Geen zaadcellen/azoospermie

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Suusroo, 28 feb 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Suusroo

  Suusroo Lid

  28 feb 2021
  5
  0
  1
  Vrouw
  Hoi,

  We proberen al enige tijd zwanger te raken zonder resultaat. Inmiddels doorgestuurd en gynaecoloog. Gesproken over semenanalyse van mijn partner, mocht er niets afwijkends uitkomen bij mij. Aangegeven dat wij enige maanden geleden een semen thuistest hadden gedaan en die uitslag er prima uit zag (gaat op basis van kleursterkte en geeft geen aantal, gaf kleursterkte maximaal)
  Uiteindelijk is er bij mij niets afwijkends gevonden en vonden wij het toch fijn om zeker te weten hoe of wat.
  Er is toen een semenanalyse uitgevoerd bij mijn partner.
  Hier hebben wij deze week de uitslag van gehad en deze was totaal niet wat we verwacht hadden. 0,0 zaadcellen en er gaan nu onderzoeken gestart worden bij mijn partner.

  De vragen die nu opkomen is;
  In hoeverre kan/mag je van een thuistest uitgaan (betrouwbaarheid van 96%)?

  En kan er met een verschil van 4 maanden ineens zo een totaal andere uitslag met 0,0 zaadcellen uitkomen?
   
 2. Asil

  Asil VIP lid

  14 nov 2018
  9.718
  9.243
  113
  Vrouw
  Allereerst wat een vervelend bericht, totaal niet wat jullie hadden verwacht natuurlijk. Thuistest is blijkbaar niet betrouwbaar. Is hij ziek geweest de afgelopen tijd, hoe zit het met alcohol, drugs, voeding, stress? Waarschijnlijk willen ze nog een keer een semen onderzoek doen en anders kom je volgens mij voor een TESE in aanmerking. Maar ik roep maar wat.

  @Lisa280887 wil jij wat uit leggen?
   
 3. Lisa280887

  Lisa280887 VIP lid

  13 jan 2019
  5.072
  5.826
  113
  Vrouw
  Ja hoor!

  Een thuistest meet volgens mij maar 1 aspect van de tig aspecten die er zijn. Dus op dat ene aapect zal die heus betrouwbaar zijn maar alle andere aspecten worden niet getest.

  Een 0,0 uitslag op een semenanalyse... pfoe jullie zullen wel geschrokken zijn! Dat kan meerdere oorzaken hebben. Koorts kan zaadcellen doden bijvoorbeeld. Bij echt 0 zaadjes is voeding niet echt een factor. Dat is het wel bij bv verminderde vruchtbaarheid. Dan kan voeding een verschil maken. maar als een lijf geen zaad aanmaakt, zal voeding daarin geen verschil maken. Voeding en stress enz maken een man misschien minder vruchtbaar, maar niet onvruchtbaar.

  Bij mijn vriend was er geen enkele zaadcel gevonden. Dus ook niet dood of misvormd. Weet je hoe dat zit met jullie uitslag? Zijn het 0 zaadjes of zijn het 0 bruikbare zaadjes? Daar zit wel verschil in.

  hier dus 0 zaadjes. Vriend heeft in het EMC Rotterdam verder onderzoek gehad. Ze kijken dan of er blokkades zijn waardoor bv zaad niet naar buiten kan. Ook hebben ze gekeken of er genetisch iets aan de hand is. Ook nog een keertje een semenanalyse gedaan. Je leest weleens dat daar dan 3 maanden tussen moet zitten maar dat is meer van toepassing bij ‘gewoon’ slechte uitkomsten. Bij 0 zaadjes is dit anders.

  Hier geen blokkades en niks genetisch. Hij heeft daarna een micro tese ondergaan. Dat is een tese maar dan met andere apparatuur. Dat gaf hem de beste kansen om iets te vinden. Maar helaas, zijn lijf maakt geen zaadcellen aan. Oorzaak onbekend, blijft gissen. Kan door vroeggeboorte komen (33 weken) maar ook bv door zijn moeder die rookte tijdens de zwangerschap. Dat blijft gissen.

  Wat is voor jullie nu het plan?
   
  Asil vindt dit leuk.
 4. Clueless01

  Clueless01 Fanatiek lid

  28 jun 2016
  2.362
  1.779
  113
  Wij hebben deze uitslag ook gehad. Een enorme klap.

  uiteindelijk is er een TESE operatie uitgevoerd en vonden ze in een gespecialiseerder lab toch enkele zaadcellen. Dit heeft erin geresulteerd dat we bij 3/4 icsi wel enkele zaadcellen zijn gevonden bij 2/3 keer produceren door mijn man. Soms in de eerste portie niks, tweede wel of andersom.

  thuistest deden wij ook, ook geen afwijkende uirslag. Volgens de artsen totaal niet betrouwbaar..
   
