Jouw lekkerste pastarecept!

Discussie in 'De lounge' gestart door Mirro, 25 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mirro

    Mirro Fanatiek lid

    27 dec 2007
    1.782
    30
    48
    Hoi,

    Laatst las ik een stukje over iemand die met minder "zakjes"wil koken. ook ik gebruik veel te veel van die poeder-troep en wil graag met meer verse ingredienten gaan koken. Liefst ook met veel groente (dat deden we al).
    Nu vroeg ik me af, wat jouw lekkerste pasta-recept is?

    Ben benieuwd...
     
  2. Anta

    Anta Actief lid

    10 aug 2009
    208
    1
    0
    NULL
    NULL
    Penne met (gebakken of niet) cherrytomaatjes, hamblokjes, bosui, half bakje mascarpone, beetje sambal er door. Alles in een ovenschaal en er overheen 30+ geraspte kaas. Dan even in de oven om de kaas te laten smelten. Lekker met een rucola salade! (dit recept komt van Sonja Bakker)
     
  3. Mirro

    Mirro Fanatiek lid

    27 dec 2007
    1.782
    30
    48
    Mmm.. dat klinkt erg lekker! En Sonja vindt die mascarpone ook prima? Dan ik ook! Haha! Denk dat ik deze vanavond al ga maken!
     
  4. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Spaghetti à la mama (mijn mama en nu ikzelf :D)

    - spaghetti
    - 6 lekkere tomaten (bijv Roma), ontvel er 4
    - wortel
    - prei
    - paprika
    - champignon
    - ui
    - courgette
    (je kan ook een zak Italiaanse wokgroenten kopen. Doe ik als ik weinig tijd heb)
    - knoflook (wij gebruiken altijd veel)
    - Italiaanse kruiden
    - beetje chili (tube van de AH is makkelijk en niet te scherp)
    - 400 gram mager rundergehakt
    - klein beetje tomatenpuree

    Snij alle groenten klein.
    Fruit in een grote (wok)pan de gesneden ui in een beetje olijfolie met margarine. Voeg hieraan toe lekker ruim knoflook. Daarna gehakt toevoegen met italiaanse kruiden en een beetje chili. Als rundergehakt lekker gebakken is, voeg je de groenten toe (inclusief tomaten: 4 ontveld, 2 niet ontveld maar allen in partjes). Een klein beetje tomatenpuree kan de smaak wat versterken. Alles lekker laten borrelen... spaghetti erbij en een goeie parmazaan.. mmmmh!

    Heel lekker met een stokbroodje met wat kruiden- of knoflookboter!

    Als ik echt heel weinig tijd heb gebruik ik een zak Italiaanse wokgroenten (500 gr) en een pot Sugacasa van Grand Italia... dan is het dit echt in 10 minuten klaar! maar toch heel smakelijk en een stuk lekkerder dan pakjes!
     
  5. Fransa

    Fransa Niet meer actief

    Niet persé mijn meest favoriete, maar vind 'em wel lekker;

    tagliatelle
    boursin cuisine (liefst de peperversie)
    champginons in grote stukken gesneden
    courgette in grote stukken gesneden
    kipfilet

    Gemakkelijk maar erg lekker!
     
  6. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

    Tortellini (met vlees), spinazie (deelblokjes, geen a la creme), gebakken spekjes, evt uitje en geitenkaas.
    Ik vind dit één van mijn lekkerste pasta gerechten.
    Helaas is mijn man niet van de geitenkaas en spinazie, dus ik eet het niet vaak.
     
  7. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    Benodigdheden:
    Mie
    Pak Choi
    Peultjes
    Oranje paprika
    Garnalen (of stukjes zalm of witvis)
    Rode peper
    Knoflook
    Thaise Vissaus (AH merk)
    Ketjap Manis

    Kook de mie volgens de aanwijzingen op de zak
    Snijd de Pak Choi en de paprika. Wok de witte stukken van de Pak Choi en de paprika samen met de knoflook en de rode peper in wat olijfolie. Voeg als laatste de bladeren van de Pak Choi en de peultjes toe en wok deze even kort mee.
    Bak ondertussen de garnalen of de stukjes vis. Wanneer deze klaar zijn voeg je ze bij het groentemengsel.
    Gooi er een flinke scheut vissaus bij en twee theelepels ketjap.
    Mie op het bord en groente en vis eroverheen.

