Heerlijk Lena, dat alles er allemaal goed uit ziet! Ik herken eigenlijk wel wat Madeline zegt. Bij mij overheerste ook de angst. De HCG opbouw was hier heel traag en ik had ook t/m week 9 bloedverlies door een hematoom. Vervolgens was mijn placenta afwijkend en kreeg ik daardoor ook extra controles. Nee.. ik heb ook lang er niet echt in durven geloven. Maar goed, niets is minder waar en nu geniet ik nog steeds intens van ons kleine mannetje. Wij hebben trouwens min of meer een knoop doorgehakt. We gaan waarschijnlijk toch na de zomer pas starten met een nieuwe ICSI. Ik kan nu nog geen afstand doen van de borstvoeding en wil ook mijn litteken nog iets beter laten genezen. (doet nog best vaak zeer en trekt)
Ja heel herkenbaar! Voor ons "medische meisjes" zal zwanger worden/zijn/blijven nooit vanzelfsprekend zijn denk ik. Ik heb het zelfs nu nog, dat ik m'n zoon in z'n wiegje zie liggen en ik me ineens realiseer dat ik 'm echt mag HOUDEN en dan ben ik zo blij!!!
Ook heel herkenbaar. Ik ben doorlopend bang geweest. Eerst dat ik zou gaan bloeden, daarna dat er geen hartslag zou zijn, daarna dat er iets mis zou zijn met de 20-weken-echo, daarna checkte ik als een malle of ik 'm nog wel voelde bewegen en zelfs bij de bevalling was ik bang dat 'ie die niet zou overleven. Toen ik 'm eenmaal in z'n wiegje had hier checkte ik geregeld "of 'ie het nog wel deed" en nu hebben we een sensormatje onder het matrasje, zó goed voor mijn nacht- en gemoedsrust!
Ooh maar ik ben allesbehalve gerust hoor! Ik heb ook schrik voor alles wat nog komt. Binnen twee weken laten we de NIPT doen. Prof De Sutter adviseert een vruchtwaterpunctie, maar wij staan daar niet achter. Mijn gyn wil het ook niet. Ze zei letterlijk "deze zwangerschap is te kostbaar. We gaan er met niks in prikken!" Hebben jullie dat eigenlijk laten doen? Na eicelactivatie raden ze dat aan omdat deze techniek nog niet wetenschappelijk bewezen is omwille van een te kleine proefgroep.
Ik heb geen eicelactivatie gedaan maar ook niets van tests als vruchtwaterpunctie of vlokkentest. De kans dat je er een miskraam van krijgt is geloof ik 1%. Dat is volgens mij nog groter dan de kans op een afwijking. En door de test te doen kan je het alleen maar opsporen, niet behandelen. Ik heb ooit een verhaal v iemand gelezen die nav de NIPT een vruchtwaterpunctie liet doen. Paar dagen daarna bleek het kindje overleden, waarschijnlijk door de punctie. Toen ze de uitslag kregen van de test bleek het kindje volledig gezond te zijn geweest. Ik vond dat zon ongelooflijk tragisch verhaal... nee echt, geen tests voor mij. Heb alleen de 20-weken-echo laten doen, verder niets.
