Ik heb eergisteren 's avonds kipschnitzel uit de vriezer gehaald, we zouden deze gisteren eten. We hebben gisteren uiteindelijk iets anders op, kan ik deze vandaag nog maken of is dat te riskant met kip?
Ontdooide kip zou ik denk niet meer eten. Maar het is schnitzel toch? Voorgebakken? Dan zou ik het denk in de oven opwarmen zodat je weet dat het flink verhit is.
nee zou het niet meer doen. Eenmaal een voedselvergiftiging mogen meemaken. Wat was dat een verschrikkelijke ervaring. Sinds dien ben ik heel erg oplettend.
ligt eraan of je de kip op de laatste houdbaarheids datum ingevroren hebt of dat er nog een aantal dagen te gaan waren. Bij dat laatste zou ik het zeker doen hoor.
Het zou voor mij inderdaad van de houdbaarheidsdatum voor het invriezen afhangen, hoe laat je het precies uit de vriezer hebt gehaald/ wanneer het is ontdooid en waar; koelkast of op het aanrecht bijvoorbeeld.
Als je het in de koelkast hebt bewaard en het niet over datum is wel. En als het er goed uitziet en ruikt.
Heb je het ontdooit in of buiten de koelkast en in geval van dat laatste: wanneer heb je het weer in de koeling gelegd? Als het koud is gebleven is er niks aan de hand. Maar dan moeten ze wel vandaag op.
Mag je kipschnitizel uberhaupt wel invriezen? Want kip cordon blue mag dus niet. Staat op de verpakking van de AH tenminste. Ik zou het risico gewoon niet nemen. Is je zorgen ook niet waard. Dan maar wat anders eten.
Als t zo'n voorgebakken is en in de koelkast ontdooit zou ik t nog wel durven. Als vind ik die dingen echt vies, gemaakt van kipseperatorvlees bleh, die lust ik sowieso niet!
Als je het in de koelkast hebt ontdooid kan het nog makkelijk. In de horeca als vlees uit de vriezer komt wordt het altijd dag+2 gestickert. En als het niet opgaat gaat het niet altijd weg op die 2e dag...
Ik heb het in de koelkast bewaard en was ook nog houdbaar. Ik heb het nooit zo op kip, maar mijn man vond dat het wel kon. Zonde maar ik heb het toch weg gegooid, durf het risico niet te nemen.
Ja dan had je het inderdaad niet weg hoeven gooien. Als de verpakking nog dichtzit, zou ik het er gewoon weer uithalen.
Hangt van je maag af.... heb je een ijzeren maag, kun je alles wat een week over datum is nog eten....