(fysieke)Winkel starten

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovare, 17 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Ik hoop dat ik iemand hier kan vinden met ervaring in dit onderwerp..

  Ik droom al tijden van een eigen winkel en elke keer als ik voorbij een leeg pand loop dan zou ik deze het liefst willen opvullen met (non-food) verkoopwaar en een mooie winkel er van willen maken.

  Ik wil graag van een ervaren persoon weten hoe zij dit ervaart als winkeleigenaar.
  Is het zwaar? Is er veel werk buiten de openingstijden om?
  Heb je veel financiële onzekerheden?
  Zou jij het als alleenstaande moeder met een vriendin samen doen of niet?
  Wat wil jij mij graag meegeven in deze droom (positief en negatief).

  Alvast bedankt!
   
 2. littleladybug

  littleladybug Niet meer actief

  Heb hier geen ervaring mee, maar wil je heel veel succes wensen; lijkt me enorm leuk.
   
  Lovare vindt dit leuk.
 3. floppie888

  floppie888 Bekend lid

  3 sep 2014
  793
  549
  93
  Mijn man heeft zijn eigen winkel sinds ruim 2 jaar. Het vergt ontzettend veel van hem, hij is 6 lange dagen van huis en op zijn vrije dag doen we vaak samen plannen etc. De financiele onzekerheid is groot. Er zijn maanden dat ik erop toe moet leggen, omdat hij niet rond komt. De winkel staat nu ter overname aangeboden, omdat hij het niet meer aankan en meer tijd voor ons wil hebben.

  Mijn advies: doe het niet, zorg vooreen leuke baan waar je gewoon elke maand betaald krijgt. Zeker als je alleenstaand bent en niet het salaris van een partner hebt om op terug te vallen.

  Mocht je het wel doorzetten maak dan een goed bedrijfsplan en investeer veel in marketing.
   
  anica en Lovare vinden dit leuk.
 4. jeshh

  jeshh Niet meer actief

  Mijn advies: doe geen zaken met vrienden! Al zo vaak meegemaakt dat het mis ging en de vriendschap kapot ging.

  Verder denk ik dat het in deze tijd erg moeilijk zal zijn om een stenen winkel goed draaiende te houden, maar als je dit in je hoofd hebt weet ik ook dat het lastig loslaten zal zijn. Doe goed onderzoek en zorg voor een goed en duidelijk bedrijfsplan. Veel succes!
   
 5. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.915
  3.603
  113
  Ik heb een eigen winkel. En hoewel het enorm leuk is zou ik het niet iedereen aanraden. De eerste 2 jaar zijn moeilijk. Zolang het nieuw is komen er wel mensen maar die moet je ook zien te boeien voor langere tijd. Daar gaat onwijs veel tijd in zitten. Soms ga je op je bek, soms ben je koning te rijk. Het allerbelangrijkste is een goed ondernemersplan. En je moet wel bereid zijn om eerst keihard te werken voor bijna niets.
   
  Lovare vindt dit leuk.
 6. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.915
  3.603
  113
  p.s begin als startend ondernemer nooooit aan langdurige huurcontracten. max 1 jaar. Huurbazen zijn tegenwoordig vrij coulant omdat er relatief veel leegstand is.
   
  LiveLifeLovely en Lovare vinden dit leuk.
 7. Strijkkraal

  Strijkkraal VIP lid

  11 apr 2008
  10.680
  3.692
  113
  Ik heb een winkel ... en ik kan het niet aanraden. Het is hard werken, stress en dat soort dingen. Het is niet voor mij, hoewel ik net als jou zo droomde.

  Nul financiële zekerheid, iedere maand hopen dat je je rekeningen kunt betalen. En als alleenstaande moeder zou ik het niet aanraden overigens, omdat je niet je tijd met je kind samen kunt zijn die je nodig hebt, je hebt je altijd aan openingstijden te houden en is het lastig om leuke dingen met je kind te doen. En na de openingstijden alle administratieve rompslomp.

  Ik hoop dat ik er snel uit kan (er is een mogelijkheid), en dat heeft ook te maken met het feit dat ik ga scheiden en ik dus wel de financiële zekerheid zoek omdat ik ook nog een kind heb.
   
  MiaMaria en Lovare vinden dit leuk.
 8. mutsje83

  mutsje83 Lid

  1 jul 2012
  71
  28
  18
  NULL
  NULL
  Ik ben echt een voorstander van je dromen najagen. Dan kun je in ieder geval zeggen dat je het gedaan hebt! Maar doe het wel verstandig. Maar een duidelijk en eerlijk ondernemingsplan en laat er mensen met verstand naar kijken! Bedenkt ook goed wat de gevolgen zijn als het niet slaagt en besef je vooraf of het je waard is om het risico te nemen.

