Ik heb net even een rondje bij mijn bewoners (verstandelijk beperkte mensen) gedaan, wat ze morgen willen koken. Nou willen ze gebakken aardappelen, boontjes en vis. De eerste 2 zijn makkelijk, nu de 3e nog, want het moet ook nog eens zoutloos zijn. Ik maak dus haast nooit vis, omdat ik het zelf niet lekker vind. Dus vraag aan jullie hebben jullie nog goede ideeën voor een goed recept en die ook nog goed smaakt met de andere ingrediënten? gr kieke
uhhh zoutloze vis??? Dan moet je een zoet water vis nemen want de rest komt uit een zoute zee...Toch of denk ik nu te blond?
Dacht ik ook al Als ik vis bak, dan pak ik meestal een witvis, met wat peper erop, in bloem leggen en lekker krokant bakken.
hahaha, was de redenatie van mijn collega ook. Wordt eens tijd om te gaan wikipedia-en of googlen. Ze mag geen toegevoegde zouten dus, dubieus. Die vissticks ga ik dan doen, ik kom zelf niet verder dan zalm met pasta en brocoli of een kant en klaar pakje voor thuis. Dus zoiets zocht ik, zijn mijn bewoners mooi het proefkonijn. Als het lekker is maak ik ze een keer thuis. Dank jullie wel Kieke
In de korstjes van de vissticks zit juist zout verwerkt. Een gegrilde moot zalm heeft niet eens zout nodig. Zalm heeft een lekkere eigen smaak. Scheutje olijfolie erover en smullen.
vissticks zijn hartstikke zout! dus dat mag dan denk ik echt niet.. Ik zou stevige witvis (tilapia ofzo) paneren, eerst door een geklutst eitje en dan door bloem met kruiden, en dan in olie bakken. Even laten uitlekken op een keukenpapiertje en serveren met een schijfje citroen om er op uit te persen. Dan mis je het zout niet zo denk ik..
Misschien in de oven in folie met wat dille, citroen en boter. Alles erin doen dichtvouwen en dan 15 min op 200 graden? weet het niet precies maar vis duurt nooit zo lang. maar volgens mij heb je ook zoutloze viskruiden.
tilipifilet of pangafilet....zilverfolie een beetje invetten.....seldery, dille, ui, wortel, beetje citroengras erbij....alles dichtvouwen....en in de oven...ca. 180 graden...zo'n 15-20 minuten.... en smullen maar.....
Tilapia, is net zoals andere dames al zeggen een lekkere vis, die geen zout nodig heeft bij de bereiding, en je kan ook zalm nemen heeft een super lekkere eigen smaak, waar je ook geen zout bij nodig hebt!