Fotoalbum (kind/gezin)

Discussie in 'De lounge' gestart door RobinBird, 2 okt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. RobinBird

  RobinBird Fanatiek lid

  21 okt 2018
  1.264
  973
  113
  Hoi :)

  Dit zal niet het eerste of enige topic over foto's en albums zijn, maar ik heb toch nog wat specifieke vragen.

  Wat ik nu doe is dat ik eens in de zoveel tijd even aan de slag ga met foto's sorteren/ordenen. Inmiddels heb ik van het eerste jaar van mn dochter alles in mapjes per maand gedaan. In sommige maanden staan echt achterlijk veel foto's. Ook echt onzin, dubbel, wazig, etc. Wat ik dan doe is dat ik bij de maand begin waar ik als laatst gebleven ben, de echte zooi wis ik dan en vervolgens maak ik een mapje met "Afdrukken". Dat zijn dan de leukste en mooiste foto's maar ook de foto's waaraan een bijzondere gebeurtenis of gevoel gekoppeld is. Inmiddels heb ik dus een aantal keer bij de Hema wat af laten drukken. De afgedrukte foto's heb ik nog niet in een album geplakt, want ik wil eerst het hele jaar afgedrukt hebben voordat ik ga knutselen (om er een klein beetje doorloop in te houden zegmaar, anders verzand ik in knippen, plakken, foto's kijken, herinneringen ophalen etc. terwijl ik dus nog heel veel ongeordende foto's op m'n schijf heb staan).

  Echter.....Ben ik nu dus aan het twijfelen. Is dit wel een handige methode? Kan ik niet beter eerst alles in die mapjes op de schijf geordend hebben en vervolgens gewoon een fotoboek via Albelli, Hema, whatever in 1x afdrukken i.p.v allemaal losse foto's in een (ouderwets? en vaak dik!) boek plakken? En, als ik toch voor een ouderwets boek kies, doe ik dan zo een waarin ik het zelf moet plakken of beter van die hoesjes waar je het inschuift? En als ik dat laatste doe (makkelijker), hoe voeg ik dan persoonlijke teksten toe?
  Wat is het minst werk (want jeetje mina, wat een tijd gaat hierin zitten!) en wat heeft het leukste resultaat?

  O ik ben trouwens bekend met de Smart Assistant die onder andere Albelli aanbiedt, maar dat is niks voor mij.

  En... Ik merk dat ik nog best veel foto's in het mapje "Afdrukken" heb.... Is het misschien een idee om daarvan vervolgens een paar weer uit te filteren die ècht geweldig zijn voor in een boek en dat ik de foto's die dan overblijven gewoon als stapeltje foto's in een bakje bewaar?

  Oke wat een verhaal haha! Ik ben gewoon echt benieuwd naar hoe jullie dit doen en ook of hoe ik het doe te ingewikkeld is of juist inspiratie voor jullie?

  Dankjulliewel alvast :)

  Groetjes RobinBird
   
 2. AprilM

  AprilM Lid

  9 apr 2017
  75
  53
  18
  Vrouw
  NULL
  NULL
  Wat wij doen is het "bijhouden" in een digitaal fotoboek. Eens in de zoveel tijd voegen we dan de meest recente foto's weer toe met af en toe den verhaaltje er bij. Blijft tijdrovend, maar op deze manier is het nooit ontzettend veel werk in een keer en is het voor mij ook een beetje hobby.

  De losse foto's bewaar ik op datum. De titel van elk losse mapje begint met het jaartal, dan de maand, dan de dag (bijv. 20191108 = 8 november 2019). Op deze manier sorteren alle mapjes automatisch goed op datum. Zal vast handiger kunnen, maar ben niet heel handig met computers en dit werkt voor mij goed!

  Wat ik hier ook wel leuk aan vind is dat mensen in onze directe omgeving foto's vaak ook snel doorsturen "want dan komt het in het fotoboek". De fotoboeken worden dan ook graag bekeken!
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 3. Striae

  Striae Fanatiek lid

  16 jul 2020
  1.567
  1.073
  113
  Ik vind een ouderwets boek meer sfeer geven. Ik ben toevallig ook net begonnen met het fotoboek van mijn zoontje. Ik hoop het 1e jaar af te hebben voordat baby 2 word geboren ;)
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 4. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  32.064
  14.396
  113
  Ik doe alles per maand opslaan op de harde schijf. En dan maak ik 1x per jaar een fotoboek.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 5. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  4.251
  4.372
  113
  Zelf inplakken is een leuk idee voor het 1e jaar bij 1 kind. Maar op de langere termijn niet houdbaar. Zeker niet bij meerdere kinderen.

  Boeken met van die inschuifhoesjes zijn erg ouderwets. Je kunt dan namelijk verder niets met de foto. Niet inzoomen, bewerken, vergroten of leuke teksten erbij.

  In beide gevallen krijg je grote en zware boeken die niet makkelijk mee te nemen zijn en sneller kapot gaan.