Hallo dames, Ik kwam bij dit topic uit omdat wij een maand geleden iets vergelijkbaars hebben meegemaakt, alleen dan met ivf. Van de 15 eicellen waren er 12 helemaal niet bevrucht en 3 abnormaal en niet doorgedeeld. Volgens de embryoloog zou het beeld passen bij een eicelfactor; iets wat ze meestal zien bij wat oudere dames met een verminderde eicelvoorraad. Ik ben 34, AMH is goed en de opbrengst was ook meer dan prima; gewoon dikke pech dus... Mogelijk rijpen de eicellen niet goed. De verhalen die ik daarover lees zijn helaas niet al te best... Het plan is nu om de volgende keer te stimuleren met menopur, voor een betere rijping, en ICSI toe te passen. Maar ze konden niet garanderen dat dit voor ons de oplossing zou zijn. Omdat ik veel succesverhalen lees over eicelactivatie hebben we besloten om ook een gesprek in Dusseldorf aan te vragen. Die afspraak hebben we over twee weken. Ondanks dat we nog niet weten of dit voor ons zal helpen, geeft het wel een beter gevoel dat ze het eventueel kunnen doen als de rijping goed blijkt te zijn, dan heb je in ieder geval alles geprobeerd... Ik verwacht in de tussentijd wel mijn menstruatie en zou dan kunnen starten met de pil voor ICSI, maar twijfel nog of ik deze behandeling moet doorzetten of eerst het gesprek in DD moet afwachten. Al met al is het een heel verhaal geworden! Het is heel fijn om hier jullie positieve verhalen te lezen, maar ik hoop ook maar ik hoop hier wat meiden te treffen die net als wij nog in onzekerheid zitten. En misschien al voorzichtig nadenken over eicelactivatie, adoptie of samen verder...
Doen ze in Dusseldorf ook eicelactivatie? In UZ Gent zijn ze met deze methode nog in proef bezig... Zolang het niet wetenschappelijk bewezen wordt wegens te kleine proefgroep, past geen enkel ziekenhuis dit toe. Ze komen van over de hele wereld voor deze methode van eicelactivatie naar uz Gent. Dat heeft prof De Sutter ons toch verteld... In België doen ze het in ieder geval in geen enkel ander ZH hoor. Ben je zeker dat je voor eicelactivatie in Dusseldorf terecht kan? Ik ken iemand die nu van Dusseldorf komt en een afspraak heeft gemaakt in Gent. Vraag her anders nog eens duidelijk na. Veel succes
Ik denk dat je zowieso pas voor eicelactivatie in Gent terecht kan nadat je weinig of geen bevruchting had na ICSI. Ik had ook veel eicellen en niets werd bevrucht met icsi. Drie mislukte icsi's gehad en toen in Gent terecht gekomen. Ze dachten ook aan een eicelfactor, maar het bleken de zaadcellen te zijn die geen eicel konden activeren. Eicelactivatie toegepast bij de icsi en 15 van 21 eicellen bevrucht! We hadden 13 cryo's! Ongelooflijk. Wij zijn Gent enorm dankbaar. Het zag er voor ons ook even niet goed uit hoor! Wij moesten nadenken over eiceldonatie enzo... Ik had voortdurend ruzie met mijn man als ik over pleegzorg of adoptie begon... Was geen fijne periode. Gelukkig lukte het uiteindelijk wel met ons eigen materiaal. 😊 Ik hoop voor jou op meer succes met icsi en daarna indien nodig een afspraak met prof De Sutter in Gent. Zij staat aan de basis van de techniek van eicelactivatie! !!
Dank voor je reactie LenaMill! In DD doen ze calciumactivatie (ze noemen het ook wel een calciumbadje). Van wat ik heb gelezen zijn er verschillende technieken voor AOA, waaronder calciumactivatie. De MOAT doen ze niet in DD. Ik zal daar in ieder geval nog even goed navragen of het inderdaad wel is wat ik bedoel! De wachttijden voor Gent zijn volgens mij erg lang en in DD konden we vrij snel terecht (ook redelijk dichtbij voor ons), dus vandaar de keuze om eerst daar eens te gaan praten. Mag ik vragen waarom jouw bekende overstapt van DD naar Gent? Speelt daar hetzelfde probleem?
De persoon die ik ken had in Nederland slechte resultaten en in Dusseldorf geen betere resultaten. 1 eicel werd bevrucht. Nu gaan ze in Gent nog proberen. Die lange wachtlijst in Gent wil wel iets zeggen denk ik. Ze zijn daar echt goed en zelfs hopeloze gevallen als ons kunnen daar blijkbaar toch nog geholpen worden. Wij hadden ook al twee ziekenhuizen achter de rug, voor we in Gent kwamen. Ongelooflijk wat ze daar kunnen! Wij hadden dat niet meer verwacht...