    Heerlijk!! En heel gezond!
     
  8. sweetamber

    sweetamber Fanatiek lid

    6 nov 2008
    1.271
    1
    0
    apothekersassistente
    400 gr penne
    300 gr broccoli, in kleine roosjes
    250 gr salami
    1 el olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    2 limoenen, het sap ervan
    100 gr grana padano of oude kaas, geraspt
    Zout

    Penne beetgaar koken volgens aanwijzing op de verpakking. In andere pan met ruim water en wat zout de broccoli beetgaar koken.
    Salami in reepjes snijden. In koekenpan olie verhitten en salami 2-3 minuten al omscheppend meebakken. Ui en knoflook toevoegen en zachtjes bakken tot ze glazig zijn. Limoensap en 200 ml kookvocht van penne toevoegen, vuur laag draaien en geheel nog 10 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.
    Penne afgieten en door salamimengsel scheppen. Broccoli afgieten en er voorzichtig doorscheppen. Serveren in 4 diepe borden, met wat geraspte kaas erover. Voeg eventueel naar smaak wat extra limoensap toe.

    mmmmmmm, lekker
     
  9. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    #9 daphne78, 25 jun 2011
    Laatst bewerkt: 25 jun 2011
    je moet eens gaan zoeken naar tagliatelle Bolognaise...
    Dan ben je een paar uur bezig :D Maar wel heel lekker :D Dan maak je de saus ook niet met gehakt maar met ander vlees (verschillende soorten). En idd met tomaten en andere verse groente erin. Lekker verse basilicum bijv.

    Edit:
    En tijdens het googlelen kan ik het dus niet meer terugvinden, alleen maar met gehakt whahahaha. Maar ja.. kooktijd wel zo'n 4 uur.
     
  10. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Wat wij vaak maken is penne met spinazie.

    Halve zak penne
    3 kwart pak spinazie a la creme (deelblokjes)
    250 gram gehakt
    half bakje Paturain
    2 teentjes knoflook geperst
    peper en zout

    Penne gaar koken. Gehakt rullen met peper en zout en de knoflook. Daarna de spinazie erbij en als die ontdooid en daarna de paturain erbij. Goed warm laten worden en tot slot de penne er door.

    Zomers maak ik nog weleens koude pastasalade met veel groente zoals komkommer, paprika's, courgette, (zongedroogde) tomaat, paar olijven, mozzarella, parmaham in stukjes gescheurd en dan met een lekkere frisse dressing van olijfolie, sinaasappelsap en een teentje knoflook.
     
  11. daalmeyer1974

    daalmeyer1974 Actief lid

    24 apr 2011
    140
    0
    16
    NULL
    schiedam
    makkelijk, maar erg lekker: wokkelmacaroni, met spinazie ala creme, uitgebakken spekjes en boursain serveren met een frisse salade. de combinatie is heerlijk.
     
  12. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
  13. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Lees even mee ;)
     
  14. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Hier favoriet:

    Verse tortelini van de ah met kaas spinazie vulling
    spinazie ( vers of vriezer)
    champignons
    tilapia stukjes ( vis)
    kookroom
    peper en zout

    Vis bakken en champignons met spinazie toevoegen. Pasta koken en afgieten.
    kookroom bij vis,champignons, spinazie mengsel doen en wat peper en zou toevoegen. Is echt zo klaar en hier smult iedereen ervan zelfs de jongste ( hij krijgt wel een room,peper en zoutloze versie).
     
  15. SuusW

    SuusW Actief lid

    5 mei 2010
    247
    0
    0
    NULL
    NULL
    #15 SuusW, 25 jun 2011
    Laatst bewerkt: 25 jun 2011
    Hier 2 heerlijke recepten met pasta en pesto

    Pasta pesto met spekjes en spinazie
    300 gr spaghetti
    2 el olijfolie
    1 pakje gerookte magere spekblokjes
    1 prei in dunne ringen
    1 potje pesto groen van AH (zijn per 2 verpakt)
    1 zak spinazie (kan ook diepvries zijn)

    Spaghetti koken, spekblokjes uitbakken, prei erbij, pesto en spinazie toevoegen. Evt. parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitten erover.

