Wat is gezonder? Gekookte of rauwe groente?

Discussie in 'De lounge' gestart door Veraenroy, 18 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    Even een vraagje van mij.
    Ik ben druk aan't lijnen, en ik vind gekookte groente niet zo lekker. Nu heb ik wel graag rauwe groente (komkommer, tomaat, bleekselderij, wortel, kool, sla, brocoli ed)
    Is dit nu wel of niet gezonder dan gekookte groente?
    Wie weet dit?

    Groetjes,
    Vera
     
  2. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik heb altijd gehoord dat je met koken gedeelte van de vitamines weg haalt,maar goed je gebruikt geen boter dus is niet zo dat er opeens extra calorieën in de groente zit. Denk dat het voor de calorieën weinig uit maakt. Met gekookte groentes kun je alleen meer afwisselen.
     
  3. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    Volgens mij zijn rauwe groentes heel gezond dus ik zou zeggen, gewoon doen. Het vult ook nog een beter dus heb je minder trek.

    Charlie
     
  4. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
  5. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Eet je echt brocoli rauw?
     
  6. belliebel

    belliebel VIP lid

    11 jun 2009
    14.226
    648
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Stomen is ook nog een optie;)
     
  7. Veraenroy

    Veraenroy Fanatiek lid

    2 apr 2006
    3.019
    0
    0
    yep, met wat magere yoghurt en verse kruiden.
     
  8. blondjuh

    blondjuh Fanatiek lid

    19 mei 2010
    1.215
    0
    0
    stomen is nog gezonder ;)
     

Deel Deze Pagina