 5. Suusroo

  Suusroo Lid

  28 feb 2021
  5
  0
  1
  Vrouw
  Oke! Dank je wel voor je duidelijke uitleg. Dat is het risico misschien van een thuistest, als daar een slechte uitkomst uit was gekomen waren we daarmee terug naar het zkh gegaan. En nu juist heel erg geschrokken van deze uitslag van het zkh, aangezien we alleen maar de aantallen moesten weten voor de gynaecoloog.

  Mijn partner heeft helaas de ziekte v crohn, dus natuurlijk komen hier koortspieken en medicatie bij kijken. Alleen kan dat dan volgens mij een verminderde vruchtbaarheid geven en geen afwezigheid ervan. Er zijn 0 zaadcellen gevonden, dus niet eens onbruikbare.

  Het plan is nu; nog een semenanalyse. Hierbij dacht ik inderdaad ook 3 maanden wachten, alleen dit zal dan waarschijnlijk dezelfde uitkomst geven, aangezien er geen aanwezigheid is van zaadcellen.
  Ook gaan ze bloedprikken om hormonen in beeld te brengen. En een transrectale echo om te zien of de prostaat hierbij nog een rol speelt in het mogelijk dichtdrukken van de zaadleiders door tumor of cystes.

  Voor nu nog onzekerheid, wel wetende dat dit niet een veelbelovende uitslag is helaas.


   
 6. Marissie82

  Marissie82 Bekend lid

  24 jul 2016
  960
  362
  63
  Vrouw
  Wat een teleurstellend bericht. Wij kregen dit bericht ook. Nadat hormonen en genetische testen bij mijn man waren gedaan bleek dat er wel zaadcellen werden aangemaakt. Ergens zit alleen een obstructie. Waarschijnlijk door het CF-dragerschap. Bij de PESA zijn er zaadcellen gevonden. Inmiddels een dochter na meerdere ICSI behandelingen en bezig voor een 2e kindje. Heel veel succes!
   
 7. biepje80

  biepje80 Actief lid

  14 mei 2016
  193
  32
  28
  NULL
  NULL
  Hoi,
  Als je dit verdict krijgt is het inderdaad heel erg schrikken. Wij kregen goed 4 jaar geleden dezelfde diagnose. Gelukkig bij tese zaadcellen gevonden en verschillende rietjes kunnen vullen. Ondertussen zijn we de trotse ouders van een sterrenzoontje en een regenboogdochter beide via icsi en we hopen op nog een 3e wonder. De thuistest hebben we niet gedaan, maar wel de resem andere test, hormonale waarden, genetische tests, prostaatonderzoek, er werd ook geen oorzaak gevonden.
  Hopelijk hebben jullie snel duidelijkheid. Ik wens jullie alvast heel veel succes!
   
 8. SvS88

  SvS88 Actief lid

  2 jan 2021
  113
  58
  28
  Vrouw
  Jeejtje dat is een groot verschil, wat heftig. Wij hebben soortgelijke situatie gehad (alleen heeft mijn vriend verder geen ziekte oid). Eerste semen onderzoek kwam 0,0 uit. Arts zei dat wij geen kinderen konden krijgen, dat was dus een hele schok.
  Volgende onderzoek was ineens een stuk meer aanwezig, daarna nog een 3e onderzoek gedaan waarbij bleek dat wij toch IVF/ICSI konden doen, alleen werkt het bij mij nu allemaal niet mee..
  Ik hoop dat de volgende test bij jullie ook beter blijkt te zijn! Ik ga voor jullie duimen!
   
 9. Suusroo

  Suusroo Lid

  28 feb 2021
  5
  0
  1
  Vrouw
  Ja dat was het zeker. Mag ik vragen hoe lang er tussen de onderzoeken zat?
  Ik hoop het ook, al gaan we wel van het slechtste uit.

  Dank je wel voor alle lieve reacties!
  Fijn om te horen dat we hierin niet alleen zijn en ook hoe het bij anderen is verlopen.


   
 10. SvS88

  SvS88 Actief lid

  2 jan 2021
  113
  58
  28
  Vrouw
  De eerste test was begin Augustus, de tweede in Oktober en de laatste in November. Ik wil jullie heel erg veel sterkte wensen! Geef je tegen die tijd nog een update?
   
 11. Trassi

  Trassi Fanatiek lid

  7 nov 2013
  3.312
  3.027
  113
  Wij hadden 8 jaar geleden exact dezelfde uitslag van de semenanalyse. Spermacellen was 0, uiteindelijk 2x zo'n onderzoek gehad en 2x een TESE operatie uit laten voeren zonder resultaat. Uit het dna onderzoek kwam dat mijn man y-deletie heeft en dus verder 100% gezond is, alleen hij mist het puntje van de y chromosoom die zorgt voor de aanmaak van zaadcellen. Inmiddels hebben wij 3 prachtige kinderen van een donor.
  Er zijn zo veel verschillende uitkomsten mogelijk na zo'n test, mijn tip is: bekijk het per dag. Aan het begin riepen wij keihard we zullen nooit gaan voor ivf! Daarna nou ok maar we nemen geen donor! Uiteindelijk hebben we het toch allemaal gedaan en het was heel zwaar maar het meer dan waard
   

Deel Deze Pagina