Fouten in ziekenhuis

Discussie in 'De lounge' gestart door Kalush, 30 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  http://nu.nl/news/1214736/10/Inspectie_ ... bloed.html


  Brr dit is toch ook je ergste nachtmerrie, je gaat naar een ziekenhuis met de bedoeling beter te worden, niet om zieker te worden of zelfs dood te gaan..

  Ik heb zelf ook zo'n kijk operatie gehad, gelukkig was dit bericht er toen nog niet, anders had ik me wel 1000x bedacht..

  Tja het is natuurlijk mensen werk, maar ja dit verwacht je toch niet, je zal je toch doodschrikken als je zo'n brief op de mat vind dat je evt. met HIV besmet bent..
   
 2. KanjerB

  KanjerB VIP lid

  24 apr 2007
  5.097
  0
  36
  :confused: Net als Kalush zou ik ook wel langer denken over mijn kijkopertaie voor de maagband. Het zou je maar overkomen :confused:
   
 3. noura

  noura VIP lid

  27 apr 2006
  8.819
  0
  0
  moet je op maandag (of dinsdag?) eens kijken naar dat programma over missers. daar word je ook niet bepaald vrolijk van.

  mijn vader is vorig jaar ook geopereerd, een hele grote spatader moest weg. hebben ze eerst fotos gemaakt, voor de operatie alles netjes afgetekend. en wat doen ze... halen ze aan de andere kant van het been een klein adertje weg. kom je later achter, en proberen ze nog weg te praten, maar het moet dus wel weer over. tja, niet raar dat ziektekostenverzekeringen zo hoog op lopen. maar wat een blunder. waarom aftekenen?
   
 4. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  Idd het programma missers op dinsdag avond gaat hierover.
  Het is niet leuk om te zien, en je vertrouwen gaat een beetje weg.

  Maar je moet wel vertrouwen op ze! Wat wil je anders doen?
  Het is al heel wat als ze dit openbaar maken.
   
 5. Karagoz

  Karagoz VIP lid

  14 apr 2006
  7.984
  0
  36
  Moeder en verzorgende
  ergens in het land
  selam

  ik zelf heb in 2005 ook een kijk operatie gehad bij mijn baarmoeder maar alles is gelukkug goed gegaan.

  het zou je maar gebeuren
   
 6. zomaar

  zomaar Fanatiek lid

  29 sep 2006
  2.769
  0
  0
  Brabant
  helaas is het niet de eerste keer bij hun. . .
  een paar jaar geleden werden mensen ook per brief op de hoogte gesteld maar toen ging het op hepatitis b of c omdat er ook eventueel besmettings gevaar was. (zat mijn ex schoonmoeder ook bij) vandaar dat ik het nu weet en mijn eerste reactie vanmorgen was :confused: ALWEER? :(
   
 7. gelukkig ben k niet in die zh geweest want het betreft wel ziekenhuizen bij ons in de buurt
  ( veghel en oss ). hopelijk valt het allemaal mee en is er niemand besmet geraakt.
   
 8. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  Ik heb mijn galblaas laten verwijderen.. gebruiken ze die apparatuur ook.

  Ik heb 1 keer gehoord dat er een verkeerd been is geamputeerd in het ziekehuis bij ons in de buurt (ook niet iets wat je nou graag wil meemaken) maar voor de rest heb ik nog nooit wat gehoord.

  Ik kijk die programma's ook niet, het is net wat Daphne zegt, je moet er toch vertrouwen in hebben, wie doet het anders?
  Alleen als je net voor zo'n operatie zit en dit nieuws komt uit.. Hmm lijkt me niet prettig.
  (of juist wel, is er even weer de aandacht om goed te blijven werken)
   
 9. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  :x Kan daar zo boos om worden. Mijn lieve oma was in april opgenomen in het ziekenhuis ivm haar hoge suikergehalte. Nou was mijn oma al 91 jaar maar super levendig voor haar leeftijd. Ze had ook niet veel last van haar suiker.

