Ik ben gisteren hier in Florida (waar ik woon) naar een Mom's club geweest. Er waren 6 moeders (waarvan 2 aanstaande moeders) waarmee ik gezellig heb zitten babbelen over babies. Nu heb ik een paar dingen geleerd die ik jullie niet wil onthouden en ik ben benieuwd of jullie er ooit van gehoord hebben of er ervaring mee hebben : Een van de babies van 6 maanden ging al overdag op een potje! Moeders had geleerd de signalen op te vangen wanneer hij moest en zette hem dan op het potje waarbij ze een "sssss" geluid maakte. Nu heeft hij niet alleen geleerd op het potje te plassen, maar ook te wachten tot ze dat geluid maakt voordat hij gaat plassen! Overdag is hij al helemaal droog. Ze is nu bezig gebarentaal te introduceren (ook helemaal hot hier!) zodat hij zelf kan aangeven wanneer hij moet. Ook kunnen ze met gebarentaal aangeven dat ze honger hebben, warm/koud enzovoort, veel eerder dan dat ze dat met woorden kunnen. Het schijnt dat kinderen met dove ouders dit al kunnen leren vanaf 4 maanden! Ik was helemaal verbaasd! Maar ja, ik heb gezien dat het werkt! Hierbij een link over gebarentaal met babies: http://signingbaby.com/main/?cat=24 En nog eentje over een nieuw type luier, alhoewel ik niet weet of het in nederland te krijgen is. Je kan het in ieder geval bestellen via internet: http://www.gdiapers.com/
Ja, ik heb hier ook al eens over gehoord en als ik eerlijk ben... Laat die baby lekker baby zijn. Dat zindelijk maken etc. komt echt wel hoor Maargoed, leuk voor de mensen die het wel belangrijk vinden. Elmo
Een kennis van mij die in Engeland woont, heeft een gebarencursus met haar zoontje gedaan. Het is haar heel goed bevallen. Haar idee er achter was dat hij met haar zou kunnen communiceren en daardoor niet gefrustreerd hoeft te raken. Hij kan aangeven wanneer hij iets wil eten of drinken, wanneer hij wil slapen, spelen, boekje lezen etc. Ikzelf heb het boekje "Gebaren met je baby" van het Nederlands Gebarencentrum gekregen en het lijkt mij wel een leuk idee. Uit onderzoek blijkt dat dove kinderen van dove ouders eerder gebaren gebruiken dan horende kinderen van horende ouders kunnen spreken. Ze organiseren ook workshops (voor horenden dus) : http://www.gebarencentrum.nl/ Maar dat met 6 maanden al op het potje plassen gaat mij wel wat ver hoor.
Hoi Luun, Ik ga er ook helemaal voor. Ik ken de methode ook. Ik heb hier een boek over baby's op een potje.(Kan de auteur wel eens voor je opzoeken maar mijn vrouw heeft het boek nu mee naar de werk) hoe sneller hoe beter. Het is geen wondermiddel ze zijn niet binnen een half jaar zindelijk er zijn altijd uitzonderingen. Ik zie de methode helemaal zitten en heb mezelf er goed op ingelezen en zodra de eerstekraamweken voorbij zijn gaan wij vooral ik de baby observeren en proberen de baby op een potje te krijgen. Ik sluit me er dus helemaal bij aan en vindt het een super methode. Ik ben trainster van beroep voor honden en kan me volledig erop aansluiten. Iedereen moet natuurlijk doen wat hij zelf prettig vind. Ik laat een ander daar van ook in zijn waarde. We zullen er vast opmerkingen over krijgen maar het is onze opvoeding. Gr. Diana
Ja heb er ook eerder iets van gelezen ook dat ze het in nog meer landen doen. . . geloof richting afrika en die kanten uit in stammen dat ze ook zoiets doen (daar hebben ze ook geen luiers)
In Nederland kom je steeds meer informatie over gebarentaal met je baby tegen (ik althans). Ik heb zelf het boekje met dvd bij http://www.babygebaren.nl besteld, in de hoop dat dat inderdaad werkt. Maar goed, eerst moet het kind er nog uit .
Oh, nee! Krijgen we voortaan "de mijne was al zindelijk met 3 maanden" i.p.v. "de mijne sliep al door met 3 weken" Ik sluit me aan bij Elmo, laat de baby de baby blijven en gewoon karrevrachten luiers vol plassen en poepen, zo blijft mama ook bezig.
Ik vind het ook een fantastische methode. Alleen ik denk dat ik zelf niet zo concequent ben. En het is lastig om het door te zetten bij het kinderdagverblijf, lijkt mij.
Ik wilde die methode van "je baby op het potje" heel graag doen, maar ik stuitte ook op praktische bezwaren. Het kost namelijk veel tijd. Als ik niet zou werken zou ik het denk ik wel doen, gewoon omdat het voor mij tegennatuurlijk aanvoelt om een baby eerst te leren in zijn kleren (luier) te plassen en poepen en het daarna weer af te leren. Dat een baby dan ook sneller zindelijk is, is dan mooi meegenomen, maar voor mij zou het niet de hoofdreden zijn. Babygebaren ga ik absoluut doen! ik heb gisteren de DVD bekeken en ben helemaal enthousiast! Het lijkt me geweldig om al een beetje met je baby te kunnen "praten" voordat ze de woordjes kan maken.
