Op zoek naar een recept, zoutloos en vis.

Discussie in 'De lounge' gestart door kieke77, 4 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kieke77

    kieke77 Actief lid

    5 jul 2008
    467
    7
    18
    Ik heb net even een rondje bij mijn bewoners (verstandelijk beperkte mensen) gedaan, wat ze morgen willen koken.
    Nou willen ze gebakken aardappelen, boontjes en vis.
    De eerste 2 zijn makkelijk, nu de 3e nog, want het moet ook nog eens zoutloos zijn.
    Ik maak dus haast nooit vis, omdat ik het zelf niet lekker vind.
    Dus vraag aan jullie hebben jullie nog goede ideeën voor een goed recept en die ook nog goed smaakt met de andere ingrediënten?

    gr
    kieke
     
  2. lynn1986

    lynn1986 VIP lid

    7 jan 2008
    5.901
    56
    48
    Vrouw
    uhhh zoutloze vis???

    Dan moet je een zoet water vis nemen want de rest komt uit een zoute zee...Toch of denk ik nu te blond?
     
  3. lynn1986

    lynn1986 VIP lid

    7 jan 2008
    5.901
    56
    48
    Vrouw
    visticks???
     
  4. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dacht ik ook al :)

    Als ik vis bak, dan pak ik meestal een witvis, met wat peper erop, in bloem leggen en lekker krokant bakken.
     
  5. kieke77

    kieke77 Actief lid

    5 jul 2008
    467
    7
    18

    hahaha, was de redenatie van mijn collega ook.
    Wordt eens tijd om te gaan wikipedia-en of googlen.
    Ze mag geen toegevoegde zouten dus, dubieus.

    Die vissticks ga ik dan doen, ik kom zelf niet verder dan zalm met pasta en brocoli of een kant en klaar pakje voor thuis.
    Dus zoiets zocht ik, zijn mijn bewoners mooi het proefkonijn.
    Als het lekker is maak ik ze een keer thuis.

    Dank jullie wel

    Kieke
     
  6. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    In de korstjes van de vissticks zit juist zout verwerkt.

    Een gegrilde moot zalm heeft niet eens zout nodig. Zalm heeft een lekkere eigen smaak. Scheutje olijfolie erover en smullen.
     
  7. Violetriot

    Violetriot Fanatiek lid

    25 apr 2010
    2.998
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    vissticks zijn hartstikke zout! dus dat mag dan denk ik echt niet..

    Ik zou stevige witvis (tilapia ofzo) paneren, eerst door een geklutst eitje en dan door bloem met kruiden, en dan in olie bakken. Even laten uitlekken op een keukenpapiertje en serveren met een schijfje citroen om er op uit te persen. Dan mis je het zout niet zo denk ik..
     
  8. draga

    draga Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.657
    0
    36
    3 baantjes in de schoonmaak. Eindelijk werk!
    drentse land
    Misschien in de oven in folie met wat dille, citroen en boter. Alles erin doen dichtvouwen en dan 15 min op 200 graden? weet het niet precies maar vis duurt nooit zo lang.
    maar volgens mij heb je ook zoutloze viskruiden.
     
  9. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    tilipifilet of pangafilet....zilverfolie een beetje invetten.....seldery, dille, ui, wortel, beetje citroengras erbij....alles dichtvouwen....en in de oven...ca. 180 graden...zo'n 15-20 minuten....

    en smullen maar.....
     
  10. MaaikeS

    MaaikeS Fanatiek lid

    16 nov 2010
    1.516
    0
    0
    Zuid Beveland
    Tilapia, is net zoals andere dames al zeggen een lekkere vis, die geen zout nodig heeft bij de bereiding,
    en je kan ook zalm nemen heeft een super lekkere eigen smaak,
    waar je ook geen zout bij nodig hebt!
     

Deel Deze Pagina