Franse kaas

Discussion in 'Gezondheid' started by iris73, Dec 11, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. iris73

    iris73 Lid

    Dec 5, 2007
    87
    0
    0
    aalsmeer
    Weten jullie of je wel blauwaderkaas mag als het verhit is geweest?

    Dus van te voren is het wel rauwmelks,maar als je het verhit toch niet meer?

    Ben erg benieuwd

    Edit Moderator: Verplaatst naar Gezondheid. Er zijn trouwens meerdere topics over kazen. Je kan hiervoor de Zoekfunctie raadplegen
     
  2. mijn man verkoopt kaas.

    blauwaderige kaas is niet rauwmelks, die is al gepasturiseerd.
    rauwmelkse kaas is boerenkaas. die word op de boerderijgemaakt, en is niet gepasturiseerd.
    gewonen schimmelkaas mag je wel eten.

    verhitte boerenkaas mag je nog steeds niet eten.
     
  3. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    Jul 31, 2006
    5,198
    0
    0
    Iets wat ik eerder ook niet wist: boerenkaas mag je gewoon eten, het is een harde rauwmelkse kaas en daar kan de listeriabacterie niet in ontstaan. Kun je terugvinden via de zoekfunctie, er zijn meerdere topics over, ik geloof zelfs met een link erbij. Het is dus een misverstand dat je boerenkaas niet mag eten.

    Rauwmelkse ZACHTE kazen mag je niet hebben, tenzij ze verhit geweest zijn. Dus na verhitting (bij een ovenschotel bijvoorbeeld) mag je ook de rauwmelkse zachte kazen hebben. Ik weet niet of er blauwaderkazen bestaan van rauwe melk, maar dat zal vast wel.
     
  4. boerenkaas mag je niet eten
     
  5. Tinus

    Tinus Actief lid

    Jun 18, 2007
    417
    0
    0
    Zuid-Holland
  6. :rolleyes:
     
  7. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    Jul 31, 2006
    5,198
    0
    0
    De zucht had Tinus misschien weg moeten laten, maar ze heeft wel gelijk: boerenkaas mag je gewoon eten. Ik heb het voor de zekerheid vandaag tijdens mijn controle bij de vk nagevraagd, en zij bevestigde dit. Maar goed, ik wist het ook niet, dus dat geeft toch niet?
     

Share This Page