Staub, Le Creuset stoofpannen...zijn ze het geld waard?

Discussie in 'De lounge' gestart door Joyful, 22 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joyful

    Joyful Actief lid

    19 feb 2010
    457
    54
    28
    NULL
    NULL
    Ik wil een stoofpan aanschaffen die jaren mee kan gaan, om heerlijk draadjesvlees in de bereiden. Daarnaast wil ik er ook zelf brood in gaan bakken.

    Nu zit ik twijfelen welke ik zal nemen. Je hebt de dure pannen Staub en Le Creuset, en je hebt goedkopere bij bijv. Ikea, V&D en Blokker.

    Voor het geld van een Le Creuset kan ik 5 pannen van Ikea kopen. Is Le Creuset echt zoveel beter? Of volstaan de goedkopere ook prima?

    Iemand ervaring met gietijzeren pannen?
     
  2. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Ja, ik heb een gietijzeren pan.

    Niet zelf gekocht, van mijn oma "geërfd" (ze leeft nog). Ik vind hem ideaal. Hij is mooi zwaar, fijne deksel waar water in kan en als dat verdampt is is het vlees klaar.

    Mijn oma heeft deze pan denk ik een jaar of 50 gehad..... zegt wel genoeg over de kwaliteit.
     
  3. Zena

    Zena Fanatiek lid

    9 dec 2006
    2.428
    0
    36
    Ik heb een staub en vind hem geweldig, ook een goedkopere gehad, maar deze is fijner. En het deksel is zo gemaakt dat je er water op kunt doen, waardoor de lucht in de pan circuleert en t vlees veel sappiger blijft.
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik heb een creuset stoofpan ( en fluitketel ) en I LOVE IT!
    Ze zijn echt super in gebruik. Gebruik ze vaak en het staat ook nog eens erg mooi.
     
  5. Fashionlover

    15 jul 2014
    54
    0
    0
    NULL
    NULL
    Le creuset is super; bakt niet aan en de kip en draadjesvlees zijn het lekkerst als ze bereid zijn in deze pannen.Echt een aanrader
     
  6. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    7.026
    3.840
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik heb mijn Creuset pannen destijds gekocht op Boxing day (tweede Kerstdag) op amazon, scheelde aanzienlijk in de prijs. Niet dat er gegarandeerd weer een aanbieding van komt, maar kijken kan natuurlijk geen kwaad.

    Ik ben overigens ook zeer tevreden over dit merk.
     
  7. Ik heb mijn nep-creuset bij de Hanos gekocht voor 35 euro. Nog nooit zo blij geweest met een pan :)
    En het doet echt niet onder voor een creuset, je hebt alleen geen kek kleurtje en geen merknaam. Maar oranje was toch al mijn favoriet ;)
     
  8. tukker

    tukker Fanatiek lid

    1 dec 2009
    2.980
    17
    38
    Ze zullen vast wel het geld waard zijn..maar je kunt ook een goedkopere variant halen.

    Ik heb onlangs een mooie gekocht van de sola.
    24 cm in de aanbieding bij macro voor 36 euro..was incl btw.

    Nog niet in gebraden..is mijn kerst cadeau;).
     
  9. Truusdemier

    Truusdemier Niet meer actief

    Le creuset heeft geweldige pannen die het geld absoluut waard zijn!
     
  10. MamaBenjamin

    MamaBenjamin Niet meer actief

    Ik heb er 1 van Staub. La cocotte. Erg fijne pan en degelijk natuurlijk.
     
  11. Kiki33

    Kiki33 Bekend lid

    30 sep 2009
    705
    9
    18
    Hoi,
    ik ben gek op stoofpotjes en gebruik dan ook vaak een stoofpan. Alleen niet van Le Creuset, ik heb er één van BK (ook in een kek kleurtje by the way) en deze stooft prima! Deze pan gaat inmiddels al 10 jaar mee, dus ik denk dat veel pannen een langere gebruikstermijn hebben. Mijn broertje heeft wel een Le Creuset en natuurlijk, ze zijn prachtig maar in gebruik vergelijkbaar met een BK is mijn mening. Volgens mij als je erop let dat de bodem mooi dik is, kun je helemaal los gaan met stoofpotjes.
     
  12. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    Ja! Wij hebben twee maten creusset en een fluitketel, LOVE IT!!
    En vind ze het geld echt waard, koken heerlijk!!
     
  13. rums

    rums Niet meer actief

    Mijn moeder had jaren lang een gewone braadpan. Uit die pan vond ik het draadjesvlees niet zo lekker. Maar toen kocht ze een le creuset en wauw was ineens fan van draadjesvlees.
    Wij hebben nu ook een le crueset en het is echt een aanrader! Het kost wat maar dan is de smaak ook vele malen beter.
     
  14. highenergy

    28 jul 2014
    86
    17
    8
    NULL
    NULL
    Misschien een domme vraag, maar heb je voor een stoofpan ook een vlamverdeler nodig? Ben me er ook in aan het verdiepen en ga voor een Le Creuset, heb er ook al een bakvorm van en vind hem geweldig! Is het geld zeker waard:)
     
  15. AnnevandePol

    AnnevandePol Bekend lid

    13 jul 2014
    806
    229
    43
    Vrouw
    Haarlem
    Wij hebben een gietijzeren van de Ikea, en die is prima! Ik heb een Le Creuset gehad, maar merk echt geen enkel verschil. Nu moet ik zeggen dat ik die van Ikea ook niet goedkoop vond..
     
  16. Pirouette

    Pirouette Lid

    21 mrt 2014
    88
    0
    6
    Frankrijk
    Ik werk voor een bekend merk gietijzeren pannen en doe daar oa de consumentenservice.

    In het gebruik doen de goedkopere merken het denk ik wel ongeveer hetzelfde als de durdere, maar de durdere merken zijn wel dikker en hebben zeker een betere kwaliteit emaille. Daarnaast worden Staub en Le Creuset in Europa geproduceerd en hebben een zeer strenge kwaliteitscontole en krijgen dan ook een levenslange garantie mee.

    Ik zou er zeker de prijs voor neerleggen' ze gaan daadwerkelijk een leven lang mee. Een warmteverdeler is geen overbodige luxe' want de fornuizen van nu hebben geen echte sudderpit meer, zelfs het kleinste pitje heeft voor echte sudderen een te hoog debiet.
     

Deel Deze Pagina