    Recept - Pasta pesto met spekjes en spinazie - Albert Heijn

    Pasta met broccoli en romige pestosaus
    300 gr pasta bijv. farfalle
    800 gr broccoli
    2 pakjes monchou (100 gr per stuk)
    4 el groene pesto
    1 duobakje gerookte kipreepjes of 1 gerookte kipfilet (AH)
    1 zakje pijnboompitten

    Pasta en broccoli koken. In pan monchou met 150 ml water verwarmen, pesto er door heen en evt. wat peper en zout. Dan alles door elkaar, pasta, broccoli, saus en kip (broccoli en kip in kleine stukjes, gerookte kipfilet vind ik zelf lekkerder dan gerookte kipreepjes). Tenslotte geroostere pijnboompitten eroverheen.

    Recept - Pasta met broccoli en romige pestosaus - Albert Heijn

    Ons dochtertje van drie vindt beide recepten super lekker!
     
  16. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Pastasalade dan?

    Dan doe ik ook van alles, vers, zonder pakjes..
    Als 'dressing' gewoon een klodder mayo en eventueel nog een klodder pesto!

    Ook lekker :D

    Ik heb heeeel veel favo pasta-recepten.
    Maar de lekkerste bedenk ik ter plekke in de supermarkt..
     
  17. truuz

    truuz Actief lid

    27 jul 2007
    100
    0
    0
    Heb ook nog wel een lekkere past-salade al sonja bakker
    Wel koud, maar heerlijk bij de bbq of gewoon met een stokbroodje/turkbrood oid.

    Fusili pasta
    Brocolli
    Paprika (geel en rood)
    Hamblokjes
    Geitenkaas
    Verse basilicum
    Sinasappelsap
    Olie
    Azijn
    Zout en Peper

    Fusili koken en afgieten en laten afkoelen
    Paprika 20 minuten in de oven doen, daarna in een afgesloten plastic zak doen zodat je het velletje er af kan trekken
    Brocolli koken en in kleine roosjes maken.
    Ham en geitenkaas in blokjes snijden, evenals de paprika als deze ontvelt is.
    Fusili, ham, geitenkaas, paprika en brocolli in een grote schaal doen. Dan dressing maken van olie, azijn, sinasappelsap en gesneden verse basilicum, dit over de pasta gieten en mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!!!
     
  18. truelove4ever

    truelove4ever Fanatiek lid

    9 nov 2010
    2.441
    0
    0
    limburg
    pasta salade:

    verse selderijstengels (in kleine stukjes)
    paprika (rood,geel,oranje)in stukjes
    ui (gesnipperd)
    mais (1 blik)
    hamblokjes(2 pakjes)
    evt stukjes appel toevoegen
    macaroni boogjes of van die gedraaide wokkels(geloof fusili,ook leuk in verschillende kleuren)

    alles naar eigen smaak toevoegen

    pasta koken en laten afkoelen.....en dan mayonaise of sambasaus (mijn favoriet)toevoegen!!
    eet smakelijk!!
    heerlijk bij het BBQ-en of gourmetten!!
     
  19. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    olijfolie
    knoflook 2 teentjes
    spekjes
    boursin cuisine
    ei
    parmezaanse kaas
    rucola
    pijnboompitten

    olijfolie in een wok, 2 teentjes knoflook klein gesneden erbij even laten pruttelen, spekjes erbij. in een aparte pan de pijnboompitjes roosteren.
    ondertussen spaghetti koken en afspoelen met lauw water
    als spekjes 10 zachtjes gebakken hebben in de wok de spaghetti erbij, eigeel erbij en goed doorroeren en even warm laten worden.
    boursin erdoorheen roeren, wat peper erop.
    op een bord rucola leggen met de spaghetti erop, pijnboompitjes erop en bestrooien met parmezaan, heerlijk!
     
  20. Chantalleke26

    Chantalleke26 Actief lid

    16 jun 2011
    312
    0
    0
    Student
    Gelderland
    Heel simpe, toch lekkerl:

    Tortellini
    Bakje (of 2) smeerkaas
    Verse spinazie
    Ham
    Blokjes spek
    en eventueel een uitje..

    Of:

    Penne
    ui
    verse spinazie
    boursin cuisine, knoflook
    rode parika
    pijnboompitten
     

Deel Deze Pagina