Geen bso, waar is jou puber als je werkt?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Zwierezwaai, 26 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  Ik ben nu al heel wat jaartjes thuisblijfmoeder vanwege kinderen met ass. De oudste kon echt niet naar de opvang, dat hebben we geprobeerd (gastouder,kdv,bso) maar hij werd daar echt overprikkeld van. Nu is hij bijna 12 en gaat het heel goed. Volgend schooljaar gaat hij naar de middelbare school. Bij mij kriebelt het soms heel erg om weer aan het werk te gaan. Alleen thuis na school is niet zo heel lang maar in de vakanties zou hij dan 2 of 3 dagen helemaal alleen thuis zitten. Opa en oma werken en papa ook. En dat houdt me toch wel erg tegen. Niet dat ik bang ben dat ie iets geks gaat doen maar vind het best zielig voor hem zo alleen. Hoe doen jullie dat?
   
 2. Sassie1981

  Sassie1981 Fanatiek lid

  2 mrt 2006
  2.771
  500
  113
  Mijn zoon is nu 13 en blijft al een paar jaar alleen thuis. Hij vermaakt zich prima hoor.
   
  Whoopy vindt dit leuk.
 3. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  15.954
  2.932
  113
  Hier al ze in de vakantie dan soms ook twee dagen alleen zijn. Al proberen we dan zelf ook wel (deels) vrij te zijn. En ze zal ook vast wel eens (of meer dan eens ;)) met vriendinnen afspreken ofzo.
   
 4. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  35.690
  15.087
  113
  Ik ben ook gestopt met werken ivm de jongste die niet naar de opvang ging, maar mijn oudste (destijds 11) was elke week 2 keer 1,5uur alleen thuis uit school en dat ging prima.
   
 5. Kiki84

  Kiki84 Actief lid

  22 jan 2009
  436
  106
  43
  Vrouw
  Kantoor
  Zuid-Holland
  Ik werk fulltime, man ook.Mijn zoon van bijna 10 gaat in het nieuwe jaar niet meer naar de BSO. Doordeweeks is hij 2 dagen na schooltijd alleen thuis. 1 middag na school gaat hij naar oma en de overige 2 dagen ben ik er na schooltijd. Vakantieopvang is wel puzzelen. Man en ik verdelen de vakanties, behalve 2 weken zomervakantie, dan gaan we op vakantie samen. Alles wat er dan nog overblijft is opa/oma of tante en in het uiterste geval mee naar kantoor :D
   
 6. Sneeuwvlokjes

  Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

  12 mrt 2014
  2.101
  1.180
  113
  Mijn dochter (14 jr) vond/vindt het ooit nooit erg om een hele dag alleen thuis te zijn. Ze gaat toch wel de hort op dus waarom zou ik dan thuis zijn? En op dagen dat ze niet de hort op gaat, doet ze vaak klusjes voor ons in ruil voor een zakcentje. Winwin situatie.
  Ze is dan wel weer een kind dat van gezelligheid houdt. Dus meerdere dagen achtereen alleen vindt ze minder leuk. Vanwege haar jongere broertje (5), lopen er ook vaak opa's/oma's rond bij ons. Dus écht vaak hele dagen alleen is ze niet.
   
 7. spruitje80

  spruitje80 Fanatiek lid

  5 jul 2016
  2.264
  1.565
  113
  noord holland
  Bij ons zijn ze dan ook alleen thuis. Gelukkig kan mijn man nog wel eens thuis werken dan. Hij is dan wel boven op t kantoor maar er is dan een aanspreekpunt zeg maar wat ik wel een fijn idee vind.
  Het is overigens nog vaker dan je denkt. Studiedagen maar ook bijvoorbeeld de proefwerkweek waar ze maar 1 a 2 lesuren een proefwerk hebben. Toets-nakijk-dagen, rapportvegaderingen, activiteitendagen van maar een uurtje naar school. Er zijn genoeg dagen dat je puber alleen of grotendeels alleen is en we hebben er maar aan te wennen.
  Anders een opa of oma, buurvrouw of iemand anders in de buurt die bijv een moment van de dag binnen komt vallen of waarop terug te vallen valt?
   
 8. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  6.621
  8.043
  113
  Vrouw
  Gewoon thuis? Was ik ook op die leeftijd. En dan oma/buur/vriendin oid stand-by mocht er wat zijn.

  Als ik kijk naar mijn puber neefjes, die rolden op een vrije dag toch pas tegen 12:00 hun bed uit haha dus zo lang was die dag nooit :p
  Die vinden t oprecht heerlijk om alleen te zijn. Vond ik ook als puber :D
   
  Whoopy vindt dit leuk.
 9. Shay25

  Shay25 Bekend lid

  16 okt 2018
  966
  795
  93
  Vrouw
  Ik weet niet wat je achtergrond is, maar wellicht zou je iets kunnen zoeken in het onderwijs? Dan kan je toch werken en kan je thuis zijn als je zoon ook thuis is.
   
  Vero0504 en Zwierezwaai vinden dit leuk.
 10. Syane

  Syane VIP lid

  21 aug 2013
  7.645
  4.561
  113
  Of in de zorg.
   
 11. Anouk2005

  Anouk2005 VIP lid

  21 mrt 2012
  14.239
  6.153
  113
  dokters-assistente
  De Glazen Stad
  Uhh gewoon thuis. Op mijn werkdagen in de vakantie rollen ze met gemak pas om 1 uur uit bed ;)
  En anders vermaken ze zich wel met telefoon, tablet of vrienden.
   
