Gastouderclubje

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door tuc, 14 sep 2019.

 1. CindyJessie

  CindyJessie Bekend lid

  21 mei 2012
  795
  9
  18
  Nou, ik heb momenteel kindjes van 1 gob en het staat in het contract.
  Maar je mag veel zelf bepalen. Als ik het niet nodig zou vinden, zou ik de uren niet schrijven bijvoorbeeld. Maar ik houd me aan het contract.
   
 2. CindyJessie

  CindyJessie Bekend lid

  21 mei 2012
  795
  9
  18
  Ja heel herkenbaar. Ik reken in de regel alle uren en zorg ervoor dat het contract, bij structureel meer afname, wordt aangepast.
  Ik had eigenlijk direct al nieuwe kindjes, dus dat was geen probleem.
  Maar had er veel voor over om daar van af te zijn, zo'n nare vrouw..
   
 3. Marti

  Marti Fanatiek lid

  18 apr 2014
  1.472
  353
  83
  Ik heb 2 x een gezin opgezegd.
  1x een meisje wat totaal niet in de groep lag. Mijn zoon ging elke keer boven zitten als zij er was. Dat ging me te ver. Ook werd ze al om 5:45 gebracht, huilend, kind was bekaf. Brak me op.
  En 1 x een baby die bleef krijsen. Urenlang. Mijn man kwam daardoor expres later uit zijn werk of vluchte het huis uit. 2 maanden volgehouden.

  Vakanties betalen ouders hier niet door. Voelt niet goed dus doe ik niet.
   
 4. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.590
  19.153
  113
  Zo hier goed geslaagd bij de lidl voor houten speelgoed alvast voor de Sint. Koop daar al een paar jaar houten speelgoed en het blijft echt mooi, kunnen we wat plastic spul van de keuken vervangen. Nog 1 of 2 grimms items en voor de opvang ben ik klaar.

  _20191104_091753.JPG
   
 5. Marti

  Marti Fanatiek lid

  18 apr 2014
  1.472
  353
  83
  Heel leuk spul. Winkeltje heb ik ook van de lidl vandaan met de weegschaal. Zo leuk.

  Ik koop voor elk kind wat voor sinterklaas . Heb ook 2 dingen bij de lidl gekocht voor de peuters, voor de grotere kinderen moet ik nog wat halen.
   
 6. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.590
  19.153
  113
  Hier gaat er ook voor elk kind wat in de schoen.
  Ik heb voor de baby's een boekje en voor de 1+ kinderen een tasje met stiften erbij wat ze zelf kunnen kleuren en een mini jutezakje met pepernoten erin.
   
 7. CindyJessie

  CindyJessie Bekend lid

  21 mei 2012
  795
  9
  18
  Ik laat de kindjes ook hun schoentje zetten. Ik heb wel 2 kindjes die maar 1 keer per week komen, ik vind dat zo lastig. Hoe doen jullie het schoen zetten? Nemen ze een extra schoen mee ofzo?
   
 8. Korenbloem86

  Korenbloem86 Fanatiek lid

  1 mrt 2013
  1.232
  482
  83
  #28 Korenbloem86, 12 nov 2019
  Laatst bewerkt: 12 nov 2019
  Vandaag is de RIE weer afgenomen, ze hadden een nieuwe versie en één van de vragen/stellingen/eisen in deze versie is:
  In een personenauto worden maximaal 5 mensen vervoerd inclusief de bestuurder.

  Wij hebben een 7-zitter, momenteel heb ik op maandag- en donderdagmiddag 6 kinderen in de auto zitten als ik mijn oudste + klasgenootje uit school heb gehaald. Op dinsdag- en vrijdagmiddag 5 kinderen. Dus kom ik op 6-7 personen in de auto.
  De gob-houdster heeft nu deze opmerking erbij gezet :
  "Voor het vervoer in de auto gebruikt Korenbloem86 een 7-persoons auto (Peugeot 307sw)" maar dat vinkje staat nog steeds aan (dus max. 5 mensen incl. bestuurder).
  Op dinsdag- en vrijdagmiddag probeer ik met de bakfiets te gaan, is afhankelijk van het weer. Vind het zelf veel fijner om te fietsen.

