Mag ik een zacht gekookt eitje eten? Ik ben nu 24 weken zwanger maar ik lees de ene keer dat het wel mag en de andere keer weer niet.. Ik wil het nu wel eens zeker weten. Sinds mijn zwangerschap eet ik niet zoveel kip meer omdat ik het gewoon niet meer lekker vind en ik ben de gebakken eitjes nu wel zat. en een door en door hard gekookt ei vind ik nou ook niet bepaald smakelijk..
Hoi Cerelles, het gaat bij zacht gekookte eieren om de salmonella bacterie. Nu is het zo dat deze bacterie tegenwoordig minder vaak voorkomt in eieren door de strenge maatregelen, maar hij komt wel degelijk voor en je kunt er flink ziek van worden. Zwangere vrouwen zijn er extra vatbaar voor. Het ongeboren kind zal het niet schaden, maar zwangeren die denken besmet te zijn, moeten heel goed letten op uitdrogingsverschijnselen bv. Dus als je per ongeluk eens een keer een rauwe dooier eet, geen probleem. Maar het advies is om de geen rauwe eieren te eten en eieren hard te koken. groetjes Brigitte