Mijn dochter eet altijd goed eigenlijk. Doordeweeks mag ze kiezen tussen yoghurt (wil ze meestal niet) met/of fruit. Ze eet meestal fruit. In het weekend krijgt ze een 'lekker' toetje. Maar ze eet hier dan niet minder om. Als ze echt hierom haar normale maaltijd helemaal gaat overslaan, zou ik t denk ik ook maar schrappen. Bij goed eten een lekker toetje lijkt me ook niet echt goed om standaard te doen, belonen met lekker eten.. Maar als ze sowieso slecht eten lijkt me fruit en/of yoghurt (misschien kun je hier dan ook iets voedzaams als muesli ofzo doorheen doen?) op zich wel een goed alternatief. Net zoals mijn dochter 's ochtends soms liever pap eet (brinta of havermout met rijstmelk en wat banaan).
hier spuit 11... Sanne eet goed.. meestal. Behalve als madam weet dat er een heel lekker toetje op haar staat te wachten dan wil ze nog wel eens al vrij snel genoeg hebben. Ik doe dan hetzelfde hoor. Dan zeg ik dat ze nog zoveel happen of de helft of wat dan ook moet eten om dat lekkere toetje te verdienen zegmaar.. genoeg is ook geen ruimte voor een toetje.. Niet lekker is een ander verhaal. Kan... dan kan ze een bakje gewone magere Yoghurt zonder iets krijgen of een appel na of zo.. Hier door de weeks gewoon yoghurt meestal met wat fruit erin. In het weekeinde " weekeindetoetje" iets van vla of yoghurt met wat vruchtenhagel of hagelslag erin.. Ik eet nooit een toetje, vriendjelief wel..
Hier eigenlijk nooit nagerecht, behalve met feestjes (kerst en verjaardagen). Fruit of yoghurt eet ik meestal - als ik het eet (niet dagelijks) - tussendoor als 4-uurtje.
Hier wel altijd een toetje, vaak yoghurt maar soms ook iets lekkers (ijsje, vla), soms ook fruit of een chocolaatje. Maar zeker de oudste (en bij de jongste begin ik daar nu ook mee) moet wel echt eerst haar bord (niet overdreven veel) leegeten, anders geen toetje. Anders gaat het hier net zoals jij zegt: na een hap zitten ze 'vol' en willen ze door naar het toetje.
Ik vind dat jij het goed hebt aangepakt..hier wordt eigenlijk altijd wel een toetje gegeven, maar dat komt omdat er ook eigenlijk altijd wel goed gegeten wordt. Bij mijn oudste weet ik goed wat heel lekker vindt en wat ze redelijk vindt...hoeveel goed eten is scheelt dus per maaltijd. Als er sporadisch weinig wordt gegeten straf ik het dus niet af door geen toetje te geven omdat ik weet dat ze dan meestal niet lekker is. Maar zoals jij omschrijft van wegschuiven en gelijk om een toetje roepen dat zou mij ook te ver gaan en dan zouden er hier ook geen toetjes worden gegeven. Maar als je het eigenlijk niet als machtsmiddel wil gebruiken..heb ik nog wel een tip hoe je het anders kunt brengen, niet van: " niet eten is geen toetje", maar " o je eet niks dan heb je dus geen honger, okr hoed maar dan hoef je dus geen toetje als je geen honger hebt" "Jaaa wel honger in een toetje" "nou als je wel honger hebt dan eet je eerst van je warme maaltijd en als je dat niet wil zal het met de honger ook wel meevallen"
Bord leeg moet hier wel (vanaf een jaar of 2/3 dan) maar dan weet ik intussen wel wat ze opkunnen en schep ik zeker niet teveel op. als een lekker toetje erin kan kan het eten er (eerst) ook best in. Ik test mijn dochter vaak, als ik zeg dat je een koekje mag kun je die dan op? Dan lacht ze keihard en schreeuwt ja!! Zei weet het inmiddels drommels goed. Maar ik doe het trouwens zowel met toetje yoghurt als fruit.
