Gehaktballen : hoe maak jij ze ?

Discussie in 'De lounge' gestart door Colour, 7 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    3 dec 2014
    419
    114
    43
    Op 500 gr gehakt:
    1 ei
    Italiaanse gehaktkruiden
    Heel fijn gesnipperde ui
    Eetlepel sambal
    Ketjap manis scheutje
    Soya saus scheutje

    Rondom bruin bakken in een pakje roomboter en op laag vuur gar laten worden
     
    Colour vindt dit leuk.
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Colour en Adje vinden dit leuk.
  3. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Ketjap
    Curry
    Mosterd
    Chilisaus
    Ei
    Gehaktmix, ik vind bretons zelf het lekkerst.
    Gekruid paneermeel.
    Ik meng altijd eerst de natte ingrediënten, dan gaat de mix erbij. Dan pas het paneermeel tot het een beetje een stevige massa is. Dan natuurlijk door het gehakt kneden, ik proef ook altijd even of het naar mijn smaak is. Soms voeg ik nog iets toe als het wat mist, dat kan van alles zijn uit de kruidenla net wat op dat moment mijn smaak is. En gesnipperd sjalotje of rode ui erdoor vind ik ook lekker. Dan bakken en in de jus gaar laten koken, of tegen gaar aan dat vinden wij het lekkerst.
     
    Colour vindt dit leuk.
  4. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    ik maak altijd ballen in grote hoeveelheid om daarna in te vriezen. En vaak doe ik elke keer weer wat anders maar deze 2 zijn hier favoriet

    3 kilo gehakt
    1 zakje gehaktkruiden stroganof
    1 zakje gehaktkruiden uitje
    1 zakje gehaktkruiden tuinkruiden
    3 eieren
    peper zout
    paneermeel

    2 kilo gehakt
    verse fijngesneden peterselie
    verse fijngesneden basilicum
    1 bolletje knoflool uitgeperst
    peper zout
    rondom bakken in een koekenpan met olijfolie
    ondertussen in een braadpan met olijfolie een uitje en wat teentjes fijngehakte knoflook bakken, daarbij 3 pakken gezeefde tomaat, fijngesneden peterselie en fijngesneden basilicum en hierin de rondom gebakken gehaktballen een uur of 4 op laag vuur laten pruttelen.
     
    Colour vindt dit leuk.
  5. MirW

    MirW Fanatiek lid

    20 apr 2017
    1.748
    555
    113
    Wij zijn gek op gehaktballen met de Bretonse kruidenmix van Verstegen.
    Evt. een uitje erdoor.
    Ik braad ze aan en giet dan een scheut water en ketjap door de jus om het vervolgens te laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
     
    Colour vindt dit leuk.
  6. Msee

    Msee Niet meer actief

    Beschuit
    Mosterd
    Zout
    Peper
    Nootmuskaat
    Ei
    Melk
    Ketjap
    Ui

    In de jus nog extra mosterd en ketjap.
     
    Colour vindt dit leuk.
  7. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Met gehakt van de beste slager van t land. Alleen een bal van rollen en bakken. Gehakt al is prefect gekruid.
     
    Colour vindt dit leuk.
  8. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Wij gebruiken de Gehakt kruiden van de AH met paneermeel en ei.

    Lekker simpel maar wel het lekkerste.
     
    Colour vindt dit leuk.
  9. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    Gehakt, gehakt kruiden, knoflookpoeder, gesnipperd uitje, scheutje sambal, basilicum(droge variant) kneepje mosterd, ei, paneermeel.

    Na draaien van de ballen door beetje paneermeel halen. In de pan goed rondom bakken met op 't laatste nog een scheutje ketjap in de pan als ze bijna gaar zijn.

