Ik had toevallig vandaag in de stad een bakje frozen yoghurt gekocht. Nog nooit gehad maar best lekker met vers fruit! Was benieuwd of je dat ook gewoon zelf kan maken met gewone yoghurt.
ooh ik lees ook mee! hmmm.. wij maken hier soms zelf slush puppy. We doen raketijsjes en van die "goedkope" invries ijsjes van de AH Basic in de blender. Even een beetje laten staan.. en slurpen maar!! Ook hebben we weleens van smoothies ijsjes gemaakt, maar dat vond ik persoonlijk toch niet echt een succes.
Als ik dat probeer, zit er altijd onderin (dus bovenaan als je het ijsje uit de houder haalt) een laag met bijna pure diksap en daarna heel veel bevroren water. Ik bedenk nu net net dat ik de booster van de vriezer weleens zou kunnen aanzetten, dan gaat het misschien wel goed voordat alles weer los van elkaar is geraakt.
Dan zou ik zeggen: ander diksap gebruiken (waarvan de dichtheid meer gelijk is aan water) of inderdaad proberen sneller te laten bevriezen. Ik ga van de zomer voor mezelf waterijsjes van limoensap proberen te maken.
Een aantal bananen in schijfjes snijden en los op een bakplaat (of iets anders) 4 uur in de diepvries leggen. Daarna door de blender samen met een blik kokosmelk (deze moet min 24 uur in koelkast hebben gestaan). En daarna of zo ijs eten of een smaak toevoegen (verse aardbeien voor aardbei ijs, vanille voor vanille ijs etc..)
Gewoon 2 bananen en een halve bak aardbeien in de blender, de dikke drap die dan overblijft in ijsvormpjes gieten en in de vriezer. Volgende dag gezonde en oh zo lekkere ijsjes a-la-minute 😄
Volgens mij heeft dit ook met het merk diksap te maken. Met diksap van de Kruidvat eigen merk had ik dit nooit zo, ander merk weer wel.
Hier waren gister de druiven op een stokje uit de vriezer een groot succes! Druiven gewoon afspoelen, laten drogen en aan een sateprikker rijgen (iets uit elkaar), vervolgens minimaal een uur of 4 in de vriezer: druiven-ijsjes!
Heeft iemand al een keer fristi geprobeerd? Als vervanger van de yogo yogo ijsjes lijkt me dit het meest in de buurt komen, maar wellicht is het helemaal niet lekker.
Heet water met diksap invriezen wil ook misschien wel helpen ? Hoe gek het ook klinkt, heet water bevriest eerder dan koud water....
Bevroren aardbeien of frambozen in de keukenmachine met wat yoghurt en honing. Paar minuutjes laten draaien en heerlijk ijs!
https://www.eetpaleo.nl/dessert/appelkruimeltoetje-met-ijs/ Het ijs wat bij dit toetje vermeld staat heb ik laatst gemaakt. Vond het verbazingwekkend dat de structuur hetzelfde is als schepijs. En het was lekker, ook niet onbelangrijk.
Niet zelf gemaakt maar je moet eens een danone kinder yoghurtje in de diepvries doen. Met die gekleurde potjes. Dat vind ik de lekkerste ijsjes
galiameloen invriezen en daarna in de blender.. Echt heerlijk! Ook lekker om in de blender een banaan of druiven bij te doen.
Ga ik dat eerst eens proberen. Mocht dat niet helpen, zal ik een keer andere diksap kopen, ik wist niet dat daar ook verschil in zat.