Ik hoop dat mijn omschrijving een beetje duidelijk overkomt (via google kom ik er niet echt) en hoop dat iemand mij hier kan helpen. Ik ben op zoek naar een redelijk groot draaiplateau die ik voor het ontbijt en lunch kan gebruiken op de tafel. Iets waar ik de zoetigheid op kan laten staan en waar ik dan brood, broodbeleg en bijvoorbeeld boter enz. Vanuit de koeling bij kan zetten en deze dan in zijn geheel op de eettafel kan zetten. Zodat we aan tafel niet telkens elkaar hoeven vragen wil jij dit of dat aangeven maar waarbij iedereen door eraan te draaien zo kan pakken wat hij nodig heeft. En wat mij er handig aan lijkt het afruimen. Alles in zijn geheel naar de keuken, wat koel moet weer de koelkast in en dan de rest erop laten, de kast in om zo de volgende dag weer te pakken om de tafel te dekken. Een vriendin van de basisschool had dit thuis altijd dus ik weet dat ze bestaan. Die was echt groot, die hadden een vierkante tafel met 12 stoelen en iedereen kon erbij. Maar hoe die dingen nou heten? Online vind ik alleen houten draaiers van max. 35 cm rond en dat is een slag te klein.
Hoe breed en lang is je tafel? Onze is 1 meter breed dus kan ik max 1 meter diameter nemen anders komt hij over de tafel heen. Maar dan kan diegene die aan de kopse kant zit er alsnog niet bij als de tafel bijv 3 meter lang is? Ook niet bij een plateau van 50 cm https://www.bol.com/nl/p/cosy-trendy-malawi-draaibaar-plateau-bamboe-o-50-cm/9200000127561516/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-110747902010-S-1054453827068-9200000127561516&gclid=Cj0KCQiA0rSABhDlARIsAJtjfCdtoIsY1psjspWkGZs1NCCvNpeJWgCMZJmgmzaDpbmH9AYM70kDV18aAn3wEALw_wcB
https://www.bol.com/nl/p/cosy-trendy-malawi-draaibaar-plateau-bamboe-o-50-cm/9200000127561516/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DYA4BwMadb8FQVxJkeIoi-QAABH4%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D2%26itm_id%3D9200000127561516&bltgh=ktxg0l7n-hpdwso1QSNIYw.1_6_7.9.ProductImage Is dit wat?
Sommige doen alle zoete beleg in van die manden. Die zet je in 1x op tafel. En zo weer in de kast. Is dat nog een idee?
Dit is inderdaad een mooie maat. De tafel is 110 bij 220 maar eigenlijk gebruiken we maar de helft. Staan 8 stoelen aan en wij gebruiken er 3 met een triptrap op de kopse kant.
Dacht ik ook aan maar dan zit je nog 10x met mag ik de hagelslag, mag ik de boter enz. Met draaien kan iedereen alles zelf pakken.
Niet lullig bedoelt, maar is dat zo vervelend dan? Ken zo'n plateau wel van bij de Chinees, en dan was het elke keer: hey ik ben aan het opscheppen draaide dat ding alweer
Wij gebruiken het draaiplateau van Ikea (https://www.ikea.com/nl/nl/p/snudda-draaiplateau-massief-hout-90074483/). Beleg gaat in de la of koelkast, plateau is opgeborgen. Als we gaan eten, gaat het beleg op het plateau en gaat het naar de tafel (de afstand tussen keuken en tafel is best een eind. Om nou steeds heen en weer te lopen voor al het beleg ben je wel even bezig ). Ik heb er wel antislipstof omheen gedaan. Als je 'm maar een klein beetje scheef hield, gleed het beleg eraf (vooral de glazen potten)
Soms wel. Nee haha maar dat draaien lijkt me een stuk handiger. En ik vind het er leuker uit zien op tafel dan mandjes.
Wij hebben ons plateau standaard op de tafel staan. Groot glazen ronde schijf( Ooit van een bijzettafel geweest. Mooi dik glas) en een draaischijf ook van een tafel gehaad ooit. Die van ons is wel een meter( of meer) doorsnee. Moet ook wel want ik zet er ook altijd avond eten op en er is altijd ruimte tekort. Lazy susan heet het. Ik kan niet meer zonder. Ik zou even googlen op lazy susan...daar staan echt leuke tussen. Deze hebben wij ongeveer ( foto is niet van mij)
Wij gebruiken een dienblad. Die past perfect in onze kast. Daar staat choco, confituur, speculoos pasta, hagelslag, potje met thee zakjes, speculoos koekjes, honing en smeerboter op. Voor een ronde draaiplateau in de kast te krijgen, moet je ofwel een enorme kast hebben ofwel een klein plateauke