  Was weer helemaal goedgekeurd, geen actiepunten. Zag alleen dit vinkje staan toen ik de RIE controleerde. Aan de ene kant denk ik, doe niet zo moeilijk, dat vinkje maakt niet uit. Maar aan de andere kant denk ik 'straks komt er een pietlut van de GGD die net over dat ene vinkje valt'.
  Kwam er trouwens achter dat in de RIE van vorig jaar bij onderkoeling een vinkje verkeerd stond, ik zou geen verstand hebben van onderkoeling, kinderen liepen groot gevaar, dus onaanvaardbaar. Gelukkig was het vinkje erboven (dat alles prima was) ook aangevinkt.

  Morgen heb ik weer een kennismakingsgesprek, opvang voor 1 middag in de week. Kindje heeft (ook) wat meer zorg nodig. Dus morgen eerst maar eens kennismaken en ontdekken of die extra zorg past bij de extra zorg van mijn eigen dochter en haar klasgenootje (die ik ook 2 middagen per week opvang).
  Donderdag heeft mijn dochter (en klasgenootje) studiedag, dus dan de hele dag volle bak.

  Vangen jullie kinderen op met een extra zorgvraag? En hanteren jullie daar nog een ander/hoger tarief voor?
  Ik heb ruim 5 jaar een jongen met een ontwikkelingsachterstand opgevangen (was weekendopvang, hij kwam om het weekend). Uurtarief lag (uit mijn hoofd) €1,50-2,00 hoger dan het reguliere, maar toen had het gob nog vaste tarieven, dus hebben we dat aangehouden.
  Ik heb nu een meisje met een Erbse Parese waar ik ook de fysio-oefeningen mee heb gedaan, gelukkig wel goed hersteld, 1 zenuw die nog niet helemaal meewerkt.
  Daarnaast ook nog een meisje (het klasgenootje van mijn dochter) met niet-aangeboren hersenletsel, beweegt daardoor wat stijver, en op emotioneel vlak een achterstand.
  En dan nog mijn eigen dochter; motorisch beperkt door zuurstoftekort bij de geboorte. Ze kan niet los lopen, heeft daarvoor een rollator en voor lange afstanden een rolstoel.
  Ik heb bij elkaar dus een aardig 'gehandicapt' clubje, alle kinderen vinden het daardoor wel normaal dat er iets 'mankeert' en spelen gewoon lekker samen en zijn allemaal gewoon kind.
  Maar heb voor deze 2 meisjes mijn gebruikelijke tarief.

  Wie werkt er nog meer met thema's?
  Vorige week hebben de kinderen de herfstwerkjes mee naar huis genomen en zijn we druk met de lampions voor Sint-Maarten geweest. Toevallig was bij het voorleesuurtje in de bieb een boek over Sint-Maarten voorgelezen (wist niet eens dat daar prentenboeken van waren). We waren dus helemaal in thema. Mijn tweede dochter heeft gisteren en vandaag sint-maarten gespeeld met de gastkindjes; ze "belden" aan bij de kastdeurtjes, keukendeurtjes, zongen een liedje, pakten een onzichtbaar snoepje en gingen dan weer verder (inclusief discussies wie er aan mocht bellen, welk liedje ze gingen zingen, wat de ander voor snoepje wilde:roflmao:).

  Nu een weekje even niks en dan volgende week thema sinterklaas.
   
  CindyJessie vindt dit leuk.
 9. Korenbloem86

  Korenbloem86 Fanatiek lid

  1 mrt 2013
  1.232
  482
  83
  Bij een aantal supermarkten (Lidl had ze de afgelopen paar jaar, dus nu waarschijnlijk ook wel) kun je bouwplaten van schoenen meenemen. Die kleuren en dan kun je die zetten, hoeven de kinderen niet hun schoen bij jou te laten staan (en op sokken naar huis).
  Hebben ze in de klas van mijn dochter vorig jaar ook zo gedaan. Mijn dochter had een slof meegenomen, maar de kinderen die geen schoen hadden meegenomen, hebben een geknutselde schoen in de klas gezet.

