Welke zogenoemde bron kan ik het beste inzetten bij het fietsplan van mijn werkgever? Zit er verschil in het voordeel oid? ARTIKEL 5 MOGELIJK IN TE ZETTEN BRONNEN - Bruto salaris; - Bruto vakantietoeslag; - Bruto eindejaarsuitkering; - Bijzondere toeslagen; - Bovenwettelijke vakantie-uren; - Bovenwettelijke vakantie-uren uit voorgaand jaar En voor de aanschaf voor aan de fiets samenhangende zaken mag je 82,- extra inzetten, zou dit ook voor een kinderzitje mogen?
Hoi Lentes, Ik zou gaan voor bovenwettelijke vakantieuren, maar natuurlijk wel alleen als je ze kan missen ... Verlaging van je bruto salaris/vakantietoeslag en eindejaarsuitkering heeft eventueel op een later tijdstip ook gevolgen voor een uitkering, mocht je uit dienst gaan. Daarom zou ik daar persoonlijk niet voor kiezen. Die 82,00 mag je inderdaad ook gebruiken voor een kinderzitje. Succes! Josien
aha men zei hier dat kinderzitje niet mocht. de fietsenmaker heeft dit geboekt op kilometerteller, fietstassen, etc...
Het kan ook juist gunstig zijn, aangezien je met een lager bruto jaarlijks inkomen ook meer toeslagen ontvangt en je minder loonheffing betaalt over je inkomen. Ik zou dan wel voor eindejaarsuitkering of vakantietoeslag gaan, het gewone bruto salaris is minder gunstig.
hoe zit het met een verzekering voor de fiets, klopt het dat dat volledig betaald wordt? of betaal ik mee?
Maar meestal mag je met zo'n fietsplan niet meer dan 750 euro declareren voor een fiets, dus tja, dat zet niet zoveel zoden aan de dijk wat toeslagen betreft. Ik zou ook de bovenwettelijke vakantieuren inzetten mits aanwezig en niet nodig.