  Het meest handig is een digitaal foto progamma van Albelli of Kruidvat etc. Foto's makkelijk bewerken, onbeperkt bladzijden toevoegen en het weegt niets. Je kunt het bijhouden en een paar keer per jaar opslaan.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 6. Iertje81

  Iertje81 VIP lid

  31 dec 2015
  16.475
  30.364
  113
  En dan kijken of je het allemaal bij baby 2 ook gaat doen en of je het allemaal na baby 2 nog bij gaat houden :roflmao:
  Ik lach je echt niet uit maar heel veel mensen zeiden tegen mij: wacht maar tot Luc er is en ze hadden nog gelijk ook ;)
   
 7. Striae

  Striae Fanatiek lid

  16 jul 2020
  1.567
  1.073
  113
  Haha ja, ik denk alleen het 1e boek voor baby 2
   
  Iertje81 vindt dit leuk.
 8. Iertje81

  Iertje81 VIP lid

  31 dec 2015
  16.475
  30.364
  113
  Ik zou je echt superknap vinden en dat meen ik oprecht want ik wist echt niet (en nu nog steeds niet en Luc is bijna 2) waar ik de tijd vandaan moest halen. Ik vind het best jammer eigenlijk. En tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik laatst door m’n foto’s scrolde en ik heb veel meer foto’s van Ies dan van Luc. Ook zoiets :oops:
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 9. WinterBird

  WinterBird Fanatiek lid

  28 nov 2012
  1.416
  877
  113
  NULL
  NULL
  Ik maak net als jij een selectie van de foto's die ik mooi vind/waar ik waarde aan hecht. Deze 'plak' ik in een Albelli album.
  Van de eerste twee jaar van de kinderen en rondreizen heb ik aparte boeken gemaakt. De rest heb ik op jaar. Maar wel alleen albelli boeken. Ik vind ouderwetse albums te veel ruimte in beslag nemen.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 10. Dubbelgeluk

  Dubbelgeluk VIP lid

  18 mei 2013
  8.842
  7.629
  113
  Gezien de hoeveelheid foto’s en de beperkte ruimte, zou ik voor digitaal gaan. Digitaal kan je sommige foto’s verkleinen, of juist pagina groot maken, wat eer doet aan de foto’s.

  Ik ga in de winter een digitaal babyboek van de jongste maken. Van zijn broer ben ik tot 5 jaar bij en hij wordt deze maand 6. Hij heeft een babyboek en dan maak ik een boek tot 5 jaar en tot 10 jaar.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 11. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  8.869
  3.228
  113
  Vrouw
  Ik moet nog 2 jaar bijwerken. Maar vaak geen zin als ze op bed ligt. En als ze wakker is wil ze ook op de computer of gaat om aandacht zeuren. Ben alleen dus ook geen partner die haar kan vermaken oid.

  Een kennis van mij doet standaard op de eerste zondag van de maand de foto's sorteren en dan de foto's die leuk zijn meteen in digitaal foto album met verhaaltje erbij. Ik dacht dat ga ik ook vanaf haar 2de jaar doen. Inmiddels zijn we 4 maanden verder en nog niks gedaan.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 12. spruitjes

  spruitjes Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.826
  1.352
  113
  Kijk eens op de albelli club op Facebook.
  Daar krijg je zoveel inspiratie en kan je zo veel leren!
  Veel leuker dan een geplakt boek vind ik
  (En platter, en je kan meer foto's kwijt l
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 13. Me26

  Me26 Fanatiek lid

  29 sep 2012
  4.686
  685
  113
  Ik maak elk jaar een fotoalbum van de kinderen. Van verjaardag tot verjaardag.
  Als ze jarig zijn geweest maak ik een aparte map aan met alle foto's van dat jaar en dan maak ik online een fotoalbum, wat ik dan meestal in paar weken af heb. Ik vind het leuk om te doen. Voordeel vind ik dat ik het zo dik als nodig is kan maken. En zelf kan kiezen hoe groot ik een foto wil hebben.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 14. Petra82

  Petra82 Fanatiek lid

  10 jul 2008
  1.479
  1.059
  113
  Westland
  Elke eerste woensdag van de maand zet ik mijn foto's van mijn telefoon en mijn camera op de laptop. Dan werk ik voor allebei de meiden het album bij en zet ik gelijk de foto's op de harde schijf.
  Ik maak 1 boek per kind, per kalenderjaar, meestal tussen de 75 en 90 pagina's.
  Kwestie van discipline.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 15. Plopperdeplopperdeplop

  1 feb 2020
  225
  367
  63
  Vrouw
  Ik denk dat dat heel persoonlijk is. Ik hou van scrapbooken dus ik plak alle foto's in, met collages en tekst. Daarnaast heb ik ook nog van die invulboeken waar ik veel foto's in plak en teksten schrijf. Ik wilde eerst ook van die digitale albums maken maar kwam tot de conclussie dat dat niets voor mij was. Ik zit niet graag uren achter de computer, ik lijm en knip liever en werk met materiaal. Van die fotoalbums met hoesjes heb je ook met een kaartje ernaast om een tekst op te schrijven als je dat wil. Ik denk dus echt persoonlijke voorkeur.
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 16. PenF

  PenF VIP lid

  20 aug 2009
  7.963
  2.043
  113
  Vrouw
  Coach
  Dordrecht
  Heb een vriendin klikkie cadeau gegeven is voor de creatievelingen maar ook om het bij te houden!
   
  RobinBird vindt dit leuk.
 17. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  4.251
  4.372
  113
  Vraag jezelf bij heel veel albums. Of heel dikke albums wel af wat je daar vervolgens mee moet. Heeft je kind belang bij een stapel van18 fotoboeken?

  Vaak is het combineren van een aantal jaar of een gezinsalbum waar iedereen in voorkomt handiger dan een dikke rij boeken. Hoe vaak kijk je daar nu nog in.
   
  RobinBird vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina