Lekkere recepten voor verse sauzen! (bv pastasauzen)

Discussion in 'De lounge' started by Loesie1982, Jul 26, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Loesie1982

    Loesie1982 VIP lid

    Dec 25, 2008
    5,486
    0
    0
    Juffrouw
    Overijssel
    Hallo allemaal,

    Laatst volgde ik dat topic over die E-nummers. (laten we die discussie niet weer beginnen) Maar toen las ik dat veel mensen verse sauzen maken voor over de spaghetti, macaroni enz enz...

    Ik wil dat nl ook graag, maar ik ben echt niet zo held in koken...kan wel wat, maar meestal komt het toch wel van de achterkant van een pakje af!:)

    Wie heeft er een lekker recept voor zelfgemaakte saus (maakt niet uit bij wat, wij lusten alles!:D) die ik eens uit kan proberen!?
    Dan kan ik ook met trots zeggen dat ik mijn sauzen niet uit een pakje haal, maar lekker vers maak!;)

    Liefs Loesie
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Pasta met saus:

    Gehakt
    Div groentes die je zelf lekker vind.

    2 kilo tomaten ( voor 4 personen ) klein snijden.

    Gehakt rullen met wat knoflook en italiaanse kruiden.
    Groente erbij doen ff kort mee bakken.
    Dan de tomaten er bij ook even mee bakken dan een scheut rode wijn er in boullion er bij evt wat peper en weer wat italiaanse kruiden. Dit 2 uur laten pruttelen er dan nog wat verse basilicum bij doen.


    Kaassaus.

    Een roux maken van boter en bloem. Dan langzaam wat melk er bij gieten net zolang tot het een papje word dan geraspte kaas er bij doen ( en zo kun je ook pepersaus en kerrie saus maken of champignonnensaus )
     

Share This Page