Tzaziki

Discussion in 'De lounge' started by maja82, Dec 24, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Heb ineens het idee om tzaziki te maken maar we hebben geen griekse yoghurt in huis, alleen zo'n bakje 'milde roeryoghurt'. Is een soort biogarde denk ik. Zou het daar ook mee kunnen?
     
  2. ella27

    ella27 VIP lid

    Jan 22, 2010
    13,977
    1
    0
    ja volgens mij wel hoor!
    zou zeggen , gewoon lekker proberen!
    enne eet smakelijk!!!
     
  3. femmy

    femmy Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,061
    0
    0
    Administratie
    lijkt me wel hoor heb het ook weleens gemaakt en dat was niet met griekse joghurt, lekker trouwens hoeveel zout enzo moet er nou in want toen ik hem maakte bleef ik strooien maar vond hem nog wel wat flauw.
     
  4. maja82

    maja82 VIP lid

    Jan 30, 2007
    15,508
    1
    0
    Ow, vriend zegt net dat hij nog boodschappen gaat halen:D
    Toch maar griekse yoghurt dan.
    Verder komkommer, knoflook, zout en peper toch? Of moet er nog iets anders door?
     
  5. femmy

    femmy Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,061
    0
    0
    Administratie
    ja dat was het volgens mij beetje peper misschien ;)
     
  6. femmy

    femmy Fanatiek lid

    Jan 1, 2006
    4,061
    0
    0
    Administratie
    Ingredienten

    500 gr griekse of turkse yoghurt
    6 teentjes knoflook
    1 komkommer
    1,5 eetlepel olijfolie
    1,5 eetlepel azijn
    1 koffielepel zout
    2 draaien peper
    Bereiding

    Was en schil de komkommer. Rasp de komkommer fijn en laat goed uitlekken en bestrooi het met zout en de peper. Voeg de uitgeperste knoflook, de azijn een de yoghurt toe en roer het door elkaar. Als laatste voegt u de olijfolie erbij en roer alles goed onder elkaar tot het één geheel is.
     

Share This Page