    Hmzz jumm, denk dat ik morgen gehaktballen ga maken :roflmao:
     
    Colour vindt dit leuk.
  10. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Gehakt
    Nasikruiden, ( niet het hele zakje )
    Gebakken uitjes
    Ei
    Beschuit
     
    Colour vindt dit leuk.
  11. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.123
    2.957
    113
    Vrouw
    Colour en Adje vinden dit leuk.
  12. Bezige bij

    Bezige bij Fanatiek lid

    6 mrt 2016
    1.948
    1.711
    113
    Vrouw
    Gehakt met ei en zelf gekruide paneermeel of zakje gehakt kruiden.
    Met een fijn gesnipperd uitje erdoor.
     
    Colour vindt dit leuk.
  13. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Gehakt, 1 ei, paneermeel en gehaktkruiden van Versteghe. Kneden, rollen en bakken maar. Soms doe ik er wat ui en bieslook door, maar daar houden de kinderen niet zo van
     
    Colour vindt dit leuk.
  14. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.767
    18.913
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik maak ze niet zelf. Ze worden toch nooit zo lekker als Beppe's ballen. Een deel van het recept weet ik: in plaats van brood of paneermeel, gebruikt ze een beetje brinta. Volgens mij vooraf in melk geweekt.
     
    Colour vindt dit leuk.
  15. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Ik gebruik ook wel eens bruchetta kruiden door de gehaktballen. Ook erg lekker!
     
    Colour vindt dit leuk.
  16. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Gehakt
    Ei
    Paneermeel
    Parmezaanse kaas
    Gehakte knoflook
    Peterselie
    Snufje zout
    Peper
    Bakken in olijfolie of laten sudderen in zelfgemaakte tomatensaus.

    Of

    Gehakt + verse worst (gemalen)
    Mortadella
    Nootmuskaat
    Zout
    Peper
    Peterselie
    Daarna balletjes in ei dopen en paneermeel. Bakken in olijfolie

    Of

    Gehakt
    Ei
    Meel
    Gist
    Parmezaanse kaas
    Blokjes jonge kaas/mozzarella
    Zout
    Peper
    Door de paneermeel heen
    Bakken in de oven

    Of

    Gehakt
    Kruidenmix
    Ei
    Zout
    Peper
    Paneermeel
    Bakken in croma, daarna nog laten sudderen.
     
    Colour vindt dit leuk.
  17. Kolibrie

    Kolibrie VIP lid

    29 jun 2008
    5.767
    423
    83
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Gehakt, 1 ei, 2 beschuiten, gehaktkruiden met uitjes, soms beetje mosterd erbij. Alles door elkaar kneden en de ballen eerst dicht schroeien en dan wat water erbij en laten sudderen.
     
    Colour vindt dit leuk.
  18. palmie37

    palmie37 VIP lid

    8 jun 2009
    5.294
    40
    48
    administratief medewerkster
    overijsel
    Voor 500gr gehakt gebruik ik 2 eieren, 2 beschuiten,, klein uitje, gehakkruiden en een scheut Maggie!
    Lekker bruin balken op hoog vuur en dan een uurtje laten sudderen!

    P.s ik weet gelijk wat we morgen gaan eten hahahaha
     
    Colour vindt dit leuk.
  19. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.149
    3.026
    113
    Nederland
    500gr gehakt
    1 ei
    1 beschuit of een cracotte
    zakje verstegen gehaktkruiden
    fijn gesneden ui

    alles samen kneden en ballen draaien. aanbraden, en zodra alle kanten bruin zijn de gehaktballen onder water zetten en gaar koken in jus.
     
    Colour vindt dit leuk.
  20. Emihan

    Emihan Actief lid

    18 aug 2015
    474
    68
    28
    Rundergehakt
    Zout/peper
    Beetje nootmuskaat
    Scheutje ketjap Manis
    1 a 2 teentjes knoflook
    Middelgrote ui heel fijn gesnipperd
    Theelepel Dijon mosterd
    Worcestersaus, paar druppels
    Paneermeel

    Aanbraden in de boter en daarna laten sudderen met een beetje bouillon erbij.

    Ik gebruik nooit een ei want dat vind ik echt heel vies. Het smaakt altijd overdreven naar ei. En de gehaktballen vallen niet uit elkaar tijdens het bakken.
     
    Colour vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina