Selaam meiden alles goed met jullie.. Ten eerste wil ik zeggen dat iedereen welkom is in deze club, hoe meer zielen, hoe meer vreugde Nou daar gaan we dan, indeze Marokkaanse kook club kan je vertellen wat je dagelijks kookt, deel het met ons..Je kan ook vragen naar recepten..fotos plaatsen.. plaats gewoon alles, van hoofdgerechten naar toetjes.. taarten, koekjes, gewoon alles Zodra ik iets maak plaats ik fotos Nou veeeeeel kook en lees plezier
ik maak vandaah kipfilet, gewoon gebakken en daarbij ga ik sperziebonen beetgaar bakken met zout, peper en tomaten en daarnaast rijst
Hmm vind marokkaans eten zo lekker. Eet het jammer genoeg alleen als ik een marok. bruiloft heb ofzo Vooral kipbastila en rfissa aaaaaaahh heerlijk!!
Hallo meiden ik meld me ook maar even aan! Ik kook af en toe ook wel marokkaans. Vanavond wordt het mamita. Lekker makkelijk en niet veel afwas
heb nog niet zo lang geleden kip bestilla gemaakt, mijn man vond het lekker maar voor hem te droog eten...hij moet brood kunnen gebruiken bij zijn eten en dat kon niet bij bestilla ps masriya, hoe was je shakriyat gelukt??
tajine ook zo, je kwakt het in de tajine en verder heb ik alleen mijn snijplank en mes aan afwas...ideaal
Haha jammer ik heb idd gehoord dat turken vaak brood eten naast het warme eten. Zo heeft ieder zn gewoontes Hier vindt iedereen kipbastilla lekker, behalve mn marokkaanse zwagerhaha. Shakriya was erg lekker! Man en dochtertje vonden het ook heerlijk. Het is wel een zwaar gerecht, je zit snel vol door de yoghurt. Ik kan trouwens wel gehaktbastilla maken, heb een keer het recept van tajine.nl geplukt. Is ook geslaagd hier. Maar dat is voor de echte marokkanen denken ik te makkelijk
ja he , wij moeten het echt zo ingewikkeld mogelijk maken rfissadeeg uit elkaar scheuren, couscous stomen, kip voor bestilla pluizen grrr lang leven de tajina, kwak en klaar kom ik weer met mijn tajine
ja hoor, mijn man eet graag m'hancha dus dat maak ik wel regelmatig, verder vla/griesmeelcake ook regelmatig, en daarnaast gewoon de makkelijke amandelkoekjes en cocoskoekjes en cakejes ik moet zeggen het gebak van de turken is ook heerlijk hoor, maar het marokkaanse blijft uitgebreider, niet alles wordt ondergegoten door suikerwater en bij de turken veelal wel, dus alles smaakt bijna hetzelfde en bij het marokkaanse gebak niet
Haha zo een tajine is ook een heerlijke uitvinding namya! hup hup hup en klaar. Mijn man eet eigenlijk alles wat los en vast zit dus daar maak ik me niet zo druk om. Ik ben eigenlijk wat kieskeuriger Zo ben ik echt niet gek op visbastilla maar kip weer wel. Als ik die garnalen op een bruiloft of bezoek al zie liggen krijg ik de kriebels al!
Hoe gebruiken jullie de tajine dan? Heb er hier al jaren 1 liggen die ik van een vriendin uit marok. heb gekregen. Gebruik hem als decoratie
visbastilla eigenlijk nooit gegeten, wilde dat juist eens proberen omdat ik zo gek op vis ben..... wat ik lekker vindt en niet zelf niet maak zijn babouches (escargots) hmmmm dat moet je echt in marokko eten met zo'n tandenstoker! hahaha ( topic gaat over eten en wie is er als de kippen bij en reageert volop, precies mevrouw eet graag!)
hmm escargots...die vind ik ook alleen maar lekker in marokko. Hier zou ik het weer niet snel eten... En dan lekker slurpen sllllllllllllllllllllll... ja ik zie het weer helemaal voor me. En ik heb ook tajines als decoratie hoor. Maar ik gebruik er ook een paar.
je hebt sommigen die ook alleen maar geschikt zijn voor deco...moet je even kijken of die van jou "zwaar" genoeg is om het uit te houden op een warmte bron verder zet ik zo'n zwart rond plaatje op de pit zodat je tajine niet op 1 plek teveel hitte krijgt en dan laat je het rustig warmen en als het warm is, uien knoflook tomaten kruiden erbij, even laten koken en dan vlees vlis of kip erin en indien nodig water toevoegen, wanneer je de groente erin doet moet je een beetje aanvoelen...peen duurt bijv langer dan courgette en ook afhankelijk hoever je vlees/vis/kip al is