Cool ! Heb je het recept voor me ? Hier ook zo'n man die dat niet lust.... ik wil het graag uitproberen ! =D
haha geweldig! mijn zoon is dol op spinazie, dus elke keer zeggen we dat we spinazie eten maar we weten dan witlof, bloemkool, bonen..... ïs dit ook spinazie mam"?" ja hoor schat! haha
@ Chantilly Onderstaand het recept: Ingrediënten 500 gr. Witlof Aardappelpuree 350 gr. Rundergehakt rode Paprika klein Uitje 1 Groentebouillonblokje Knofloofteentje (geperst) 50 gr. geraspte Kaas zongedroogd tomaatje 4 eetl. Ketjap manis 1 theelepel Sambal 1.5 eetl.Gehaktkruiden 3 eetl. Verse Bieslook Paneermeel Snuf Nootmuskaat Klontje Boter Bereidingswijze Maak de witlofstronken schoon en snijd deze in kleine stukjes. Kook de witlof 10 minuten in 3 dl water Giet de witlof goed af en bewaar een 1 dl. Kookvocht. Bak het gehakt in een koekepan zonder boter. Voeg de gehaktkruiden en de gesnipperde paprika en ui toe. Rul het gehakt losjes. Als het gehakt gaar is, giet het vet af. Voeg het kookvocht van de witlof toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, ketjap, sambal en de knoflook. Roer het goed door elkaar en zet het vuur zachtjes. Roer de kaas en de bieslook en het fijngesneden tomaatje door de witlof. Maak de aardappelpuree klaar. Voeg een beetje zout en nootmuskaat toe. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Doe de witlof er bovenop. Dan de aardappelpuree erover verdelen. Strooi hierop de paneelmeel. Leg er wat stukjes boter op. Dit gaat in een voorverwarde oven voor 40 min. op 200 graden. Serveertips Het vocht onderin de ovenschaal , is straks heerlijk van smaak en dit kan je gebruiken als jus Succes ermee en ik hoop dat je man het ook lekker vindt!
Nou, ik ga zeker de recepten uit proberen, want ik heb ook een vriend die niets van witlof moet hebben! Deze week hebben we bij mijn moeder gegeten en toen had ze speciaal voor mij witlofsalade gemaakt. Yummie! Mijn moeder lust ook geen witlof, maar dan wel weer in saladevorm. Mijn vriend had nog nooit witlofsalade gehad, maar hij weigerde het te proeven.