gastouder worden

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door NathalieH, 1 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. NathalieH

  NathalieH Fanatiek lid

  4 mrt 2009
  1.332
  0
  0
  administratief medewerkster
  Sliedrecht
  Wij hebben momenteel wat hoge kosten en met mijn 14 uur werk als administratief medewerkster redden we het momenteel even niet meer. Omdat ik bij mijn baas niet meer uren kan werken ben ik aan het nadenken over een baan erbij. Ik zit te denken aan avond/nachtdienst zodat ik geen oppas hoef te regelen, maar ben bang dat ik dat lichamelijk en geestelijk niet ga volhouden om te combineren. Dus ben ik ook aan het denken om gastouder worden. Maar aangezien ik totaal geen diploma's en/of ervaring hierin heb wil ik daarover wat meer informatie. Wie kan mij helpen?

  - wat kost ongeveer de opleiding en verdien je dat vrij snel terug? Ik zou maximaal maar 2 kindjes op 2 volle dagen en 1 halve dag kunnen opvangen. Kun je dat ook laten financieren? Heb namelijk al van 1 gastouderbureau uit mijn buurt te horen gekregen dat dit op € 400,00 uitkomt bij hun en dat kunnen wij dus op dit moment echt niet in 1x betalen.

  - moet je veel extra aanpassingen doen of is de beveiliging die we voor onze eigen dochter gemaakt hebben voldoende?

  - moet je veel extra luiers en voeding in huis hebben of is dat de zorg voor de ouder?

  - is de opleiding moeilijk als je geen medische achtergrond hebt/gehad of is dat wel te doen?

  Of raad iemand mij gewoon aan om ander werk te gaan zoeken omdat dit niet haalbaar is voor iemand zonder ervaring en/of opleiding.
   
 2. linda81

  linda81 Fanatiek lid

  7 mei 2007
  1.407
  0
  36
  stay at home mom
  Hoogkarspel
  Ik ben gastouder en vond de opleiding echt heel goed te doen.Ik heb helemaal geen vooropleiding en ik had het in 1 keer gehaald.Wat luiers en eten betreft:Dat is maar hoe je het met de vraagouder afspreekt.Ik doe het nu een jaartje en wou adt ik het veel eerder had gedaan.Het is zo ontzettend leuk voor mij en mijn kinderen!!!Succes met je beslissing!
   

Deel Deze Pagina