Haha, goed om te weten dat er nog hoop is voor hopeloze gevallen zoals wij... en wat ontzettend mooi dat het voor jullie zo goed is afgelopen! Het blijft natuurlijk nog wel even de vraag of bij ons het probleem bij de activatie zit en niet bij de eicelrijping, volgens mij kunnen ze daar zelfs in Gent niet veel aan doen. Zit dus niks anders op dan het resultaat van de ICSI af te wachten! Maar ik ben zooo bang dat we dan weer slecht nieuws krijgen... Probeer me al voor te bereiden met een plan B, maar daar wil ik eigenlijk nog helemaal niet over nadenken... Hopelijk hoeft het niet zover te komen! Geniet van je zwangerschap!
Als er echt een eicel probleem is wat niet kan worden opgelost, maar zover ben je nog lang niet!!, kan je ook nog nadenken over eiceldonatie. Dan wordt jij wel mama van dar kleine ukje in je buik. Je voelt heel de zwangerschap. Toch heeft het alleen het erfelijk materiaal van de papa. Ik stond hier op den duur wel achter. .. we hadden immers 6 weken de tijd om erover na te denken. (De Moat duurde 6 weken en we moesten dit resultaat nog even eerst afwachten). Ik dacht op den duur... een kindje kan perfect helemaal op de papa lijken en dan heeft het ook "niks" van mij.😊 Bovendien mag je ook eicellen van je zus gebruiken, als je een zus hebt. Ik heb geen zus.
Hoi hoi, ik breek even in hoor. Ook wij hebben namelijk steeds weinig bevruchtingen en delingen na icsi. En ook wij overwegen een gesprek in Gent. Is dat dan gewoon uz Gent? En maakt het nog uit welke arts?
Ik heb altijd gezegd dat ik dan voor adoptie zou kiezen, maar nu het dichterbij komt kijk je er toch weer anders tegenaan... Helaas heb ik ook geen zus, dus dat maakt het lastiger. In Nl is er haast niet aan te komen, en uit het buitenland vind ik toch een beetje dubieus...
Ja in het UZ in Gent kan je best een afspraak maken met prof De Sutter. In mijn ogen staat ze aan de top van fertiliteit. Ze komt in België ook voortdurend op tv met nieuwe kennis op dat vlak enzo...
Ik heb wel een zus maar zou nooit haar eicellen voor mijzelf willen gebruiken. Heb gelukkig ook geen eicel donor nodig gehad ondanks dat bij ons wel de eicel het probleem was. Morgen wordt ons kleine draakje alweer 1😄
@madeline hebben ze bij jullie wel aoa toegepast ondanks dlechte eicelkwaliteit? Gent heeft laten doorschemeren dat ze bij slechte eicelkwaliteit niet altijd aoa toepassen. Is blijkbaar niet altijd bevordelijk voor de kwaliteit van de eicellen!
Ze hebben de eicel nooit slecht genoemd. Er is gezegd dat de eicel een klein defect had. de eicellen reageerden nl wel op de zaadcel maar heel traag en stopten vroegtijdig met delen. Verder is er qua uiterlijk niks mis mee. Verder kunnen ze de eicellen niet onderzoeken.
Hoi, Ik kom ook op dit topic uit en vraag soort van advies aan jullie als dat kan. Wij zijn door slechte zaadkwaliteit aangewezen op icsi. Nu hadden wij bij de eerste poging 6 embryo's uit 10 eicellen waarvan uiteindelijk 3 ingevroren en 1 verse tp. De 2e poging 2 jaar later leverde maar 1 bevruchting op, bij 9 eicellen. Het zh waar wij zitten leek hier niet warm of koud van te worden, terwijl ik met allerlei vragen zat/zit die zij niet kunnen of willen beantwoorden. Hoe kan dit nou? Zouden jullie hierbij ook denken aan een eicelactivatieprobleem? Ik ben jonger dan 30, mocht dat nog relevant zijn. Alvast bedankt.