  Ik breng vaak de geknutselde schoenen met de oppaskindjes naar de winkel en dan halen we ze een week later weer op (bij sommige winkels kun je gewoon je geknutselde schoen laten zien en direct meenemen, ook handig).
   
 10. CindyJessie

  CindyJessie Bekend lid

  21 mei 2012
  795
  9
  18
  Wat interessant om te lezen dat je kindjes met een beperking opvangt! Ik kom zelf uit de gehandicaptenzorg. Pas geleden zat ik hier nog over na te denken, dit zou op zich best bij me passen. Momenteel vang ik kindjes op, zonder beperking. Wanneer ik een kindje met een beperking zou opvangen, zou mijn uurtarief wel iets hoger zijn. Dit puur i.v.m. de vaak intensieve zorg die erbij komt kijken. Maar ik zou dat per zorgvraag bekijken.

  Ik werk wel in thema's. nu herfst, deze week wat laatste knutselwerkjes mee naar huis. En vanaf volgende week inderdaad de Sint.
   
 11. CindyJessie

  CindyJessie Bekend lid

  21 mei 2012
  795
  9
  18
  Goed idee, dat ik daar zelf niet op gekomen ben:roflmao: Dank je!
   
 12. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.590
  19.153
  113
  Hier geen kindjes met zorgvraag, is nog niet voorgekomen. Maar ik zou het ook niet willen. Ik heb zelf 2 kinderen die veel aandacht en begeleiding vragen. Dus dat zou mij echt te veel worden.

  Wij knutselen overigens ook schoentjes om te zetten. Meestal gele klompjes.
   
 13. Alyssa2014

  Alyssa2014 Fanatiek lid

  5 feb 2014
  1.188
  28
  48
  Pedagogisch medewerker
  Groningen
  Hoi dames!
  Mag ik jullie advies vragen?
  Ik start per 1 maart als gastouder in mijn huis. We zijn momenteel de garage aan het verbouwen om daar een basis te vormen. Nu moet ik de gehele aanschaf gaan doen. Qua speelgoed heb ik zo goed als alles maar nu komt het meubilair nog. Ik heb zelf een commode maar ik ben op zoek naar bedjes. Wat voor soort bedjes gebruiken jullie? Ik wil graag de slaapt ruimte op zolder doen, we hebben daar een grote ruimte maar mag dit? Is de afstand niet te groot (2 trappen)? Hebben jullie ergens een lijst aangehouden van wat je allemaal nodig hebt?
   
 14. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.590
  19.153
  113
  Op zolder mag best, mits de ruimte goed gekeurd is door de GGD. Dus een traphekje, geen gevaarlijke dingen waar ze vanuit bed aan kunnen komen, brandmelder enz.

  Ik gebruik gewoon campingbedjes omdat ze aan het einde van de dag weer opgeruimd moeten kunnen worden.
   
 15. Alyssa2014

  Alyssa2014 Fanatiek lid

  5 feb 2014
  1.188
  28
  48
  Pedagogisch medewerker
  Groningen
  Dat mag dus nog steeds? Ik zie wel van die mooie bedjes staan maar je betaald al snel 600 euro voor een dubbel bedje. Ik dacht namelijk dat campingbedjes niet meer mochten. Dan kan ik ze natuurlijk op de slaapkamer van mijn dochter neer kunnen zetten eventueel.
  Mag ik vragen wat jullie voor uurprijs hanteren? Het gastouderbureau adviseerd tussen de 5.35 en 5.45 te vragen.
   
 16. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.590
  19.153
  113
  Ja hoor campingbedjes mogen zeker!
  Alleen het extra matrasje mag niet meer voor kinderen tot 2 jaar. Dus wel het matrasje/bodem die je om het campingbed vouwt, maar niet dat extra.
  Wij hebben net onze uurtarieven bepaald voor 2020. Ik ga mee met het advies van ons GOB en reken excl voeding: 5,25 en incl voeding 5,50.
   
