Dat zou mooi zijn... Maar wie is er aansprakelijk op moment dat er iets gebeurd? De bestuurder! In een onveilige situatie zou ik dus weigeren het kind te vervoeren.
Mijn dochter is 108cm en 18kg en past nog prima in de stoel nr1. Maar wij houden de kinderen überhaupt zo lang mogelijk in kleinere stoelen, is gewoon veiliger. Mijn andere dochter is 98cm en 15,5kg, maar die zie ik echt nog niet in een verhoger. Nog lang niet... Ik zou dus stoel nr 1 vragen. Het is 2min werk om die uit de auto te halen.
Niet alle ouders hebben een auto cq stoeltjes. Meeste ouders komen met de fiets, lastig om dan zo'n stoeltje mee te nemen. Zonder stoeltjes kun je meer kinderen vervoeren dan met en heb je minder autos en dus ouders nodig op zo'n dag. Wij hadden laatst bosdag op school, ik reed met 4 kinderen in mn auto. 3 op de achterbank en 1 voorin. Ik heb een stoel met rugleuning achterin en een verhoger voorin, maar moest dus 2 kinderen los vervoeren. Niet m'n voorkeur, maar kan niet anders..
het is zelfs zo dat je verplicht bent je eigen kinderen in de stoel te doen en andermans kinderen niet... hier kies ik er wel eens voor om mijn kinderen dan zonder stoel te vervoeren en vriendinnetje niet om dat mijn kinderen groot en stevig zijn, niet van die tengere popjes... volgens de wet kan ik dan bekeurt worden.....
Volgens mij moeten ze tegenwoordig in de bus ook gordels... in iedergeval hebben de bussen van onze kinderen gordels bij het schoolreisje en diee= gaan verplicht dicht... met de auto op excursie met ouders... de keus wordt bij de ouders gelaten.... ouders die dat willen nemen hun stoel mee, anders gaat het kind zonder stoel!
bij een kinderfeestje zeg ik ook altijd, we gaan met de auto, als je wilt dat je kind in een stoel gaat moet je die even meegeven.....ik laat de keus bij de ouders.
De meeste tourbuschauffeurs die kinderreisjes rijden zeggen vaak teen de kinderen dat de bus niet kan rijden als ze niet vastzitten, gelukkig.
Nee, haar hoofd komt een beetje boven de stoel uit. Ze kan nog zeker 2cm groeien. Maar we houden het natuurlijk in de gaten en zij gaat met herfstvakantie over op stoel nr2. Haar broer en zus wachten nog tot 18kg en/of oren boven de leuning. Eerder plaats ik ze niet over.
Hier al in de volgende stoel na de MC , hoofd stak erboven uit dus dan is het niet veilig meer he, daar moet je naar kijken, niet naar gewicht e.d. hoofd hoort "binnen" te zitten (anders bij een ongeluk ben je niet beschermd aan je hoofd)
Oren horen onder de leuning te zitten, niet het hele hoofd. Bij normale autostoelen steken de volwassenen ook iets boven de leuning uit. Op het moment dat je met de oren erboven komt moet je de hoofdleuning gebruiken.
Mij is door de politie anders uitgelegd, vooral omdat het hoofd zo kwetsbaar is bij kleintjes, ze moeten kunnen "rollen" in de MC . Maxi Cosi zegt dat trouwens zelf ook: Wanneer is het tijd om het Maxi-Cosi baby-autostoeltje te vervangen door het opvolgende stoeltje? Wij adviseren om je kindje zolang mogelijk in het baby-autostoeltje achterwaarts te blijven vervoeren omdat dit het veiligste is. Wanneer de bovenkant van het hoofdje over de rand van de kuip van het baby-autostoeltje uitkomt, dien je over te stappen naar het volgende autostoeltje. De lengte van de beentjes speelt daarbij geen enkele rol. Het is zeer onverstandig een kind te vroeg in een groter, voorwaarts gericht, autostoeltje te plaatsen. De nek en het hoofd van een baby zijn relatief zwaar. Maxi-Cosi adviseert om tot 4 jaar achterwaarts te vervoeren. Veelgestelde vragen | Kinderstoeltje.nl Wanneer welk kinderzitje? - ANWB Auto hun zeggen hetzelfde