Vlees

Discussie in 'Voeding' gestart door tinkerbel, 16 mrt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tinkerbel

    tinkerbel Fanatiek lid

    20 okt 2006
    1.932
    0
    0
    Almere
    Wat voor soorten vlees kan je allemaal geven? Ik geef nu meestal kip of gehakt of vis.
    Maar mag ook al zoiets als varkenvlees? Je weet wel bak karbonaad.
     
  2. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Wij zijn begonnen met rundergehakt, kip en vis. Vanaf een maand of 10 ook half-om-half gehakt.

    Karbonade krijgen we niet zo vaak. Schnitzels nog wel af en toe. Ik denk dat mijn zoontje rond het 1e jaar voor het eerst een hapje heeft geproeft. Maar erg veel eet hij daar niet van. Dat is toch vaak taaier.

    We hebben standaard wat zelfgemaakte, voorgebraden mini-gehaktballen in de vroeger, voor als wij moeilijk vlees eten (schnitzel, biefstuk etc).

    Maar weet niet wat de officiele richtlijnen zijn.
     
  3. jeannet 123

    jeannet 123 Actief lid

    7 sep 2007
    352
    0
    0
    heeey dat is handig mini gehaktballen, die ga ik ook maar eens maken, super wat een tip!
    Doe je ook wat door het gehakt heen? paprikapoeder ofzo? of gewoon zoo!
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Tegenwoordig kruiden we ze wel (vanaf de 1e verjaardag). Vaak wat paprikapoeder, peper, kerrie, klein scheutje ketjap.
    Daarvoor meestal naturel.
     
  5. jeannet 123

    jeannet 123 Actief lid

    7 sep 2007
    352
    0
    0
    OKe super!
    Ga morgen direct aan de slag hier nu alleen kipfilet gekookt
     
  6. tinkerbel

    tinkerbel Fanatiek lid

    20 okt 2006
    1.932
    0
    0
    Almere
    Ja, ik ook. Voel me zo saai met alleen kip.
     
  7. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Je mag je kipfilet rustig bakken hoor, dat maakt het gelijk een stuk lekkerder
     
  8. jeannet 123

    jeannet 123 Actief lid

    7 sep 2007
    352
    0
    0
    ooo dat wist ik nie, nou mooi weer een andere variatie en zou er ook paprika poeder op mogen?
     
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Met varkensvlees wacht ik nog even omdat het relatief veel vet bevat maar verder eigenlijk kan alles wel: rund, lam, kip, kalkoen, eend, kabeljauw, zalm, tonijn, forel etc.. Lekker hoor

    Paprika poeder? Kan maar hoeft niet hoor. Je kindje kent nog geen smaken en zal het niet smakelijker vinden door de paprikapoeder (behalve als ie dat zelf een erg lekker smaak vindt). Bakken geeft extra smaak maar ook extra voedingstoffen. Vet van bakken is goed voor je.
     
  10. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Hier ook redelijk wat variatie, kip, vis, gehaktballetjes,...soms ook een eitje of kaas.

    Varkensvlees relatief weinig.Ook omdat ze dat niet goed kan wegkrijgen.
     
  11. mieperdepiep

    mieperdepiep Actief lid

    26 aug 2008
    160
    0
    16
    Hoofd Financiele Administratie
    Zuid Holland
    Misschien een domme vraag, maar waar bakken jullie het vlees dan in?
     
  12. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Solo of Fama.(gewoon bakboter dus ;) )
     
  13. B en N

    B en N Fanatiek lid

    13 sep 2007
    2.532
    0
    0
    Hier nog steeds vlees loos gegeten denk dat wij binnenkort ook maar eens gaan beginnen met vlees. Varkensvlees zal ze niet krijgen want dat eten we zelf ook niet.

    Maar lekker wat kip, gehakt en vis zal ze wel lekker vinden (Hoop ik ;))
     
  14. boni001

    boni001 VIP lid

    1 mrt 2008
    6.548
    0
    36
    Twente
    hoi hoi,

    Hier ook gehakt (runder), kip en af en toe rundvlees. Ook krijgt ze af en toe een stukje vis (kabeljauw).
    Ik bak het in olijfolie of boter... ligt er ook aan wat wij eten (als wij bijvoorbeeld pasta eten bak ik eerst het gehakt ongekruid, haal voor haar een portie eruit en kruid dan ons vlees).

    Hier trouwens ook miniporties ingevroren, niet als gehaktballetjes maar gewoon los gehakt.
     
  15. mieperdepiep

    mieperdepiep Actief lid

    26 aug 2008
    160
    0
    16
    Hoofd Financiele Administratie
    Zuid Holland
    En met bakboter bedoel je daar dan ook Croma mee? De merken die jij noemt ken ik namelijk niet :oops:
     
  16. boni001

    boni001 VIP lid

    1 mrt 2008
    6.548
    0
    36
    Twente
    Ik gebruik hier becel keuken:

    [​IMG]

    Dat is niet echt de bak & braad, maar de gewone zeg maar.
     
  17. loesjej

    loesjej Actief lid

    12 dec 2008
    416
    0
    0
    kip, gehakt, rundvlees, kalfvlees (erg favoriet, wel prijzig) en wordt gebakken in margarine, vanwege kma. effe de staafmixer er door, klaar.
    ik koop bv 1 kipfilet en snij die in stukjes van 20 gram en gooi die ind e vriezer, in boterhamzakjes.
    werkt prima.
     
  18. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België

    Ook Croma inderdaad. ;)
    Sorry, denk dat ik 2 Belgische merken heb opgenoemd. :)
     

Deel Deze Pagina