  En wat je goed moet uitzoeken is of er voldoende salaris uit te halen valt voor 2 personen. Ik zou nooit met vrienden samenwerken, maar er zijn mensen die dat wel kunnen. Het is vaak niet mogelijk om de eerste periode (jaren in mijn geval) een salaris uit de zaak te halen. Ga je samen starten wordt dat dus nog lastiger. Je moet ook echt samen hetzelfde doel hebben anders ga je daar onenigheid over krijgen.

  Ik heb ook een winkel en de eerste jaren ben ik geen dag vrij geweest! Geen vakantie enz. 5 dagen per week de winkel open en dan vaak nog administratie in de avonden. Gelukkig heb ik een man die me daarin volledig steunt maar het is weleens lastig. Toch zou ik niet voor een baas willen werken. Ondanks de financiële onzekerheid en alle stress wil ik echt mijn droom najagen en een goedlopend bedrijf opzetten. Het gaat steeds een beetje beter maar het blijft lastig.
  Ga anders eens bij de kvk langs (zijn ook speciale startersavonden waar je vragen kunt stellen)
  Succes met de beslissing.
   
  Lovare vindt dit leuk.
 9. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Dank voor dit bericht! Zelf ben ik ZZP wat ook grote financiële onzekerheid geeft. Ik heb al in geen tijden meer een vast inkomen gehad. Sollicitaties hebben de afgelopen 2 jaar nergens toe geleid. Dus een vast salaris lijkt bijna onmogelijk voor mij. Maar wellicht dat ik nu dan toch beter zit dan met een eigen zaak.
  Waarin heeft uw partner een eigen zaak?
   
 10. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Daarom ben ik nu ook aan het rondvragen. Ik wil het gewoon weten van de mensen met ervaring.
   
 11. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Waar heb jij een winkel in?
   
 12. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Klinkt heftig. Bedankt voor je openheid.
  Financiële zekerheid heb ik nu ook niet door mijn zzpschap. Maar ik zocht wel iets dat mentaal minder uitputtend is, dan is dit misschien niet de oplossing
   
 13. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.915
  3.603
  113
  oorspronkelijk verkocht ik voornamelijk handgemaakte meubelen en woonaccessoires. Nu doe ik dat nog steeds maar verhuur ik ook winkelruimte aan andere ondernemers. We zitten nu met zo'n 6 winkeltjes onder 1 dak. Ik ben eigenaar van het pand en doe dus ook de klanten afhandeling voor alle winkels. Er is zeg maar 1 afrekenpunt. Een shop in shop dus.
   
  Yellowsun en Lovare vinden dit leuk.
 14. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Bedankt voor je open reactie! Klinkt heftig.
  Een starteravond ben ik al eens geweest omdat zzp en ondernemers in dezelfde zaal komen (ik ben zzp). Daar ben ik nooit veel wijzer van geworden. Daarom mijn vraag hier ;)
   
  mutsje83 vindt dit leuk.
 15. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Lijkt mij ook wel een lastig verkoopgebied. Zijn kostbare producten en heel veel mensen denken dat ze handgemaakt ook voor ikeaprijzen is.
   
 16. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.915
  3.603
  113
  Daarom heb ik gaandeweg mijn ondernemersplan ook aangepast :p We zitten alleen wel in een omgeving waar mensen wat meer te besteden hebben. Het zijn overigens niet alleen maar mega dure dingen hoor, ook wel maar we verkopen bijvoorbeeld ook veel broodplanken, lampen etc. Het zijn in ieder geval unieke stukken en daar hebben mensen over het algemeen wel wat meer voor over. Maar tegenwoordig zijn we dus een leuke mix met van alles.

  Wat wil jij gaan verkopen?
   
 17. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Klinkt als een goed iets. Ik heb nooit dat soort dingen gekocht omdat ik er nooit budget voor heb.
  Ik wil een winkel gericht op educatief en creatief speelgoed.
   
 18. Strijkkraal

  Strijkkraal VIP lid

  11 apr 2008
  10.680
  3.692
  113
  Nee. Ik ben er heel eerlijk in, ik ben er vrij naïef ingestapt. Ik maak een handgemaakt product op bestelling waar vreselijk veel tijd in gaat zitten. En dat samen met een winkel werkt niet.
  Ik vind het mentaal heel erg zwaar. Zeker als alleenstaande moeder als niet iemand thuis hebt zitten die bij jullie kind kan zijn als je weg moet is het best zwaar.
   
  Lovare vindt dit leuk.
 19. indy90

  indy90 Fanatiek lid

  21 jan 2017
  3.915
  3.603
  113
  Ik zou in ieder geval eerst even naar de kvk gewoon een oriënterend gesprek aan gaan. Hun kunnen je precies vertellen wat je moet doen.
   
  Lovare vindt dit leuk.
 20. Lovare

  Lovare Fanatiek lid

  12 okt 2012
  2.201
  9
  38
  Lekker muziek maken
  NULL
  Daarom ben ik blij met je eerlijke antwoord
   

Deel Deze Pagina