  2 weken nadat ze in het ziekenhuis lag, werden we gebeld dat ze gevallen was in de wc en zodoende haar dijbeen had gebroken. Wij vraagtekens erbij gezet want mijn oma kon nooit zelfstandig uit bed zijn geklommen want ze zat aan het infuus. Wij doorvragen bleek ze te zijn gebracht door het personeel maar wel alleen achtergelaten. Mijn oma gleed zodoende uit. Wij boos natuurlijk, tuurlijk hebben ze het druk op zo'n afdeling maar jeetje ik werkte op een kdv en ik liet ook nooit baby's op commode alleen achter omdat een andere baby huilde of zo.

  Nou ja ff kort: ze kreeg ruggeprik tegen de pijn omdat ze pas de volgende dag geopereerd kon worden. Hiervan stopte haar hart 1 minuut lang, dus wij moesten die avond al afscheid nemen van haar omdat ze niet wisten hoe ze uit de algehele narcose zou komen. Volgende dag operatie, goed uitgekomen. Helaas na de operatie is mijn oma afgetakeld. Ze had mega pijn in haar been want ze hadden het niet goed teruggezet. Dus of ze kon opnieuw geopereerd worden of haar been zou worden geamputeerd :confused: Helaas heeft mijn oma het niet gehaald en is toch overleden door de complicaties. Ze was zo gezond en sterk en ze heeft mijn dochter wel gezien maar volgens mij besefte ze het niet want ze was zo onder de pijnstilling.

  Moet er nog steeds om janken dat mijn lieve oma zoveel pijn heeft gehad en dat ze zo graag mijn dochter had willen zien :cry:
  Ik was hoogzwanger en ik ging 3-4 keer per week en elke met steeds meer pijn in mijn hart want ze herkende me niet eens meer. En ze had zoveel pijn, de tranen rolde op haar wangen als ze gewassen werd :cry: zo vreselijk om te zien.

  Sorry lang verhaal maar moest het ff kwijt.
   
 10. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  @ Bibiche, wat verschrikkelijk meid.. Oude mensen kunnen al niet zoveel meer hebben.. tja dan is 1 ding gewoon te veel geworden.

  Zo is het bij mijn opa ook gegaan, hij had savonds bij (was al een hartpatient) en wilde niet naar bed gaan, erg onrustig, de arts wilde niet komen.
  Hij is nooit meer wakker geworden.
  Wel erg rustig, met een glimlach op de mond, gestorven.
   
 11. Milla

  Milla Niet meer actief

  Bibische wat erg en oneerlijk! Ik kan me voorstellen dat je zo boos bent.

  We hebben zelf ook zo'n medische misser meegemaakt.
  Toen ik 28 weken zwanger was van mijn tweede dochter werd er in het ziekenhuis tijdens een echo vertelt dat er iets niet goed zou zijn met het hartje. Helaas durfden ze dit nog niet met zekerheid zeggen omdat het nieuwe echoaparatuur was... Ze stelden voor dat ik na twee weken een nieuwe echo liet doen, met de oude apparatuur.. 2 WEKEN? Wij vonden het belachelijk, hebben de arts aangeklaagd en zijn naar een ander ziekenhuis overgestapt, gelukkig werden we daar meteen goed opgevangen en doorverwezen naar een ziekenhuis in Maastricht om het hartje grondig na te laten kijken, door zeer gespecialiseerde artsen. Gelukkig was er niks aan de hand, en bleek alles gewoon goed te zijn. We hebben ons wel heel erg veel zorgen gemaakt. Ik vind dat je als arts met je apparatuur dient om te kunnen gaan, en dat je er anders van af moet blijven ipv mensen de stuipen op het lijf te jagen!
   
 12. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  23.216
  2.422
  113
  Bibiche, wat erg voor je oma!
  Ja, ik snap snap zelfs niet eens waarom ze überhaupt nog zo'n knopje voor de zuster hebben in ziekenhuizen, 9 op de 10 keer komen ze toch niet.
  Ach, ik heb zelf ook al wat van stomme dingen meegemaakt toen ik in het ziekenhuis lag, mijn vertrouwen in de medische wereld is zeer klein.

