vraagje. als ik een eitje bak moet ik het bolletje dan ook kapot maken of mag het zacht blijven? misschien een gekke vraag maar vroeg het me af
ik eet al heel de zwangerschap, zachtgekookte eieren. ben eigenlijk ook wel benieuwt of dit kwaad kan. ik denk en hoop het niet want het wordt toch verhit!
tja... weet het ook niet ...hoop dat iemand straks wel een anderwoord heeft. anders word het straks een gekluts eitje ben ik bang
Het kan denk ik geen kwaad, zolang je eieren maar koel bewaard zijn en niet over de datum zijn...Eieren worden tegenwoordig erg goed gecontroleerd gelukkig...
hm ok....... nu let je op dat soort dingen. gisteren ook gingen we bbq en me vriend lag een hamburger op mijn bord en ik snee hem door en was nog wat roze van binnen. meestal kan dan geen kwaad maar nu hebben we hem toch maar even terug gelegd op de bbq ... je weet maar nooit.
Met zachtgekookte eieren loop je het risico op een Salmonella-besmetting. Dat is vooral erg vervelend voor de vrouw. Het babietje heeft daar geen last van. Overigens,... als je niet ziek bent geworden van de eieren, zat er waarschijnlijk geen salmonella in of je had voldoende weerstand. No need to worry !! Aldus na enig surftalent op internet.. xx Lintje
thanx lintje... leuk altijd dat er altijd wel een goed antwoord komt... en nogwel op internet opgezocht..... xxx thanx
in een zachtgekookt eitje heb je dus kans op salmonella bacterie! het is dus niet goed verstandig om dit te eten of je zwanger bent of niet zwanger.. zachtgekookt is niet helemaal doorgekookt!
maar een gebakke ei als je dat bolletje heel laat is dat toch het zelfde als een zacht gekookt ei... wat een onderwerp he...hihih over eieren... (heb al geen zin meer in die ei)...hihi
Graag gedaan! nachtvlinder.. wat dat betreft heb je wel gelijk.. Maar volgens mij is de kans op salmonellabesmetting heel klein want EN je ei moet de bacterie dragen EN je weerstand moet laag zijn.. Komt volgens mij niet vaak voor. Belangrijkste is dat de baby er hoe dan ook geen last van zal hebben
een zacht gekookt eitje is dus ook niet verstandig om te eten tijdens je zwangerschap, dus een gebakken ei met dat bolletje ook niet, want het is dus niet goed verwarmd! hihih en geen zin in die ei, heerlijk joh als je alles maar goed bakt lekker op brood yammmmmm
maar neem jij de risico als je zwanger bent? je weet namelijk nooit of een ei die bacterie draagt? en of jou weerstand lager is?
ik blijf voor de zekerheid maar van de eitjes af haah. voor zolang ik het vol kan houden. vind het zo lekker een zachtgekookt eigeeltje op me boterham.
hm intressant topic he.... ik denk dat ik het bolletje lekker ga kapotprikken..... en ja ik neem echt wel een lekker eitje op brood met een plakje spek eronder ze staan wel altijd bij mij lekker gekoeld......
dank je dat gaat zeker lukken. me vriend maakte vanochtend een leuke opmerking. ik had lekker crosanten gemaakt met judorange erbij. de ene was multi vruchten en de andere judorange maar die multivruchten vin ik lekkerder. dus ik zei mag ik die multivruchten? hij zei ja hoor genieten jullie twee maar van dat glaasje multivruchten ...heb ik wel ons kindje over...lief he...
oooooooh.. wat lief van hem! Ik liep vannacht (moest voor de 100e x naar het toilet) tegen een doos aan EN twee seconden later stond mijn man naast me. Die dacht dat ik was gevallen... blijkbaar staan de zintuigen van aankomende vaders op scherp. Zo lief..