nee doe hier niet aan mee,laat baby lekker baby zijn en dat gebarentaal,comuniceren ja dat kan ik als goed is heel mijn leven nog met mijn kind! en communiceren doe je toch wel met je baby, je hebt oogcontact ,aanraking ,kroelen enzzz dus nee vindt onzin! das mijn mening en ja als je het wat vindt moet je zelf weten das ieder voor zich!
ik denk ook dat als je meteen leert functioneel te communiceren als baby zijnde (ik wil/ik moet enz) dat je het sociale en wederkerige gaat missen in je ontwikkeling; 'als ik huil komt mama me troosten'. Dit is ook een zéér belangrijke communicatie vorm en ervaring, waarmee je functies van communicatie mee ontwikkeld!(sociale/emoties/initiatiefname enz)
vind de babygebaren wel interesant. Heb op verschillende sites gekeken en het schijnt nog goed te zijn voor de ontwikkeling ook. Dus ga het zeker proberen. het zindelijk maken van baby's lijkt me niet te doen als je werkt.
Gebarentaal spreekt me op zich wel aan, zindelijkheidstraining op zo'n jonge leeftijd ABSOLUUT niet. Voor gebarentaal schijn je ook wel behoorlijk wat tijd te moeten investeren, ik denk dat dit het struikelblok is. Je moet steeds gebaren maken bij de dingen (zoals drinken en slapen) en ook andere "opvoeders" moeten dit doen, dus partner, KDV-leidsters of opa's en oma's. Aangezien ik na het bevallingsverlof weer ga werken lijkt me dit moeilijk te realiseren. Potty training voor zulke jonge kinderen, daar krijg ik eerlijk gezegd een beetje jeuk van. Het is mogelijk, maar je moet dan echt 24 uur op de huid van het kind zitten heb ik het idee. Ik ben nu een interessant boek aan het lezen over moeder zijn in deze tijd, is geschreven door een Amerikaanse en hoewel ik wel wat dingen herken, denk ik dat men in Amerika wat verder doorslaat. Gaat over het ideale moederschap dat nagestreeft wordt, alles in het teken van het kind. Moeders die zichzelf helemaal wegcijferen en alles doen om hun kind zo goed en snel mogelijk op te voeden. En dat gaat ver... Ik zie het zindelijk maken van hele jonge kinderen in het verlengde hiervan. Je moet daar echt enorm veel tijd aan besteden en volgens mij kan dit niet zonder jezelf helemaal weg te cijferen. En mijn motto is dat de moeder ook een leven moet hebben om het kind gelukkig te maken. Overigens betekent dit niet dat ik pleit tegen thuisblijfmoeders, want als dat je gelukkig maakt... Alleen vind ik het een ongezonde ontwikkeling dat alles maar in het teken van het kind moet staan, waarbij er geen "vrouw" meer over blijft.
Ik vind het allemaal maar niks. Ik denk dat als je goed naar je baby kijkt, je ook een hoop signalen kunt herkennen. En verder sponsor ik Pampers gewoon graag
Hier gaat de gebarentaal ook gebruikt worden! Ik heb een doof zusje en die gaat oppassen als ik weer ga werken. Het boekje met babygebaren heeft zij al gekocht en gaan wij ook gebruiken. Je merkt dat dove ouders veel eerder contact hebben met hun kinderen dan horende ouders. Ik heb het van dichtbij gezien.
Ik ben het ook zeker van plan. Heb het boekje Babygebaren al een hele tijd in huis. Het zal in ons huis ook consequent gebruikt gaan worden. Dit hoeft geen probleem te zijn aangezien mijn man doof is en het voor ons niet 'onnatuurlijk' is om te doen. Ben heel benieuwd hoe het in de praktijk zal gaan, en ja, natuurlijk vindt er eerst nog een geboorte plaats....
Mmmm....grappig te merken dat mensen het vaak óf heel leuk vinden óf helemaal niks, m.n. het zindelijk maken op jonge leeftijd. Inderdaad gaat er veel tijd in zitten en als je werkt is het denk ik niet te doen, je kan ook niet verwachten dat een kinderdagverblijf daarmee bezig gaat. Een opmerking die ik nog wel wil toevoegen is dat we "in de westerse wereld" de leeftijd van zindelijkheid natuurlijk wel kunstmatig omhoog hebben geschroefd door het gebruik van wegwerpluiers. Daarom zie ik het niet als tegennatuurlijk of abnormaal snel als ze eerder zijn. Maar het blijft natuurlijk veel werk en absoluut een persoonlijke keus en ik snap ook heel goed als mensen hier niet voor kiezen, ik weet ook niet of ik het zelf ga doen. De gebarentaal ga ik zeker wel uitproberen, ik moet nog even op zoek naar een goed boek. Niet met de gedachte dat hij dan voorloopt op anderen, wat dat betreft ben ik helemaal niet streberig, maar het lijkt me leuk en handig om hem te begrijpen. Het lijkt me ook wel erg frustrerend om niet te kunnen communiceren als baby (niet dat hij/zij dat bewust denkt , maar het gevoel is er denk ik zeker).
Als ik die link (van gebarentalen) open krijg ik een dikke vette waarschuwing voor één of andere virus! Én ik denk dat mijn kereltje al te oud is voor deze gebaren. Ik denk dat je echt gelijk moet beginnen. De nieuwe luier heb ik ook even bekeken.. Ben benieuwd wanneer ze die in Nederland gaan invoeren. Ik hoop wel dat ik dan al uit de luiers ben! Zullen er veel mensen zijn die echt een (poep)luier gaan uitpluizen? Ik zou het wel doen (je kunt immers je handen wassen) maar 'k weet niet of ik oma zo ver zou krijgen!