gehaktballetjes in de tomatensoep

Discussie in 'De lounge' gestart door Anique, 3 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anique

    Anique Niet meer actief

    Ik vroeg me af of iemand mij kan vertellen hoe je de gehaktballetjes maakt die in de tomatensoep gaan.
    Als je namelijk een blik tomatensoep met gehaktballetjes koopt dan zitten er altijd van die lichte gladde gehaktballetjes in (andere gehaktballetjes, zoals in de groentesoep, zijn wat ruller van structuur). En die zou ik heel graag zelf eens willen maken.
    Kan iemand mij helpen? :D
     
  2. Arri

    Arri Fanatiek lid

    21 dec 2007
    2.566
    0
    0
    kan dat? het is van dat nep vlees...
    ze verkopen ze wel los weet ik. of in een potje of blikje volgens mij
     
  3. Anique

    Anique Niet meer actief

    oh is dat nep-vlees? Nooit geweten....! Zit er helemaal geen vlees in dan?
     
  4. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    ik neem altijd runderhamburgers (die zijn al lekker gekruid) en daar draai ik balletjes van. Ik laat ze in de hete soep vallen en ze zijn zó gaar. en ze smaken veel lekkerder dan die enge voorgekookte griezels :D
     
  5. Anique

    Anique Niet meer actief

    maar ik wil juist die gladde glibberige balletjes .... :oops: :oops: :oops:
     
  6. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Ik neem altijd zowel voor groente als tomatensoep half om gehakt zelf een beetje op smaak maken met zout en peper en wanneer je soep warm is ze erbij gooien en dan half uurtje laten staan.
     
  7. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.894
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Ik heb eens gehoord dat die balletjes in de tomatensoep van paardenvlees is, geen idee of het waar is, moet je even op de ingrediëntenlijst van een blik kijken. Maar misschien dat daar het verschil inzit?
    (ik gooi de balletjes er altijd uit, vind balletjes helemaal niet lekker :oops:)
     
  8. rahella

    rahella Actief lid

    19 nov 2007
    436
    0
    0
    paardenvlees? :confused: :pale: [-X nooit hier....

    ik zal jou vertellen hoe ik de balletjes maak: rundergehakt, peterselie, een kleine ui, een beetje rijst(het is niet verplicht),1 sleetje brood, zout, paprika poeder en flink wat peper.
     
  9. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Die ballentjes zijn te koop in blik en uit de vriezer! Ik heb echt een trauma van die vieze ballen doen me schoonouders altijd in de soep.
    Gelukkig eten wij er nooit meer op zondag :D
     
  10. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.031
    1.852
    113
    Provincie Groningen
    Rundergehakt, een klein eitje erdoor, zout peper en paneermeel. Even goed kneden, en balletjes draaien.
     
  11. pluys

    pluys Fanatiek lid

    30 jul 2006
    4.587
    1
    36
    Harderwijk
    ja klopt! de meeste soepen heeft paardeballen! ik eet geen balletjes in de soep. Of hij moet vers zijn met rundergehaktballen.
     
  12. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.158
    8.135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    kan je kopen bij de albert heijn in potjes en bij de Deen ook in een blik. Staat bij de soep en je hebt ze ook met stukken kip en stukken rundvlees.


    ik vind die ook vet lekker :D
     
  13. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.894
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Tja, ik zie het verschil tussen paarden/geiten/schapen/koeien/varken/kippen/(wat hebben we nog meer voor dieren) vlees niet zo hoor, maar oke, ik hoef het geen van allen ;).

    In een blik tomaten soep van unox zit ->
    Tomaten 61% (tomatenpuree, gepelde tomaten), water, soepballen (paardenvlees, varkensvlees, water, zetmeel, voedingszuur E330, zout, stabilisator (E451, E452), specerijen, aroma, smaakversterker E621), vermicelli (tarwe, kippeneiwit), uien, suiker, pei 1%, zout, plantaaardige olie, gemodificeerd maïszetmeel, glucosestroom, smaakversterker E621, kruiden, gistextract, stabilisarot E412, specerijen.
    Tja dus wel paardenvlees in die soepballetjes en nog een hele hoop andere dingen die je niet eens in je eigen soeppie wil hebben ;).
     
  14. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Ik doe deze dicht. Er loopt een receptentopic waar je dit soort vragen kan stellen.

    Kwebbel
     

Deel Deze Pagina