fruithap zelf maken hoe

Discussie in 'Voeding' gestart door p1982, 25 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. p1982

    p1982 Niet meer actief

    hoi

    wil vandaag eens proberen een fruithap zelf te maken

    hoe doen jullie dit? sommige koken het is doen jullie dit ook zoja hoelang?

    of alles schillen en dan met staafmixer doen?
     
  2. Ennas86

    Ennas86 VIP lid

    19 jul 2008
    5.468
    1
    36
    gewoon alles schillen en dan de staafmixer erdoor heen!
    Ik heb het nooit eerst gekookt.
     
  3. sofie28

    sofie28 Fanatiek lid

    30 okt 2008
    2.290
    0
    0
    appel en een peer stoven kun je wel doen,maar de rest zou ik niet doen!
    hier vind noa gestoofde appelen en peren heerlijk!

    voor fruitpap doe ik:
    1/3 banaan (noa lust dit niet zo heel graag,anders deed ik een hele)
    1 appel
    1 peer
    het sap van een hele appelsien
    1 liga erbij en dan alles mixen
    wel alles schillen,ze kunnen de schillen nog niet verteren.

    als ik sezoensfruit neem,doe ik altijd
    1peer
    1appel
    1/3 banaan
    1 liga
    en dan een halve meloen of mango of een paar aardbeien,bessen,ligt eraan wat ze al wel en niet mag eten.
     
  4. p1982

    p1982 Niet meer actief

    ik heb appels, banen, peer, sinasappels en meloen in huis

    ga vanmiddag voor meerdere dagen maken en dan invriezen

    kan er ook wel liga door heen doen
     
  5. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    Ik zou iets met banaan niet invriezen trouwens, blijft niet zo heel lekker denk ik.

    Appel/peer doe ik altijdi n stukjes even in de magnetron (zonder exra water) dan worden ze ook zacht en gaat een stuk sneller als stoven/koken.
     
  6. Boefjesmamma

    Boefjesmamma Fanatiek lid

    23 jan 2010
    2.378
    1
    0
    Afgestudeerd en werk zoekende.
    Gouda
    Als het goed is, kun je banaan beetje vers houden door een druppeltje citroensap (helpt ook tegen verkleuring).
    Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar manlief vertelde me dit.
     
  7. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Banaantje gewoon in de hand geven en lekker laten happen. Met een goede rijpe peer, pruim of meloen hetzelfde verhaal. Appelpartjes kookte ik altijd eerst wat tot ze zachter waren, dan gehele partjes (afgekoeld) geven.
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Pureren vind ik veel werk en het fruit wordt er niet lekkerder van.
    Ik gaf fruit altijd gewoon in stukjes die ze zelf konden pakken en opeten. Wat hardere dingen, zoals appel maakte ik zachter door ze even in de magnetron te koken en af te laten koelen.
     
  9. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    In stukken in het handje gegeven heb ik een paar keer geprobeerd maar dan kwamen de hele stukken er na 10 minuten weer uit gekotst...nee bedankt.

    Een banaan geef ik nu gewoon in stukjes van een vorkje, dat gaat wel goed.
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    De meeste fruit soorten kun je gewoon een beetje prakken als het nodig is. Kleine stukjes fruit geven is vaak een goed idee als je ook met brood begonnen bent (leren kauwen).
    Wij hebben alleen in het begin (tussen 5 en 6,5 maand) wat gepureerd daarna snel prakken en stukjes. Pureren maakt het vaak wat drapperig maar met een beetje rijstebloem lukte het dan wel weer om het goed te geven.
     
  11. zandkasteel

    zandkasteel Fanatiek lid

    12 mrt 2010
    1.003
    0
    0
    Waterland
    Wat krijgen sommige trouwens veel fruit.. maar ja dan wordt het wel gepureerd ;)
    Hier is het gewoon in partjes, een banaan in de hand gaat niet goed want ze stopt het helemaal in haar mond hahaha.
     
  12. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Ik maak het ook altijd zelf. De basis is toch wel appel en banaan. Ingevroren banaan blijft ook prima hoor! En dan erbij wat er maar is: peer, mango, kiwi, aardbei. veel verschillende mixen maken. Ik doe ongeveer 4 eetlepels per potje, echt hele volle, en vries het gelijk in. per keer doe ik zo'n 15 potjes, ben ik ineens een hele tijd klaar. Liga etc doe ik er nooit doorheen, als het dun is omdat er veel sappig fruit in zat doe ik er een extra appel of banaan bij, dat dikt wel in.
     
  13. mh81

    mh81 Bekend lid

    29 jan 2009
    748
    11
    18
    Ik maak op zondags altijd de potjes voor 1 week.. Dit keer had ik;

    3 kiwi's
    2 appels
    2 bananen
    3 peren

    Schillen, in de blender en vervolgens invriezen. Ik kruimel er ook altijd een halve liga doorheen.
     
  14. josie

    josie Bekend lid

    28 sep 2007
    685
    0
    0
    hoi,

    Wij maken altijd het volgende:

    1/2 appel heel fijn geraspt
    1/2 banaan fijn geprakt
    1 perssinaasappel uitgeperst
    Dat door elkaar heen roeren met het sap erdoor. Gaat er hier vlot in.

    Soms doen we er weleens liga door.

    Groetjes, Josie
     
  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik gaf wel altijd vers. En wat ze niet aten at ik lekker zelf op, kwam ik ook aan mijn fruit.
     
  16. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Dirksmama, haha zo kom ik ook aan mijn portie ;)

    Kijk eens op De Keukenkikker | Verse babyvoeding maak je zelf! (of mag ik dat hier niet aanprijzen?). Staan veel leuke recepten op, ook per leeftijd gesorteerd met allerlei lekkere combinaties!

    Ik geef nog steeds vaak 1 soort fruit per keer. Ik eet het zelf tenslotte ook niet allemaal door elkaar! Alleen sommige combinaties die lekker zijn soms, maar heel vaak gewoon 1 soort.
     

Deel Deze Pagina