het leed dat nasi heet. ik woon nu bijna zon 8 jaar op mezelf en heb in al die jaren al heel wat keren geprobeerd nasi te maken. met een pakje van dit merk, een zakje van dat merk, knorr, honig, huismerk , zel helemaal met verse kruiden en trassi, het is allemaal voorbij gekomen hier. en iedere keer was het in meerdere of mindere mate niet te freten. en gooide we de frietpan maar weer aan, of haalden bij de chinees een bak nasi. ( DAT is nasi!!) pf aten het met hele lange tanden op. de kant en klaar bakken die je haalt bij de lidl komen trouwens goed in de buurt maar nadat we die een keer hadden en die zuur was hoef ik die ook niet meer. nu kreeg ik de tip! de boemboes van Conimex!!! dat was het!!! nou van de week weer vol goede moed dat pakje gehaald en vandaag gemaakt. GATVERDARRIE... wat hier inzit weet ik niet maar een chemische fabriek is er jaloers op. dus voor de 12.737 keer de hele hap de vuilnisbak in. ( wel effe de stukjes vlees eruit gepikt haha) ik kap ermee. never nooit maak ik nog nasi klaar. ik probeer niks meer. nada noppes. voortaan pak ik mn portomenee, loop naar de buurman en haal daar voor 5 euro een overheerlijke bak nasi
Slim Ik eet nooit Chinees, wordt er echt doodziek van. Heb het dus ook nog nooit gemaakt, maar de keren dat ik het at (voordat ik 's avonds ziek werd haha) vond ik de nasi van de Chinees toch het lekkerste.
Oef Ik herken WEL de frustratie, echter niet op het nasivlak. Het 'moeilijkste' van het maken van nasi vind ik het doseren. Vaak hou ik teveel rijst over. Maar goed, daar heb jij weinig aan. Ik geef je groot gelijk dat je het voortaan voor 5 euro oplost wanneer dat tonnen aan moeite en frustratie scheelt !!!
ik ben dus ook niet zo chinees achtig nee. buiten dus dat de nasi en bami lekker is vind ik het er wel goor ( ik kan als ik achterlangs loop zo de keuken inkijken) en idd ik wil niet weten wat er allemaal voor zooi inzit. maar goed die 4x per jaar dat we het halen.... heb gelukkig niet zo heel vaak zin in nasi
Ik zou ook gewoon nasi gaan halen voor 5 euro En bedankt.. Nu heb ik zo'n ontzettende zin in chinees dat de spaggeti in de kast blijft en ik lekker chinees ga halen *nomnomnom*
ik maak altijd zelf nasi moet dan een flinke pan maken want moet gelijk voor vrienden mee koken die zijn er gek op en gebruik altijd de zakjes van conimex nasi speciaal is kruiden voor de nasi en kruiden voor de rijst bak groente erin hamlapjes klein snijden even in de ketjap manis en lekker bakken in wokolie smaakt altijd goed eitje erbij lekker en satesaus van knorr die poeder variant misschien kun je het zo een proberen ??
Ik maak altijd de nasi zelf. Ik gebruik thaise ketjap,sambal en 5spices, en kippedijfilet in stukjes als vlees, en prei en wortel als groenten. Ook had ik laatst faja lobi geprobeerd en dat was ook erg goddelijk en dan nog wel een klein beetje pasta van nasikruiden erbij. En als ik het niet klaar wil maken dan is het of de Chinees of de toko.
Wat voor nasi recept zoek je? IK maak hier chinese nasi, de smaakt zoals van de chinees, dus die witte nasi variant of de surinaamse nasi, bruine nasi. Ik wil beide recepten wel doorgeven aanje, maar ben nu ff zelf aan het koken (nee een nasi al breng je me wel op ideeen )
Maar zelfgemaakte nasi en die van de chinees zijn toch helemaal niet te vergelijken? Het smaakt ontzettend anders.
Ik kan absoluut niet koken, maar het gekke is dat ik nasi dan weer wel kan klaarmaken. Dus als het mij lukt, is er nog hoop voor jou
Het beste kan je in ieder geval nasi maken met afgekoelde gekookte witte rijst of surinaamse rijst. Geen basmati of pandan gebruiken. Eerst de rijst koken dan even af laten koelen en dan opbakken, misschien doe je dat al maar anders wordt het vaak een dikke pap. Nasi van de chinees is nasi goreng, weer totaal anders als de hollandse nasi.
@sjorsje, nee hoor mijn chinese nasi recept is hetzelfde als vn de chinees, zo niet lekkerder Geen zakjes oid trouwens, zelfgemaakt, ik ga het nu ff uit typen dus degene die de recepten willen moeten mij ff pb-en!
hier mijn nasi recept spekreepjes opbakken nasi vlees opbakken 1 ei toevoegen en dit samen roerbakken met het vlees/spek 1 prei in ringen toevoegen Conimex nasikruiden toevoegen gekookte rijst toevoegen serveer met een gebakken eitje volgens mijn man en schoonfamilie maak ik de lekkerste nasi.
De nasi van de Chinees bevat vet-sin dat zorgt voor de smaak. Ik vind de nasi van de Chinees juist vies haha als ik Chinees bestel maak ik mn eigen nasi zonder pakjes of zakjes.
Saja, is vet-sin net zo slecht als koken uit pakjes? Of niet? Ik wil het wel eens gaan proberen om mee te koken..