Wie heeft er een lekker en GOEDKOOP recept voor bloemkool. We eten altijd 2 keer van een grote bloemkool, waarvan 1 keer simpel met gekookte aardappelen en vlees. Maar om dat nou 2 keer in de week te eten(doen we nu dus wel).... Dus wie helpt???
Bloemkoolschotel? Met gehakt en aardappelschijfjes. Pakje saus ersoorheen van maggi dacht ik en klaar
Deze is best lekker. Gaat bij ons een hele bloemkool in en wij eten dit dan twee dagen achter elkaar. ik vind het de dag daarna vaak nog lekkerder.
Bloemkoolsoep klinkt best lekker. Van maggi had ik ook al gezien, maar ben nooit zo weg van de smaken uit pakjes, maar het is het proberen waard!
Aardappelen in de schil in partjes snijden en koken. Bloemkool in kleine roosjes koken. Tijdens het uien snijden en deze fruiten in een bakpan met een beetje olie. Deze even bewaren in een kommetje en de aardappeltjes krokant bakken met olie en misschien een beetje paprikapoeder. Vervolgens de gekookte bloemkool er bij bakken en een beetje peterselie erover doen. Ui erbij door en een beetje fijn geprakte knoflook erbij. Eventueel bij het fruiten van de ui ook stukjes chorizo er door doen. Als het klaar is maak je een kerrie sausje en deze drapeer je erover wanneer het opgediend is.
Bloemkool een beetje (niet helemaal gaar) voorkoken. Dan een bladerdeeg buideltje maken met mosterd en kaas. In de oven, zolang het bladerdeeg nodig heeft!
Ik doe regelmatig de bloemkool beetgaar koken. Dan 4 eieren klutsen, 3/4 in de wok doen, bloemkool erbij in, restant van het ei er over, geraspte kaas en kerriepoeder erover, dan met de deksel er op nog een minuut of 10 laten doorgaren. Heerlijk En dan gewoon met aardappels of aardappelpuree erbij.
bloemkool en pasta koken. Spekjes/hamblokjes bakken. Pasta, bloemkool, spekjes mengen met creme fraiche in een ovenschaal. Afdekken met broodkruim, rozemarijn en strooikaas. 10 min in de oven. Superlekker een van de weinige dingen die mijn zoontje lust!
We hebben de curry geprobeerd. Was heerlijk. Mijn man wil het ook een keer met ragout proberen! Bedankt dames.