Foute combnaties (eten)

Discussie in 'De lounge' gestart door yenolah, 27 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Food-Info.net : Zijn rauwe champignons giftig ?

    vooral dit stukje is fijn:
    Een andere reden om champignons eerst te verhitten is om mogelijke bacteriën te doden. Champignons worden gekweekt op een basis van paardenmest. Deze is op zich gesteriliseerd, maar de mest blijft een goede voedingsbodem voor allerlei bacteriën. Die komen ook op de champignons en hier zouden ook mogelijke voedselvergiftigers tussen kunnen zitten. Deze worden door verhitten onschadelijk gemaakt.
     
  2. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    lekker ja krentebol met kaas. Vriend keek me ook raar aan ;)

    maar hij eet letterlijk bijna alles met sambal. Zijn pizza, zijn beleg en ga maar door.
     
  3. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Jawel hoor, ik lust ze namelijk alleen maar rauw. Als ze ergens doorheen zitten vis ik het eruit.
     
  4. Firlonnien

    Firlonnien Niet meer actief

    Witte rijst met Tomatensaus (pastasaus!)
    Pasta met kerriesaus
     
  5. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Zie je wel, dus ze kunnen toch schadelijk zijn.
    Ik zou dan wel oppassen als ik jullie was met rauwe champignons.
     
  6. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Zelf haal ik het altijd kant en klaar in een flesje uit Portugal, maar onderstaand een recept om het zelf te maken ;)

    PIRI-PIRI (PEPERSAUS)


    Dit is een klassieke saus uit deze streek. Piri-piri is de naam van een hete soort chilipepers, maar wordt ook gebruikt als aanduiding voor een bepaald soort hete gerechten met specerijen waarin ook chilipepers worden verwerkt. De saus kan worden gebruikt als marinade, maar ook als saus om het vlees of de vis mee in te smeren. Bovendien wordt hij wel op tafel gezet bij diverse gerechten.
    Als u de piri-piri gebruikt voor kip, is het lekker om wat gemalen koriander en sinaasappelsap te vermengen met de onderstaande ingrediënten.

    2 - 4 verse rode chilipepers, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt
    het sap van 2 citroenen
    2 teentjes knoflook, uitgeperst
    1 eetlepel fijngehakte verse koriander of peterselie
    1 eetlepel olie
    peper

    Meng alle ingrediënten in een kom of met een keukenmachine, schep het vlees, vis of schaal- of schelpdieren door de marinade en laat alles minstens 2 uur en het liefst één nacht staan.
    U kunt de marinade ook gebruiken om vlees of vis mee te bedruipen tijdens het roosteren of bakken.
    U kunt deze marinade ook als een pikante saus gebruiken. Neem het vlees of de vis uit de marinade, voeg eventueel wat extra marinade-ingrediënten toe en warm de saus goed door.

    Voldoende voor 1 kg vlees of vis / schaaldieren.
     
  7. Citroentje

    Citroentje VIP lid

    7 apr 2007
    5.556
    0
    0

    en hier is de combi frietsaus met mosterd...;) en dan natuurlijk de naturel chips
     
  8. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    ik zag hem al voorbij komen met de big mac, maar ik doe dat bij mn mc chicken, die bestel ik plain oftewel alleen broodje met kip en dan extra bakkie frietsaus die ik dan met een patatje op mn mc chicken smeer haha

    verder hier geen vreemde eetgewoontes..

    vriendlief at altijd alles met appelmoes, gatverdammmee!
    nu is dat gelukkig voorbij haha
     
  9. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ok, gewoon pepersaus dus.
     
  10. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    niks zo vreemd als goudvis met peer *proest*

    grapje. ik eet wel es kaas en stroop op mijn boterham. dat vinden sommigen misschien ook raar
     
  11. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Hm, blijkbaar heb ik dus hele rare eetgewoontes als ik het hier zo lees, ik eet met smaak;

    * Krentenbol met kaas
    * Boterham met pindakaas en sambal (ook lekker met verse knoflook :D)
    * Broodje gekookt ei met tomaat en zout
    * Paté met mayonaise
    * Kaassoufle met pindasaus
    * Stoofvlees op mijn patatjes
    * Patatje met én ui
    * Doperwten met ketchup

    Ik heb nog een hele rare; bruine bonen met slasaus *bloos*, van huis uit meegekregen en dat is echt zo lekker!!!!

