 euro. Voor een huis kopen krijgen we vind ik te weinig hypotheek en weetje jij veel wat ze de komende jaren nog gaan veranderen in Den Haag. En een huis huren word me veeeel te duur. Ik werk niet alleen voor mn hur ofhypotheek. Ik wil gewoon lekker kunnen leven en sparen! BAH BAH BAH! zooitje in Den Haag!
ps: ik vind 500 tot 600 euro in de maand heus niet goedkoop! Huur: 500 gas water licht: 170 zorg: 260 gemeente belasting: 50 pm Hef: weet ik niet precies En dan nog luxe dingen als televisie, internet, mobiel, sport, autobelastingen, Tsjonge mijn loon is al zat op aan alleen rekeningen!!! En natuurlijk je leeft naar wat je hebt maar toch... Als ze willen dat we de economie stimuleren moeten ze ons hier niet weg gaan 'pesten' Mijn loon gaat hcht niet iedereen jaar een x aantal % omhoog
Wat een onzin. Straks gaan ze je nog dwingen een bij je inkomen passende auto te kopen. De huren gaan omhoog met het argument dat de huurder meer kan betalen. En dan? Zijn er dan opeens meer betaalbare huizen beschikbaar? Woningbouwcorporaties waren te druk met winst maken voor hun aandeelhouders om zich bezig te houden met waar ze eigenlijk voor waren bedoeld: huizen bouwen. Volgens de Woonbond gaat het om 4% van de sociale woningbouw die bewoond wordt door mensen die meer zouden kunnen betalen. Bron: Woonbond - Woonbondvoorstel om de huren betaalbaar te houden Welk probleem denkt de regering hier eigenlijk mee op te lossen?
Ik betaal ook 500 in de maand, zit dus in een sociale huurwoning. Op papier verdienen wij ook 'boven' modaal. Helaas krijgen we het niet door een loonbeslag. Nu zal ik die verhoging wel kunnen betalen, maar ik ga door alle verhogingen wel steeds minder overhouden in de maand. Ze kijken gewoon niet verder dan het bruto inkomen. Misschien ook wel handig om dan verder te kijken wat iemand daadwerkelijk overhoudt in de maand.
Ik snap het principe maar toch vind ik het vervelend. Wij woonden in de particuliere sector, totdat de beste man bedacht dat hij zijn panden ging verkopen. Toen moesten we op zoek naar een andere woning, niks in de omgeving te vinden. wel zo'n 20-40 km verder op. Maar ja met twee kindjes bij de gastouder/psz, werk van man op fietstafstand en oma in de buurt die oppast zou dat erg zuur worden. Mijn kinderen uit hun vertrouwde omgeving halen en nog een extra auto aanschaffen + meer kosten woonwerk verkeer. Wij kregen een huis aangeboden vanuit de woningbouwvereniging, 10% mag er boven die grens zitten. Wij hadden dus geluk. We zouden graag kopen, helaas heeft mijn man een eigen zaak gehad (voor mijn tijd) en is dit misgegaan.We kunnen dus geen hypotheek krijgen. Natuurlijk kan ik meer betalen, maar met die verhoging gaan we dus niet minder scheefwonen.Wat ze willen bereiken gebeurt dus niet, en dan voelt de verhoging wel zuur... We kunnen niet weg, geen mogelijkheid tot kopen en geen huizen in de vrije sector in een straal van 10 km.
Het gaat hier om mensen die begonnen zijn met "weinig" inkomen, waardoor ze überhaupt in aanmerking konden komen voor een sociale huurwoning, maar in de loop van hun carrière meer zijn gaan verdienen. Je krijgt natuurlijk geen huis waarvan de huur 400 met een salaris van 40.000. Zoals ik al zei, gaat het hier dus om 4% van de sociale woningbouw die bewoond wordt door mensen die meer zouden kunnen betalen. Zoals ik in mijn vorige post ook al zei; De huren gaan dus voor deze huurders omhoog, en dan? Zijn er dan opeens meer betaalbare huizen beschikbaar? Het is zoals Aszz aangaf puur de huren verhogen om de opbrengst daarvan naar de staatskas te harken. En dan nog behoudt deze huurder het etiket scheefwoner, die geen huurtoeslag of hypotheekrenteaftrek ontvangt maar wel extra huur betaalt.
Wat ik begreep doen ze dit zodat het voor de meeste scheefwoners nu aantrekkelijker word om te gaan kopen en dus de woningmarkt weer op krikt. ( Niet dat dat gebeurd want ook kopen is dmv de nieuwe plannen totaal niet aantrekkelijk meer )
wij zitten net boven de grens. we betalen op dit moment al 520 euro aan huur. natuurlijk kan je zeggen dat als je te veel verdient je maar naar een vrije sector huurwoning moet verhuizen maar dat kan in ons geval niet. wij hebben er niet voor gekozen om hier te wonen, we moesten deze woning wel aannemen omdat deze woning de aanpassingen heeft die ik vanwege mijn handicap nodig heb. we hadden dus geen keuze omdat als we deze woning niet aannamen we geen andere aangepaste woning kregen en ook geen aanpassingen meer. verhuizen voor ons is helaas dus geen optie al zouden we dat maar al te graag willen
Eh ja...wij willen wel maar kunnen niet! Mijn man is ziek. Blijvend ziek. Dus wij krijgen geen hypotheek. Maar doordat we 44500 euro bruto per jaar verdienen mogen we ook bijna niets huren. Behalve de vrije sector a la 1000 euro per maand en dat kunnen we echt niet betalen! We hebben nu al een huur van 670 en dat wordt al lastig af en toe. Wij zijn er dus niet zo blij mee
Echt? Wij zijn hier nog komen wonen toen het als sociale huurwoning gemeld stond. Nu zouden wij dit huis dus niet meer mogen huren omdat wij boven die grens van zoveel 30 duizend zitten... Ik hoop het, dan hebben we enkel de 2% stijging. Edit: inderdaad net boven. Zie net op google dat de grens 664 is. 6 euro erboven dus.
Woningbouwverenigingen verhuren ook woningen in de 'vrije sector', al is het beleid de komende jaren erop gericht om dat te verminderen en meer te gaan richten op hun oorspronkelijke doel: sociale woningen. Het gaat dus om woningen die gesubdieerde lage huren hebben, en dan wordt gekeken wat het inkomen is van de mensen die daarin wonen. En als de verhouding scheef is, dan ga je meer betalen. Je wordt niet uit je huis gezet ofzo, je bent gewoon meer geld kwijt aan huur. Zuur, maar terecht. Want omdat de sociale woninghuur op slot zit blijven afgestudeerden in hun studentenflat omdat ze niets kunnen vinden en loopt die markt ook vast etc etc.
Er zit niets anders op dan wat meer huur te betalen wat ik niet super erg vind. Maar als ik van onze flat naar laagbouw wil dan kan dat niet want ik mag niet meer in een huur huis wonen?! want ik verdien te veel.... VAAG! dus ik mag alleen in deze flat blijven wonen...