Heeft er iemand hier ervaring met medische urgentie aanvragen voor een andere woning? De situatie is kort samengevat: 2 jaar geleden een auto-ongeluk gehad, grotendeels hersteld (nek en rug) alleen mijn heup niet. Ik woon nu in een appartement waar ik 5 trappen op moet om bij de voordeur te komen (Woonde daar net 3-4 maanden toen ik het ongeluk kreeg). De afgelopen 2 jaar heeft vooral in het teken gestaan van proberen te herstellen(fysio, specialist, revalidatie), maar zoals men nu kan vaststellen heb ik een chronische/terugkerende slijmbeursontsteking en een operatie wordt momenteel afgeraden. Ik heb dus nogal een probleem met het trappen lopen en 'vlucht' of naar het huis van mijn ouders overdag, zodat ik niet steeds trap op of trap af hoef, of ik sluit me op in mijn appartement. Het komt er dus op neer dat ik om de pijn enigszins draaglijk te houden ik max 1x trap af en op aan houdt. Nu heb ik via het sociaal wijkteam een verzoek ingediend voor een andere woning op medische urgentie, de wachttijden hier zijn behoorlijk met 5 jaar wachttijd had ik namelijk geluk dat ik dit appartement kreeg. En nee ik woon niet in een grote stad Komende donderdag komen ze kijken en praten voor de urgentie maar heb geen flauw idee wat ik ervan moet verwachten en hoe alles in zijn werk gaat. En waarschijnlijk Google ik niet goed ofzo want ook daar wordt ik niet wijzer van. En bedacht me dat ik vast niet de enige was die zoiets aanvraagt en nodig heeft en hoopte dat er hier misschien mensen mij verder van info konden voorzien Alvast bedankt!
Probeer het eens via de huisarts en de gemeente. Misschien weten die iets meer. Misschien is woningruil ook een optie. Dan kun je ruilen voor iets op de begane grond of zo.
De gemeente en woningbouwvereniging verwezen me juist naar het sociaal wijkteam (was tot januari het WMO-loket) nadat ze eerst steeds naar elkaar verwezen, waar ik dus een gesprek mee heb van de week. Maar wil graag weten hoe het nou in zijn werk gaat Mijn huisarts is een beetje raar die geeft mij nogal tegenstrijdig advies, en heb het idee dat ze het niet echt serieus neemt, de conclusie is nu getrokken door de revalidatie arts naar aanleiding van het traject daar. Heb van hun ook het advies gekregen wanneer bijv krukken te gebruiken, wanneer een rolstoel etc. Zodat ik zo mobiel mogelijk blijf, maar wel mijn rust pak en niet te vaak over mijn grenzen te gaan (aangezien een slijmbeurs pas nadien tot uiting komt.