    Vroeger at ik trouwens ook rijst met ketchup, die zag ik hier ook al voorbij komen, hahahaha.

    Bij de naturel chips; lekker sausje die je normaal bij de fondue eet, mjam mjammmmmmm.

    Offeh; Boterham gesmolten ham & kaas (soort tosti maar dan geen hard brood) uit de magnetron.

    Eigenlijk eet ik best raar als ik het zo lees....
     
  12. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Haha ja ik was die van die rijst met ketchup.

    Krentebol met kaas is lekker! Waarom is dat raar dan?
     
  13. Ennas86

    Ennas86 VIP lid

    19 jul 2008
    5.468
    1
    36
    Ja! dat is lekker! Helemaal doorweekt...

    wat mijn schoonvader eet.... een snee brood (het liefst een paar dagen oud,) en dan een flinke klaai appelmoes erop! En dan zo snel mogelijk naar binnen schuiven, voordat het brood week wordt!:$
     
  14. Chivay

    Chivay Fanatiek lid

    31 okt 2009
    3.552
    0
    0
    Utrecht
    haha ja krentenbol met kaas :) Jammie..
    Wist niet eens dat dat een gekke combi zou zijn??
     
  15. Bloemie80

    Bloemie80 Actief lid

    1 aug 2008
    452
    0
    0
    hmmm.... misschien niet te vaak rauw meer eten dan... maar het is zo lekker
     
  16. miekje1982

    miekje1982 Fanatiek lid

    6 apr 2007
    4.811
    1
    0
    Flevoland
    Rijst met suiker en kaneel...(jek, droge boel..)
    Bami met mayo
    Bacardi-Limon met 7-up (bij gebrek aan cola) = niet te zuipen...
     
  17. Vuurmeisje

    Vuurmeisje Bekend lid

    15 jul 2009
    727
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat ik lekker vind:
    Zoet en hartig/pittig, zoetig vlees, vlees met fruit, vis met fruit, kaas met jam, croissantje met jam en na elke hap crossaint roerei met zout.
    Ik heb volgens mij niet zoveel rare combinatie's verder, maar heb best lekkere gezien.

    Niet zo lekker:
    Een gekookt ei met suiker, dat eet de buurvrouw van mijn moeder graag
     
  18. kim1990

    kim1990 Fanatiek lid

    18 jul 2008
    4.151
    0
    36
    Emmen
    Uhmz hier heeft me vriend ook wel is van die vieze combinaties :

    Stampot peen en ui met mosterd
    Boterham met eiersalade en jam .
    Broodje mayo met ketchup of curry .
    Bruine bonen met stroop.
    Broodje gebakken ei met curry (ik trouwens ook wel :p )
    Broodje pindakaas met chocoladepasta

    En van mezelf heb ik eigenlijk niet zoveel :

    eigengemaakte sausje bestaande uit :
    mayo,curry,knoflook poeder, paprika poeder, kerrie poeder
    .
    Broodje pindakaas met chocoladepasta (hele tijd geleden)
    Broodje kaas met mosterd .
    Broodje kaas met jam .

    En dat was het wel zo'n beetje :D
     
  19. nicole26

    nicole26 Niet meer actief

    Boterham kaas en jam
    Boterham kaas ham en sambal
    Pasta met yoghurt
    Speculaas op de boterham
    toastje huttenkase en jam of stroop
    Snert met pannekoeken

    En nog zoveel meer ..... :)
     
  20. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Manlief eet altijd een broodje kaas met chocoladepasta...dat lijkt me nou zo goor! Hetzelfde doet ie ook met pannekoeken!
     

Deel Deze Pagina