Zelf roti maken (wie heeft het recept)

Discussie in 'De lounge' gestart door Mama van Shaun, 16 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mama van Shaun

    Mama van Shaun Fanatiek lid

    17 okt 2011
    1.820
    0
    0
    Spijkcity
    Nou ik wil dus zelf roti maken met sperzieboontjes geen kouseband en aardappel en kip wie heeft het recept voor mij
     
  2. Merel260

    Merel260 Actief lid

    15 okt 2011
    195
    2
    18
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik lees mee ... hmmm lekker roti
     
  3. MissGin

    MissGin Fanatiek lid

    1 jun 2007
    2.883
    0
    0
    Middelburg
    Ik heb even een foto gemaakt van mijn recept, want ik had geen zin om alles te typen haha!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      34,2 KB
      Weergaven:
      116
  4. perzik

    perzik Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.263
    0
    0
    Voor de roti platen wel even naar een Oosterse toko gaan. Die liggen daar per 3 ingevroren. Die van de AH of andere supermarkt zijn niet zo lekker.
     
  5. Mama van Shaun

    Mama van Shaun Fanatiek lid

    17 okt 2011
    1.820
    0
    0
    Spijkcity
    Ja voor de platen wilde ik al naar de toko gaan ohh

    Bedankt voor je recept
     
  6. Hopefultimes

    Hopefultimes Fanatiek lid

    5 sep 2012
    2.209
    1
    0
    NULL
    NULL
    Volgens velen is mijn roti erg lekker, dus vooruit, hier komt 't recept:

    Vlees (ik gebruik vaak lam) marineren met zout, olie en geperste knoflook (2 teentjes).
    Beetgaar koken: 5 aardappels in gelijke stukken verdeeld. Een witte kool, in gelijke lange repen gesneden, ongeveer 150-200 gram kouseband of sperciebonen.
    Eieren hardkoken en pellen (ik reken p.p. 2 eieren, maar wij zijn allen grote eters).

    Dan 2 grote uien snipperen. Olie in de pan verhitten (zorg dat je een grote pan hebt), ui fruiten, vlees toevoegen en eventjes op een goed hoog vuur bakken.
    Dan voeg ik drie eetlepels (maar dan moet je wel van scherp en pittig houden) roti sambal toe, zwarte peper, twee groente bouillonblokjes, ongeveer 40 gram Kerrie masala en 4 eetlepels tomatenpuree.
    Dit goed door elkaar, toevoegen ongeveer 2-3 dl lauw-warm water (geen koud anders schrikt het vlees en krijg je taai vlees).
    Dit een uurtje laten sudderen, af en toe goed omroeren.
    Dan de eieren, aardappels, kouseband of sperciebonen en kool erbij doen. Goed door elkaar roeren (dus je hebt echt een grote pan nodig).
    Afhankelijk van de dikte van de saus, na ongeveer een half uurtje het deksel misschien even schuin erop zetten en iets laten inkoken als dat nodig is.

    Serveren met warme rotivellen.
     
  7. Mama van Shaun

    Mama van Shaun Fanatiek lid

    17 okt 2011
    1.820
    0
    0
    Spijkcity
    Mmmm dank je wel heb gelijk trek
     
  8. Mama van Shaun

    Mama van Shaun Fanatiek lid

    17 okt 2011
    1.820
    0
    0
    Spijkcity
    Ik ga ze beide proberen hihi dus eet 2 keer (of er komen nog meer recepten) roti mmmm
     
  9. Moenie

    Moenie Actief lid

    3 apr 2012
    224
    0
    0
    NULL
    NULL
    De roti (en dan bedoel ik de platen) kun je ook heel makkelijk zelf maken:

    Zelfrijzend bakmeel mengen met water en kneden tot het niet meer plakt.
    Theedoek overheen leggen en minimaal een half uur laten rijzen.
    Bakmeel op aanrecht verspreiden en het deeg uitleggen.
    Deeg verdelen in stukjes en balletjes van maken.
    Balletjes uitrekken en met een deegrol uitrollen en vervolgens aan beide kanten bakken.
    Als het deeg gaat bollen tijdens het bakken dan is dat een goed teken.
     
  10. Moenie

    Moenie Actief lid

    3 apr 2012
    224
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat ook erg lekker is voor erbij...pompoen!

    Olie, fijn gesneden ui, knoflook in de pan en wachten tot het iets bruin begint te worden.
    1 tl massala en een beetje water toevoegen.
    Stukjes pompoen toevoegen.
    Half bouillonblokje erbij.
    Beetje water toevoegen en twee tl suiker.

    Eet smakelijk!
     

Deel Deze Pagina