Vraag over merenque botercreme

Discussion in 'De lounge' started by LadyKikker, Oct 20, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    Voor een babyshower moet ik een taartje maken.
    Hierin gaat botercreme op basis van merengue (eiwit is gepasteuriseerd en nogmaals verwarmd voor verwerking)

    Hoelang is dit, verwerkt in de taart, houdbaar? Zo'n 3 a 4 dagen in de koelkast moet wel kunnen toch?
    Hij wordt zaterdag gegeten. Maar ik moet hem donderdagavond al maken.
     
  2. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Zelf zou ik het niet zo ver van tevoren maken. Max 2 dagen maar langer ook echt niet. Smaak gaat naar mijn mening alleen maar achteruit.
     
  3. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    Donderdagavond ga ik'm maken.. Zaterdagmiddag gaan ze'm eten. Dat valt dan wel mee toch?
    T leek me alleen wel fijn als ze Zondag ook nog een stukje kunnen eten.
     
  4. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Heb je de optie niet om de taart donderdag te maken en eventueel de botercreme te
    maken en de taart af te maken?

    Ik zou hem zaterdag zeker nog eten maar zondag is een twijfel gevalletje.
     
  5. flowertje36

    flowertje36 Niet meer actief

    Ik zou zelf alles klaar maken op donderdag en dan vrijdag afmaken.
     
  6. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Het zou ook wel kunnen hoor denk ik, alleen de smaak wordt wel minder. Taart van de bakker is ook het lekkerst op de dag dat ie gemaakt is. Ik had pas zelf een taart gemaakt met botercreme en ganache, de botercreme was op zich nog prima maar de cake was toch al een minder van smaak geworden 2 dagen later.
     
  7. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Maar waarom neem je die opdracht aan als je weet dat je geen tijd hebt om 'm kort van te voren te maken? Als ik zou weten dat ie donderdagavond al gemaakt is, zou ik 'm op zaterdag niet meer hoeven.
     
    Ysabella and DastyQueen like this.
  8. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,235
    1,891
    113
    Female
    #8 LadyKikker, Oct 20, 2018
    Last edited: Oct 20, 2018
    Ok.. het is voor mn schoonzus. Geen betalende klant.
    Natuurlijk moet hij lekker zijn maar ze zijn iets minder kritisch. De taarten die ik na 2 dagen eet, zijn eigenlijk altijd nog goed te eten. Ik heb alleen geen ervaring met de merengue vulling...

    Anders maak ik'm maandag en vries ik'm in. Vind dat met de fondant alleen wel spannend....
     
  9. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    Sep 13, 2017
    1,024
    1,031
    113
    Female
    Dubbel
     
  10. famofthree

    famofthree Fanatiek lid

    Sep 13, 2017
    1,024
    1,031
    113
    Female
    Als je hem donderdagavond laat goed dichtsmeert met genache ipv fondant en hem dan in de koelkast zet en zaterdag ochtend de decoratie erop doet ?

    De genache kan ik de koelkast maar stopt de cake van uitdroging omdat je het daarmee luchtdicht maakt. Dat zou ik wel doen. Fondant erop en dan donderdag maken voor zaterdag nee dat zou ik ook niet doen.
     

Share This Page