  Whoopy vindt dit leuk.
 12. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  Ik heb best een bijzondere situatie denk ik. Zoon heeft een stofwisselingsziekte en moet ‘s ochtends uit bed om te eten. Doet hij dat niet dan vind ik hem in coma of dood in bed als ik thuis kom, dus dat zit er in gedrild. Hij gaat naar een school waar ze gelukkig vaste tijden hebben en ook geen gekke dagen met maar een paar uur of proefwerkweek waarbij ze maar een uurtjes naar school gaan. (Allemaal in verband met zijn autisme) dus voor gewone schooldagen is het allemaal wel goed geregeld.
  Naar buiten gaat hij bijna niet alleen. Enige wat hij dan zou doen is gamen inderdaad. Maar hij vindt het heel fijn om samen te zijn, zit ook nooit op zijn kamer bijvoorbeeld.

  Hij gaat nu in een andere stad naar een speciaal onderwijs school waardoor alle klasgenootjes ver weg wonen. Gelukkig kan hij in onze woonplaats naar de middelbare school. Hopelijk krijgt hij dan vriendjes in de buurt waardoor hij wel zelf op pad gaat.
   
 13. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  Daar zit ik inderdaad naar te kijken. Of het mogelijk is om me om te scholen in de onderwijs richting
   
 14. mum2be2

  mum2be2 Fanatiek lid

  4 jan 2010
  2.282
  1.377
  113
  Vrouw
  Hier zitten beide boys ook alleen thuis, zelfs die van 9 ook al. Vinden ze heerlijk!
  Ze zijn er ook wel de kinderen naar, altijd makkelijk geweest.
  Ze gamen, kijken tv, knutselen, ze vermaken zich wel.
  Ze hebben van 10 weken oud tot 9-10 jaar altijd op de kinderopvang/BSO gezeten en gaven zelf aan dat ze daar klaar mee waren.
  Ik werk zelf 5 minuutjes fietsen van huis af en heb een smartwatch zodat ik het direct zie als ze me appen. (Mijn mobiel zelf ligt in de koffiekamer op mijn werk).
  Tussen de middag kom ik altijd 1 uur thuis voor pauze.
  Onze buurvrouw is ook altijd thuis dus daar kunnen ze ook aankloppen.
  Oma werkt ook in de buurt dus die is er ook zo.
   
 15. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  31.320
  4.676
  113
  Vrouw
  Brabant
  Hier zal de oudste volgend schooljaar 1 dag per week een paar uurtjes alleen zijn. In de vakanties kan ze met haar zusje naar opa en oma, maar ze gaat nu (groep 8), al geregeld naar een vriendin die anders alleen thuis zit en blijft dan vaak ook slapen. Ik vermoed dat het volgend jaar ook wel zal loslopen.
   
 16. Vero0504

  Vero0504 Fanatiek lid

  17 nov 2016
  4.475
  1.816
  113
  Zij instromer / instructeur / onderwijs assistent is zeker haalbaar. Docent kan ook maar kost wat meer tijd (en geld). Evt administratie op een school is ook een optie. Zou t wel in de buurt houden o.a. ivm vakanties maar mocht er wat zijn dat je zoon je op kan zoeken of dat je snel thuis bent.
   
  Zwierezwaai vindt dit leuk.
 17. Dagbesteding zoeken . Bijv zorgboerderij. Zo heeft hij wat te doen in ff vakanties .
  Mijn dochter 12 met ass zit op vo en is ook wel is middag alleen thuis. Dag zou ze ook wel trekken. Eventueel met planning ?ontbijt zodra je wakker wordt, game en tv kijken. Lunch .Ga je naar buiten sleutel mee en telefoon altijd aan.
  Geen vriendjes binnen of max 1 op afspraak . Duidelijke afspraken en het komt goed
   
 18. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  Ik vertrouw hem verder helemaal hoor. Hij is erg van de regels en wijkt daar niet snel van af. Duidelijke planning gaan we zeker maken. Papa komt ook voor de lunch thuis een uurtje, dus die zorgt een dan ook wel voor dat eten niet vergeten wordt.

  Het is meer dat hij zo graag samen is, en niet graag alleen. Nu kan ik me voorstellen dat dat wel veranderd als hij 14/15 is. Maar nu met net 12 vind ik het wel een verandering.
   
 19. Vond het ook dood eng hoor. Mijn dochter met ass onderneemt niks zonder mijn. Echter sinds ze op vo groeit ze enorm . Ze is al net vriendin alleen naar Efteling geweest, paar keer gaan schaatsen met clubje kinderen. Zelfs al keer alleen naar bieb gefietst en terug. Wellicht normale dingen voor 12 jarige maar voor mijn dochter enorme stap. Ook ik moet leren loslaten . Ze groeit en bloeit enorm . Dat geeft haar zelfvertrouwen en ons ook. Nu is ze ook geen kind wat gekken dingen zou doen, jou zoon ook niet zo telezen. Je gaat zien dat ze sociaal emotioneel echt enorm groeien en op een vrije dag is het toch uitslapen voor die pubers :)
   
  Zwierezwaai vindt dit leuk.
 20. Zwierezwaai

  Zwierezwaai Niet meer actief

  Ik hoop dat zoon ook zo opbloeit! Ik heb zelf ook minder moeite met het los laten. Ik denk juist vaak: ga toch lekker wat doen jongen, ga naar buiten, ga naar dat ene vriendje van school die wel hier in de stad woont! Ik gun hem dat zo enorm! Maar hij vindt het nog eng. En is ook een enorme huismus die liever met een boek of z’n switch onder een deken op de bank zit.
   

Deel Deze Pagina