Marokkaanse kookclub

Discussion in 'Algemene clubs' started by Miems, Apr 23, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Miems

    Miems Actief lid

    Apr 18, 2010
    325
    0
    0
    Selaam meiden alles goed met jullie..

    Ten eerste wil ik zeggen dat iedereen welkom is in deze club, hoe meer zielen, hoe meer vreugde:D

    Nou daar gaan we dan, indeze Marokkaanse kook club kan je vertellen wat je dagelijks kookt, deel het met ons..Je kan ook vragen naar recepten..fotos plaatsen..

    plaats gewoon alles, van hoofdgerechten naar toetjes.. taarten, koekjes, gewoon alles;)


    Zodra ik iets maak plaats ik fotos:D:D

    Nou veeeeeel kook en lees plezier;)
     
  2. namya

    namya Niet meer actief

    ik maak vandaah kipfilet, gewoon gebakken en daarbij ga ik sperziebonen beetgaar bakken met zout, peper en tomaten

    en daarnaast rijst
     
  3. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Hmm vind marokkaans eten zo lekker. Eet het jammer genoeg alleen als ik een marok. bruiloft heb ofzo:(

    Vooral kipbastila en rfissa aaaaaaahh heerlijk!!
     
  4. Miems

    Miems Actief lid

    Apr 18, 2010
    325
    0
    0


    Lekker lekker:D ik maak vandaag gebraden kippenpooten met frietjes
     
  5. Miems

    Miems Actief lid

    Apr 18, 2010
    325
    0
    0


    Waar kom jij zelf vandaan dan?
     
  6. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Misr:D

    Ik ga vandaag by mn mama eten, heb ik een dagje vry van de keuken.
     
  7. Miems

    Miems Actief lid

    Apr 18, 2010
    325
    0
    0

    Ja dat is alltijd wel leuk om bij mamalief te eten. ;)
     
  8. Shawarma

    Shawarma Fanatiek lid

    Nov 2, 2008
    1,853
    127
    63
    In een huis
    Hallo meiden ik meld me ook maar even aan!

    Ik kook af en toe ook wel marokkaans.

    Vanavond wordt het mamita.

    Lekker makkelijk en niet veel afwas:D
     
  9. namya

    namya Niet meer actief

    heb nog niet zo lang geleden kip bestilla gemaakt, mijn man vond het lekker maar voor hem te droog eten...hij moet brood kunnen gebruiken bij zijn eten en dat kon niet bij bestilla :D

    ps masriya, hoe was je shakriyat gelukt??
     
  10. namya

    namya Niet meer actief

    tajine ook zo, je kwakt het in de tajine en verder heb ik alleen mijn snijplank en mes aan afwas...ideaal
     
  11. Miems

    Miems Actief lid

    Apr 18, 2010
    325
    0
    0


    Heerlijk.. welkom bij de club;)
     
  12. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Haha jammer ik heb idd gehoord dat turken vaak brood eten naast het warme eten. Zo heeft ieder zn gewoontes:)
    Hier vindt iedereen kipbastilla lekker, behalve mn marokkaanse zwager:Dhaha.

    Shakriya was erg lekker! Man en dochtertje vonden het ook heerlijk.
    Het is wel een zwaar gerecht, je zit snel vol door de yoghurt.

    Ik kan trouwens wel gehaktbastilla maken, heb een keer het recept van tajine.nl geplukt. Is ook geslaagd hier. Maar dat is voor de echte marokkanen denken ik te makkelijk;)
     
  13. Miems

    Miems Actief lid

    Apr 18, 2010
    325
    0
    0


    en wat betreft bakken? zoals taartjes en koekjes maak je dat ook?
     
  14. namya

    namya Niet meer actief

    ja he , wij moeten het echt zo ingewikkeld mogelijk maken

    rfissadeeg uit elkaar scheuren, couscous stomen, kip voor bestilla pluizen


    grrr lang leven de tajina, kwak en klaar

    kom ik weer met mijn tajine :D
     
  15. namya

    namya Niet meer actief


    ja hoor, mijn man eet graag m'hancha dus dat maak ik wel regelmatig, verder vla/griesmeelcake ook regelmatig, en daarnaast gewoon de makkelijke amandelkoekjes en cocoskoekjes en cakejes

    ik moet zeggen het gebak van de turken is ook heerlijk hoor, maar het marokkaanse blijft uitgebreider, niet alles wordt ondergegoten door suikerwater en bij de turken veelal wel, dus alles smaakt bijna hetzelfde en bij het marokkaanse gebak niet
     
  16. Shawarma

    Shawarma Fanatiek lid

    Nov 2, 2008
    1,853
    127
    63
    In een huis
    Haha zo een tajine is ook een heerlijke uitvinding namya!
    hup hup hup en klaar.
    Mijn man eet eigenlijk alles wat los en vast zit dus daar maak ik me niet zo druk om.
    Ik ben eigenlijk wat kieskeuriger:D
    Zo ben ik echt niet gek op visbastilla maar kip weer wel.
    Als ik die garnalen op een bruiloft of bezoek al zie liggen krijg ik de kriebels al!
     
  17. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    2,635
    0
    0
    Hoe gebruiken jullie de tajine dan? Heb er hier al jaren 1 liggen die ik van een vriendin uit marok. heb gekregen. Gebruik hem als decoratie:)
     
  18. namya

    namya Niet meer actief

    visbastilla eigenlijk nooit gegeten, wilde dat juist eens proberen omdat ik zo gek op vis ben.....

    wat ik lekker vindt en niet zelf niet maak zijn babouches (escargots) hmmmm dat moet je echt in marokko eten met zo'n tandenstoker! hahaha

    ( topic gaat over eten en wie is er als de kippen bij en reageert volop, precies mevrouw eet graag!)
     
  19. Shawarma

    Shawarma Fanatiek lid

    Nov 2, 2008
    1,853
    127
    63
    In een huis
    hmm escargots...die vind ik ook alleen maar lekker in marokko.
    Hier zou ik het weer niet snel eten...
    En dan lekker slurpen sllllllllllllllllllllll... ja ik zie het weer helemaal voor me.
    En ik heb ook tajines als decoratie hoor.
    Maar ik gebruik er ook een paar.
     
  20. namya

    namya Niet meer actief


    je hebt sommigen die ook alleen maar geschikt zijn voor deco...moet je even kijken of die van jou "zwaar" genoeg is om het uit te houden op een warmte bron

    verder zet ik zo'n zwart rond plaatje op de pit zodat je tajine niet op 1 plek teveel hitte krijgt en dan laat je het rustig warmen en als het warm is, uien knoflook tomaten kruiden erbij, even laten koken en dan vlees vlis of kip erin en indien nodig water toevoegen, wanneer je de groente erin doet moet je een beetje aanvoelen...peen duurt bijv langer dan courgette en ook afhankelijk hoever je vlees/vis/kip al is
     

Share This Page