  Maar een hoop mensen denken gewoon nergens bij na hoor, je kunt net zo goed hepatitus of AIDS bij de tandarts oplopen. Die gaan ook niet altijd even lekker fris om met hun apparatuur en als jij na iemand met een bloedende mond weer behandeld wordt...tel uit je winst.
  Zelf werk ik als pedicure en die domme opmerkingen die ik af en toe krijg. Goh, handschoenen, mondkapje? Of, ach, voor mij hoef je je toch niet om te kleden? Ik draag alles, wit uniform (moet je heet kunnen wassen), beschermbril, mondkapje, handschoenen en ik steek heel veel tijd in schoonmaken en desinfecteren. Soms kan het wel eens wat bloeden, ik hoef geen ziekte en ik hoef dit ook niet door te geven aan anderen. En dan zie ik nog meer mensen met dan zonder voetschimmel of schimmelnagels. Als je iets makkelijk door kunt geven zijn het schimmels wel. Meestal als je het uitlegt, snappen mensen het uiteindelijk wel en denken ze vaak wat beter na voor ze voor hun voeten zomaar door de eerste de beste laten verzorgen.
  Heb ook bij een tandarts gewerkt en daar ging het er ook niet al te fris aan toe, o.a. een reden waarom ik daar ben opgestapt. Helaas kun je zelf niet altijd zien of iemand zijn instrumenten even onder de kraan heeft afgespoeld of het hele desinfectie/sterilisatieproces heeft doorlopen.
   
 13. Nelly

  Nelly Fanatiek lid

  5 mei 2006
  2.955
  1
  0
  Noord-Brabant
  De man van een collegaatje van mij heeft afgelopen vrijdag in een van die ziekenhuizen een kijkoperatie gehad en is dus een van die 500 personen...
  Ik vind het allemaal zo naar... Hij was eindelijk gezond verklaard en nu kan hij zomaar hepatitis of HIV opgelopen hebben.
  Ze geven wel aan dat de besmettingskans erg klein is, maar toch... Het zit me niet lekker. :(
   
 14. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  Jakkes meid, lijkt me een spannende tijd voor je collega en man!
   
 15. Loeki2

  Loeki2 VIP lid

  3 jun 2006
  16.265
  1
  0
  Mijn vriendin hebben ze vorige week 36 uur met gebroken vliezen en vuil vruchtwater laten rondlopen. Het is nog niet duidelijk of de kleine er wel ongeschonden uit gaat komen.
   
 16. Kellly

  Kellly Fanatiek lid

  5 mrt 2007
  1.437
  0
  0
  medische missers...pfff breek me de bek niet open.

  Ben in 2004 geopereerd aan mijn blaas...zou een zware maar simpele operatie zijn.

  Operatie is mislukt .....blaas is verminkt en ik kan niet meer zelf plassen.

  En dan durft de arts ook nog te zeggen dat het tussen mijn oren zit.
   
 17. karin29

  karin29 Bekend lid

  29 mei 2006
  663
  0
  0
  mama
  noord brabant
  Hoi HOi,

  Ja hier was het schrikken. Mijn zoontje heeft op 3 aug een dergelijk onderzoek gehad in een van de genoemde ziekenhuizen. Gelijk gebeld en hij hoorde gelukkig niet bij diegene die nu een risico lopen. Hij heeft wel het betreffende onderzoek in het rabout ziekenhuis gehad. Daar voor de zekerheid ook nog naar toegebeld maar die vertelde dat zij nog niets wisten van een evt besemetting daar.
  Echt even leek alles in te storten hier.
  Groetjes Karin
   
 18. stiekel

  stiekel Bekend lid

  hoi hoi dames

  volgens mij is het maar goed dat we niet alles meekrijgen wat er in en om een ziekenhuis gebeurt.
  ikzelf heb in een catheterfabriek gewerkt.
  en als jullie eens wisten wat ik daar allemaal onderhanden kreeg dan werden jullie daar ook niet vrolijk van.

  ik weet wel wanneer ik een catheter moet ik hem zelf ga nakijken.(als ik daar de kans voor krijg)

  maar dat net niet weg dat wat er nu is gebeurd vreselijk is.

  groetjes sandra
   

Deel Deze Pagina