Gefopt! (witlof)

Discussie in 'De lounge' gestart door caromama, 25 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chantilly

    chantilly Actief lid

    7 mei 2007
    281
    0
    0
    helpdeskmedewerker
    ergens in ut mooie oost'n
    Cool !
    Heb je het recept voor me ?
    Hier ook zo'n man die dat niet lust.... ik wil het graag uitproberen !

    =D
     
  2. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Die mannen hebben altijd wat te zeuren om het eten.
    Slimme actie van je! ;)
     
  3. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    @nienke

    Bedankt voor het recept. ik ga het zeker een keer uitproberen! :D
     
  4. tiruja

    tiruja VIP lid

    28 jul 2007
    6.837
    0
    0
    haha geweldig!

    mijn zoon is dol op spinazie, dus elke keer zeggen we dat we spinazie eten maar we weten dan witlof, bloemkool, bonen.....
    ïs dit ook spinazie mam"?"
    ja hoor schat! haha
     
  5. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    @ Chantilly

    Onderstaand het recept:

    Ingrediënten
    500 gr. Witlof
    Aardappelpuree
    350 gr. Rundergehakt
    rode Paprika
    klein Uitje
    1 Groentebouillonblokje
    Knofloofteentje (geperst)
    50 gr. geraspte Kaas
    zongedroogd tomaatje
    4 eetl. Ketjap manis
    1 theelepel Sambal
    1.5 eetl.Gehaktkruiden
    3 eetl. Verse Bieslook
    Paneermeel
    Snuf Nootmuskaat
    Klontje Boter


    Bereidingswijze
    Maak de witlofstronken schoon en snijd deze in kleine stukjes.
    Kook de witlof 10 minuten in 3 dl water
    Giet de witlof goed af en bewaar een 1 dl. Kookvocht.
    Bak het gehakt in een koekepan zonder boter.
    Voeg de gehaktkruiden en de gesnipperde paprika en ui toe.
    Rul het gehakt losjes.
    Als het gehakt gaar is, giet het vet af.
    Voeg het kookvocht van de witlof toe samen met het verkruimelde bouillonblokje, ketjap, sambal en de knoflook.
    Roer het goed door elkaar en zet het vuur zachtjes.
    Roer de kaas en de bieslook en het fijngesneden tomaatje door de witlof.
    Maak de aardappelpuree klaar.
    Voeg een beetje zout en nootmuskaat toe.
    Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
    Doe de witlof er bovenop.
    Dan de aardappelpuree erover verdelen.
    Strooi hierop de paneelmeel.
    Leg er wat stukjes boter op.
    Dit gaat in een voorverwarde oven voor 40 min. op 200 graden.

    Serveertips
    Het vocht onderin de ovenschaal , is straks heerlijk van smaak en dit kan je gebruiken als jus


    Succes ermee en ik hoop dat je man het ook lekker vindt!
     
  6. Kovu

    Kovu Fanatiek lid

    30 jan 2007
    1.130
    0
    0
    Pedagoog
    Provincie Limburg
    Strakke actie! :D

    Dat wordt lekker veel witlof eten de komende periode..... ;)
     
  7. fantasy

    fantasy Actief lid

    24 jul 2007
    473
    0
    16
    Veluwe
    Nou, ik ga zeker de recepten uit proberen, want ik heb ook een vriend die niets van witlof moet hebben! Deze week hebben we bij mijn moeder gegeten en toen had ze speciaal voor mij witlofsalade gemaakt. Yummie! Mijn moeder lust ook geen witlof, maar dan wel weer in saladevorm. Mijn vriend had nog nooit witlofsalade gehad, maar hij weigerde het te proeven.
     
  8. Carmen11

    Carmen11 Niet meer actief

    waar staat dat?
    kan t niet vinden!
     
  9. Carmen11

    Carmen11 Niet meer actief

    ooh heb t al! :)
     

Deel Deze Pagina