 17. Korenbloem86

  Korenbloem86 Fanatiek lid

  1 mrt 2013
  1.232
  482
  83
  O dat vind ik wat leuk/interessant om te horen wat andere gastouders verdienen. Morgenmiddag ben ik onverwacht vrij, zal dan eens op gastouders in de buurt zoeken wat hun uurtarief is.
  Ik zit nu op €5,25 per uur, incl. fruit, brood, koekje. Excl. avondeten, babyvoeding, dieetvoeding. Luiers, doekjes, billenzalf geven de ouders mee.
  In mijn vorige woonplaats (tot april 2018) zat ik op €5,00. Na de verhuizing ben ik naar €5,25 gegaan. Wij moeten tariefwijzigingen voor 1 december doorgeven.

  Volgens mij geven mijn gob's geen richtbedragen voor de uurtarieven, moet ik ook eens opzoeken.

  Ik heb 2 duobedjes. Werden een paar jaar geleden in de kinderdagverblijven afgekeurd, maar gastouders mogen ze wel (kan wel per GGD verschillen). Ik heb in het bovenste bedje de baby's liggen, zodra ze kunnen zitten wordt het onderste bedje hun slaapplek (omdat ze meestal vrij snel zich dan kunnen optrekken). Per opvangdag vang ik nu 1 baby en 1 peuter op, daarom heb ik nu maar 1 duobedje staan.
  Laatst had ik mijn 'donderdagkindjes' extra op de vrijdag; dus 2 baby's (5 en 8 maanden), 2 peuters van 2 jaar, mijn eigen dreumes (1 jaar) en dan mijn oudste van 5. (De middelste heeft toen bij oma gelogeerd ivm het maximum aantal kinderen). Toen heb ik even 2 campingbedjes neergezet, vond het voor die ene dag niet de moeite om het andere duobed ook neer te zetten.

  Via Marktplaats en gastoudergroepen op facebook worden nog wel eens duobedjes aangeboden. Ik heb de mijne in 2015 voor €40 per stuk gekocht.

  Wat slapen op zolder betreft; in onze vorige gemeente mocht het niet, was ik toen ook niet van plan, maar tijdens de controle van de GGD werd dat genoemd, dat was in 2013.

  Leuke vraag in de lounge trouwens tuc, van de pietenwerkjes. Ik heb inderdaad ook al een aantal jaar geen pietenwerkjes gemaakt. Vaak de schoentjes uit de winkel kleuren, vorig jaar hebben de grotere hun letter met bruin gescheurd papier geplakt, een stoombootje geknutseld, maar pietjes sla ik ook al een aantal jaar over.
   
  tuc vindt dit leuk.
 18. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.590
  19.153
  113
  Nou ik ga het deze week proberen, dus we zullen zien haha.
   
 19. CindyJessie

  CindyJessie Bekend lid

  21 mei 2012
  795
  9
  18
  Ik heb gewone ledikantjes. Mijn uurprijs is 5,80, excl. flesvoeding en luiers.
  Hier in de wijk is 6,00 al gangbaar. Maar ik blijf dit jaar nog op 5,80, omdat ik in juli pas gestart ben. Per 2021 ga ik dan weer omhoog.
   
 20. Alyssa2014

  Alyssa2014 Fanatiek lid

  5 feb 2014
  1.188
  28
  48
  Pedagogisch medewerker
  Groningen
  Wat een verschillen hè! Hier in het noorden is het volgens mij allemaal wat goedkoper, ik dacht zelf misschien toch 5.60 ivm een extra ruimte (garage) maar daarbovenop komt 0.75 cent voor het gastouderbureau dus dan twijfel ik weer of het niet te duur is.
  Ik zal ook nog eens op marktplaats kijken, bedankt voor de tip!
   

Deel Deze Pagina