rauw ei in mayo van snackbar?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Dania, 22 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dania

    Dania Actief lid

    21 mei 2008
    199
    0
    0
    Zuid Holland
    Onlangs heb ik in maastricht bij een hele bekende frietzaak een patatje gegeten. Hij staat echt bekend om zijn frieten. Nu viel me op dat de mayo vrij dun was. Ik zag toevallig wel dat hij de mayo aanvulde uit een grote emmer met Remia frietsaus erop. Alleen weet ik nu dus niet zeker of hij het misschien toch zelf maakt. Kent iemand deze frietzaak. Volgens mij heet hij NIJS in Maastricht. Ik kan me haast niet voorstellen dat hij met zoveel klanten (er staat altijd een lange rij) ook nog eens zelf de mayo maakt.Te veel risico`s lijkt me. Helaas dacht ik hier pas aan nadat ik het patatje op had :-S.......weet iemand meer.
     
  2. kahrin

    kahrin Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.020
    0
    0
    Rauw ei is tijdens je zwangerschap net zo schadelijk (of net zo veilig) als voor je zwangerschap........ Natuurlijk bestaat de kans op salmonelle, maar hier word jij ziek van, niet de kleine........

    Dit is wat mijn vk over rauw ei vertelde, sindsdien weet ik dus ook gewoon mijn zacht gekookte eitjes.
     
  3. Dania

    Dania Actief lid

    21 mei 2008
    199
    0
    0
    Zuid Holland
    Kahrin,Ik dacht dat rauw ei net zo erg was als rauw vlees bijvoorbeeld.Gelukkig heb ik niks gemerkt. Voel me gewoon goed. Dus het zal allemaal wel meevallen. Als het inderdaad zo is zoals jij vertelt is dat een hele geruststelling. Bedankt voor je reactie !
     
  4. Alita

    Alita Niet meer actief

    kan me niet voorstellen dat hij die zelf maakt, zou kunnen natuurlijk maar als hij veel klanten heeft moet ie wel veel zelf maken?!
     
  5. kahrin

    kahrin Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.020
    0
    0
    Dania -> Rauw vlees is gevaarlijk voor de lysteria bacterie (of zoiets :), hetzelfde als de rauwe kazen).
    Ik snapte er in het begin niets van, dus heb zulke vragen allemaal aan de verloskundige gesteld :)
     
  6. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    In de horeca mogen vaak vanwege allerlei hygiene-eisen geen rauwe producten gebruikt worden, dus over het algemeen gebruiken ze -als ze het al zelf maken- hiervoor gepasteuriseerd ei...
    Geen zorgen dus! :)
     
  7. San79

    San79 Fanatiek lid

    10 apr 2008
    2.212
    0
    0
    Den Haag
    Ik zie de gemiddelde snackbar sowieso geen zelfgemaakte mayo gebruiken... in veel restaurants komt het gewoon uit een potje, laat staan bij Friet van Piet ;)
     
  8. Marijee

    Marijee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.295
    0
    0
    in het lijstje met "verbode"producten in de zwangerschap staat rauw ei niet meer tussen.
    dat heeft mijn verloskundige me verteld.
    dus ik snoep ook lekker van het cake beslag en eet zacht gekookte eitjes ;) haha

    zoals andere al zeggen van samonella bacterien word jij ziek en niet de kleine zolang je gnoeg blijft drinken.

    Liefs xx
     
  9. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    nee idd. rauw ei schijnt geen kwaad te kunnen. zelf KUN je er ziek van worden maar de baby heeft er geen last van. zo heb ik het ook althans begrepen
     
  10. Dania

    Dania Actief lid

    21 mei 2008
    199
    0
    0
    Zuid Holland
    Bedankt voor jullie reactie allemaal. Echt super geruststellend :)
     
  11. Hypnose

    Hypnose Bekend lid

    26 dec 2007
    737
    0
    0
    Toxoplasmose toch (rauw vlees)? Ohhh al die dingen haha ;)
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Op de site van het www.voedingscentrum.nl staat nog steeds dit:
    "Vooral voor kwetsbare groepen zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen is het belangrijk om (gerechten met) eieren goed gaar te maken en eieren hard te koken. Het eiwit en de eierdooier moeten gestold zijn."

    Wat is trouwens het verschil tussen zelfgemaakte mayo en die van Remia bijvoorbeeld? De laatste is toch ook gewoon gemaakt van rauwe eieren?
     
  13. Dania

    Dania Actief lid

    21 mei 2008
    199
    0
    0
    Zuid Holland
    Hi, nee hoor. Volgens mij is zelfgemaakte mayo vaak met rauw ei gemaakt. Remia etc wordt volgens mij met eipoeder ofzoiets gemaakt. Daarom is de mayonaise altijd heel lang houdbaar. Met rauw ei zou het ook niet zo lang houdbaar zijn.
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, da's waar natuurlijk... :oops:
     
  15. kahrin

    kahrin Fanatiek lid

    8 sep 2008
    1.020
    0
    0
    Jaaaaaaaa, nou weet ik het ook niet meer :rolleyes: :D , maar ei kon geen kwaad zei de vk :)
     
  16. Hypnose

    Hypnose Bekend lid

    26 dec 2007
    737
    0
    0
    Erg he hahaha!
     

Deel Deze Pagina