Onze zoon van 2 jaar en 2 maanden wil momenteel echt geen avondeten . Het is gelijk nee en je krijgt er echt niets in . Ontbijten en lunchen doet hij wel . Wat te doen . Gewoon brood geven of niets ? Dit is een fase neem ik aan ..
Jawel, fase nummer zoveel Bied het aan, wil hij niet dan ook niks anders. Mocht hij later op de avond honger krijgen zijn prakje weer opwarmen. Het gaat vanzelf een keer over.
Die van mij is 3 jaar en vanaf 1 jaar wilde hij geen avondeten meer hebben. Eet alleen speklapjes. O,ja 3 weken geleden heeft hij 1 boontje gegeten.....
Dit. Periodes dat hij amper eet en periodes goed. Wij blijven consequent. Hij is dus ook slaat avonden zonder een hap te eten naar bed gegaan. Hij slaapt er niet minder om haha
Hier gaat het ook zo. Absoluut niets anders en ook geen toetje. Ze merken vanzelf wel dat ze honger krijgen dan.
Toetje zou ik wel geven. Wij zien dat hier als onderdeel van de maaltijd en niet als beloning voor het wel eten.... Zou inderdaad niet iets anders geven. Misschien kun je hem laten helpen met koken ofzo?
Hadden wij ook tot 2 jaar. Tot meneer vanaf 2 jaar en 2 maanden z'n bord dan pakte, wegzette en riep toetje! Dus toen mee gestopt omdat het voor hem geen onderdeel meer was maar hetgeen waar hij z'n maag mee ging vullen. Slimme kerel Goede tip helpen koken hielp hier ok wel iets!
Hier wordt ook al niet gegeten vanaf dat ze 1 was. Ze krijgt wel een toetje. Maar ik ga haar niks anders eten. Ze eet prima, ze groeit goed.. ik wacht wel af wanneer ze weer avondeten gaat eten.
Dit deed ik ook niet. Er is een moment waarop ik eten aanbiedt, namelijk als we allemaal aan tafel zitten, en mijn kind mag kiezen of hij/zij daar gebruik van maakt. No hard feelings . Ga niet mijn wilskrachtige peutertje laten bepalen wanneer het gegeten mag worden . Hier zijn vooral mijn oudste en jongste zeer regelmatig zonder avondmaaltijd naar bed gegaan. Gaat vanzelf weer over, hoogtepunt was rond de 2-3 jaar (of dieptepunt, hoe je het wil bekijken ). Aanvankelijk gaf ik wel toetje, maar vanaf 2,5-3 jaar ben ik daar ook mee opgehouden. Toetje is alleen als je iets gegeten hebt. Inmiddels is jongste 4 jaar en de regel is nu dat bordje leeg gegeten moet zijn als ze een toetje wil. Als het dingen zijn waarvan ik weet dat ze het niet lekker vindt, dan schep ik maar klein beetje op.
Ons zoontje is 2,5, had dit een paar maand geleden ook. Bieden het aan, wil hij het niet dan eet hij niet. Gaat vanzelf wel weer over. Geen strijd van maken. Hier hielp het wel om over koetjes en kalfjes te praten en ondertussen een hap in zijn mond te schuiven .
Hier ook zo eentje van bijna 2,5. Eet momenteel eigenlijk niks, behalve pizza, patat en pannenkoek, maarja dat eten we niet elke dag. Komt doodleuk iedereen vragen "is lekker?" En als je dan zegt ja heel lekker, wil jij ook wat? Dan is het "Nee, niet lekker..." Oke, dan niet. Voor het toetje komt hij dan wel weer. Ik ga me er niet meer druk om maken. Als die peuters een keer besloten hebben iets niet te willen, dan willen ze het niet. Bij sommige dingen ben ik toch echt wel degene die bepaalt, maar eten kan ik er echt niet indrukken. De oudste heeft het ook heel lang volgehouden en die eet weer ietsje beter, maar ook nog steeds heel vaak nauwelijks tot niks. Ze eten beide overdag wel veel brood en fruit en zien er prima uit, goed gewicht, voldoende energie. Ooit gaan ze wel bedenken dat het avondeten misschien ook iets voor ze is...
Hahahahaa OMG mijn dochter van 2 ook alleen maar pizza, patat!!! Macaroni wil er soms nog wel in. Overdag eet ze keurig. Maar avondeten. pffff dramatisch.
Ik snap dat toetje 'als onderdeel van de maaltijd' nooit zo. Als je ze twee boterhammen laat eten, neem ik aan dat er ook eerst een met hartig en dan een met iets zoets ingaat. Dan ga je toch ook niet eerst een boterham met zoet geven, omdat het 'onderdeel is van de lunch' is en omdat je peuter dat wil? Een toetje is, zoals de naam al aangeeft, iets dat volgt na een eerdere gang. En of dat nou een paar hapjes proeven, een half bord of een heel bord is, het is in mijn ogen iets dat je pas eet nadat je van je avondeten hebt gegeten. En niet ervoor, en ook niet alleen. Oh verder trouwens geen tips, maar het viel me op dat het zo vaak gezegd wordt. Sterkte ermee.
Hier ook inderdaad. Nou is ze geen slechte eter, maar heeft niet altijd zin om te eten, want wil verder spelen. Ze snapt nu dondersgoed dat ze toch echt eerst een paar happen moet eten, voor ze een toetje krijgt. Gekke is dat ze dan na dr toetje weer verder gaat met warm eten, haha.
Ja, ik ben het wel met je eens. Sinds kort, dat dan wel, haha. Ik denk dat heel jonge kinderen dat niet altijd snappen, van eerst eten, dan toetje. Maar sinds een paar maanden snapt Dafne erg goed dat ze geen toetje (of vlees) krijgt als ze niet eerst wat eet. Maar tot aan 1,5 had ze dat nog niet goed gesnapt denk ik.
Ik vind het toetje ook geen onderdeel van de maaltijd. Het is iets extra's. Zuivel krijgen ze al genoeg overdag (ze hoeven namelijk nog maar 300cc binnen te krijgen) dus het toetje is echt extra en krijgen ze alleen als ze goed gegeten hebben en zelfs dan niet altijd.
De jongste krijgt hier, naast de kaas op zijn brood, overdag helemaal geen zuivel binnen, tenzij ik hem pakjes yoghi geef. Dus daarom krijgt hij savonds wel yoghurt, ook al eet hij verder niks. Zou hij overdag gewoon melk drinken dan hoefde dat 'toetje' voor mij ook niet.
De mijne eet al vanaf dat hij groentenhapjes eet tussen de middag warm, want dan had ik tijd om het te maken. Toen hij echt met de pot mee kon eten, at hij 2x per dag warm. Laatste tijd (hij is nu ruim 2) merk ik dat hij 's middags best zin heeft in warm eten maar dat hij 's avonds gewoon te moe en overprikkeld is voor iets wat hem tegenstaat. Dus nu eet hij 's middags warm. 's Avonds vind ik het dan geen probleem als hij 2 volkoren boterhammen eet. Als hij straks naar school gaat, gaat hij heus wel met de pot mee eten en anders kan ik hem tenminste beter uitleggen dat hij niets anders krijgt en waarom.