Wij slaan nooit het toetje (yoghurt) over. Maar wat wij wel doen is dat onze dochter moet wachten tot een van ons klaar is met eten. Dan pas pakken we d'r toetje. Nu levert dat bij ons geen strijd op, kan mij wel voorstellen dat het per kind verschilt of hij/zij het geduld heeft om te wachten. Onze dochter proeft het eten bijna altijd wel. Maar soms is ze ook wel eens in zo'n bui dat ze geen zin heeft om te eten. Soms wil het dus wel werken dat als ze moet wachten, dat ze dan uiteindelijk toch nog wat happen gaat nemen.
Ik zou het toetje ook weg gelaten hebben als ik merk dat er daarom niet gegeten wordt. Nu is mijn dochter een hele gezonde en goede eter (in periode's is het natuurlijk wel eens minder) dus krijgt ze altijd een toetje. Meestal Griekse yoghurt en zo nu en dan vla, danoontje of iets van ijs.. Ik vind dus niet dat je heel streng bent geweest.
@ Tuc zo breng ik het hier i.d. ook.. Blijkbaar geen honger? dan past er ook geen toetje in je buik.. Wel honger maar niet lekker, dat weet je pas zeker als je goed geproeft heb. Dan nog niet lekker, dan krijgt ze wel een toetje ( maar dochterlief is niet zo` n moeilijke eter als ze iets laat staan lust ze het meestal echt niet.. )
Wij hebben de regel dat ze in elk geval het aantal happen van hun leeftijd moeten hebben. Dochter is 4 dus 4 happen, zoontjes zijn 1, dus 1 hap... Als hun bord leeg is mogen ze een kindertoetje (danoontje) en zo niet dan gewoon yoghurt. Voor de kleintjes werkt dit niet zo, die snappen het nog niet, maar het is meer voor de oudste ingesteld, dat is een slechte eter.
Hm, ja, zo zou ik het bij mijn zoontje kunnen doen, die snapt dat wel. Maar voor mijn dochter, met haar verstandelijke beperking, is dat té ingewikkeld. Ik ben al blij dat ze het idee van eerst eten en dan pas een toetje überhaupt snapt .
Ik vind je ook niet te streng, maar net als bij Cygnet mag ze hier altijd wel een toetje. Dat is vrijwel altijd volle yoghurt, en gelukkig is ze daar dol op. Ook eten we yoghurt bij de maaltijd zelf, mijn man doet dit uit gewoonte (cultuur) en mijn dochter is er ook aan verslingerd geraakt. Bij zo'n maaltijd hoeft ze achteraf geen toetje meer, of wat fruit. Aardbeien of perziken gaan er hier ook altijd in. Zelf ben ik dol op toetjes, en ook op hele slechte. Maar die eet ik veilig als dochter op bed ligt .
Volgens mij heb je goed gehandeld, zeker als je merkte dat het een gewoonte werd. En eerlijk gezegd vind ik dat je beter iets te streng kunt zijn dan te mekkelijk, maar deze situatie vond ik sowieso niet te streng .
Hier krijgen ze dan ook geen toetje. En als ze hun bord niet aangeraakt hebben dan krijgen ze het de volgende dag. Lukt ik niet doen we niet aan hier in huis. Ik eet ook dingen die ik niet lekker vinden en man wel lekker vind. En andersom ook.
Hier griekse yoghurt na om wat zuivel erin te krijgen. Willen ze niet altijd, prima. Krijgen ze altijd aangeboden, of ze wel of niet gegeten heb.
Ik heb niet alles gelezen.. Hier is avondeten een gezellig moment, wie dit verstoort kan van tafel. Gelukkig komt dat hier zelden voor. Toetje is ook hier onderdeel van de MAALTIJD, wie dus niet mee doet aan de maaltijd, krijgt ook géén toetje! Ze mogen zelf 'opscheppen' of aangeven hoeveel ze eten, groente bepaal ik, bord hoeft niet leeg, groente moet echter wel op.. Dan pas volgt toetje. Hier dus nauwelijks drama, eet je niet? Prima, dan ben je uitgegeten... Vind ik geen ramp (zelf heb je ook wel eens een dag geen zin)... Maar dan ook niet zeuren naderhand 'ik heb honger'...