Gehakt maken

Discussie in 'De lounge' gestart door Starry, 8 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Hallo meiden,

    Ik wil vanavond gehakt klaarmaken voor gehaktballen maar hoe maken jullie nu lekker ballen? Ik gebruik altijd 500 gram rundergehakt. En hoe lang laten jullie dit op het vuur staan? want vaak in de binnen kant zacht en manlief vind dat niet lekker..

    Ben benieuwd naar jullie recepten.

    Liefs Starry
     
  2. KayaLola

    KayaLola Bekend lid

    25 apr 2012
    578
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik doe er altijd een uitje doorheen en beschuit, nootmuskaat en wat chilisaus...
     
  3. Mystery

    Mystery VIP lid

    21 jul 2007
    10.361
    0
    0
    ik doe altijd half om half of gekruid maar das maar net waar je van houd.

    Kruiden met paneermeel , eitje zout en peper of wat gehaktkruiden. Eventueel knoflookpoeder

    Nasi kruiden kan ook , die moet je dan even 5 min in een laagje water zetten zodat ze zacht worden.

    Dan in de pan , aanbakken en dan op laag met de deksel er op , zijn ze zo klaar en niet rood van binnen :)

    Smakelijk
     
  4. Bri

    Bri Niet meer actief

    bij 500 gram rundergehakt:
    2 eieren
    2 scheppen mosterd
    scheut ketjap
    flink wat paneermeel
    (kan ook beetje zout, maar ik kook eigenlijk nooit met toegevoegd zout en dat zit ook al in mosterd, ketjap en paneermeel)

    Goed mengen, ballen draaien, bruin aanbraden, daarna wat water erbij en met deksel erop gaar laten worden op lager vuur. Af en toe draaien. Met 15-20 min zijn ze wel klaar, precieze tijd hangt er van af hoe groot de ballen zijn.
     
  5. Snne

    Snne Bekend lid

    10 feb 2011
    840
    8
    18
    NULL
    NULL
    Gehakt kruiden, uitje, ei, beschuit, en dan maar net wat ik op dat moment in huis heb. Beetje sambal, chili saus, ketjap. Ik doe altijd beetje op gevoel en ze zijn eigenlijk altijd wel erg lekker. Oja en niet TE strak de ballen draaien dan krijg je van die stuiterballen. Maar ook weer niet te los want dan vallen ze uit elkaar in de pan ;). Alpe kanten even aanvallen in een pan en dan lekker lang op laten staan in een grote pan de ballen bijna onder de jus.
     
  6. Snne

    Snne Bekend lid

    10 feb 2011
    840
    8
    18
    NULL
    NULL
    Zo fijn die autocorrectie haha Alpe is natuurlijk alle en aanvallen is aanbakken :p
     
  7. Kiraa

    Kiraa Fanatiek lid

    10 jul 2012
    1.715
    0
    36
    Ik heb altijd van die zakjes kruiden van Silvo; tuinkruiden en uitjes. Flink wat paneermeel, beetje olijfolie erdoor of een ei, snufje zout en toch wel 3 kwartier laten pruttelen.. Ik gebruik altijd een heel zakje boter (in de grote braadpan) en als de gehaktballen dan mooi bruin zijn nog 300 ml water erbij en dan lekker laten pruttelen. :)
     
  8. LovingMom

    LovingMom VIP lid

    12 nov 2008
    8.094
    0
    0
    Secretaresse
    Gelderland
    Ik heb gisteren gehaktballen gemaakt
    500 gram rundergehakt
    2 uien
    2 eieren (klein)
    ketchup (flinke knijp)
    ketjap (klein scheutje)
    gehaktkruiden (silvo zakje, normaal met tuinkruiden maar nu zonder)
    panneermeel
    nootmuskaat
    peper

    En ze waren heerlijk :D
     
  9. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Kijk hier kan ik wat mee :D!!
     
  10. Helise

    Helise Fanatiek lid

    4 mrt 2012
    1.785
    0
    36
    Op 500 gram gehakt doe ik 1 ei en een zakje kruiden van Silvo heet dat geloof ik. Evt. Nog wat paneermeel erdoor. Dan in de pan, bruin laten bakken, beetje water erbij en een half uur tot uur laten pruttelen met de dekstel op de pan.
     
  11. Verox

    Verox Niet meer actief

    Kan op meerdere manieren, en welke kruiden je erdoorheen doet is afhankelijk van je smaak en wat je erbij eet.
    Ik doe er altijd een ei, peper en zout en beschuit doorheen.
    Verder combineer ik met een fijngesneden uitje, mosterd, chilipeper/sambal, kerriepoeder of ketjap.

    Het bakken doe ik inderdaad eerst rondom dichtschroeien op halfhoog vuur, daarna lang laten garen op klein vuur met de deksel op de pan, regelmatig draaien. En op het laatst nog even aanbakken op hoog vuur voor de lekkere bruine kleur.
    Meestal trek ik daar zo'n 20 minuten voor uit. Net zo lang als ik mijn aardappels kook. Maar ik maak dan ook grote ballen :p
     
  12. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Haha ik had een heel ander topic verwacht. Gehakt maken... van wie? Ik dacht dat je boos was terwijl je alleen maar een lekkere gehaktbal wilt eten ;)
     
  13. Starry

    Starry VIP lid

    6 sep 2007
    6.101
    623
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Nou ik ga eens in mijn keukenkastje kijken wat ik allemaal heb om die lekkere gehaktballen vanavond voor manlief te serveren ;)
     
  14. GewoonLinda

    GewoonLinda Fanatiek lid

    4 jan 2011
    2.938
    58
    48
    Ik doe er altijd een zakje Hamburgerkruiden bij. Heerlijk!!!
     
  15. nyke

    nyke Niet meer actief

    Ik gebruik halfomgehakt en een flinke scheut curry.. heel lekker, jummy :D
     
  16. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Rundergehakt 500 gram (6 ballen)
    italiaanse kruiden een zakje en een ei dat is alles wat ik erin doe en goed stevig rollen. Daarna even aanbakken en dan water tot 3 kwart en dan zeker 3 kwartier laten sudderen.
    Er wordt vaak gezegd dat ik de lekkerste ballen van iedereen maak dus gewoon proberen hihi
     
  17. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    rundergehakt vind ik altijd zo taai en smakeloos... dus een hele bal daarvan.. nee

    neem altijd half om half gehakt en de rest zelfde als helise
     
  18. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    500 gram gehakt
    Ui
    Ei
    Paneermeel
    Knoflook
    Mosterd
    Peper
    Zout
     
  19. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Ik doe altijd een eitje, paneermeel, scheut sojasaus, scheut chili saus, gehaktkruiden, uitje en verse knoflook, meestal zet ik ze tijdje van te voren al op zodat ik zeker weet dat ze gaar zijn als we gaan eten. Ook doe ik wel eens een deksel over de pan, dan blijft de warmte in de pan en zijn ze sneller gaar.
     
  20. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dit recept gebruik ik altijd. Ik maak er kleine platte hamburgertjes van zodat ze niet kunnen uitdrogen en binnen 5 minuten gaar zijn. Ze zijn altijd héérlijk, al zeg ik het zelf :D

    300 gram rundergehakt
    1 ui
    wat paneermeel
    1 ei
    bosje platte peterselie
    zout, peper, paprikapoeder, evt. wat komijn

    Ui en peterselie fijnsnijden, alles door elkaar mengen, balletjes/hamburgertjes van maken en bakken maar!
     

Deel Deze Pagina