Wat vragen ze allemaal? Ik las op de website van de gemeente dat je ter plekke pas te horen krijgt hoe lang het gaat duren voordat het verwerkt is. Ik zou denken dat het een paar muisklikken is en klaar maar kennelijk niet. Weet iemand hoe dat zit?
Neenee ik heb het over erkennen. Maar waarom staat bij de ene gemeente dat het meteen geregeld is en bij onze gemeente staat iets in de trant van 'we kunnen u ter plekke pas vertellen hoe lang de verwerkingstijd is want dit moet per situatie bepaald worden'..
Erkennen is zo gebeurd. Jij als moeder zijnde moet tekenen voor het feit dat jouw partner de baby mag erkennen. Maar dit is tijdens de zwangerschap en ik zie in je titel staan dat je het na de geboorte wilt doen. Misschien dat er dan andere regels gelden en het dan inderdaad langer duurt? Of vergis je je echt niet in het gezag aanvragen? Dat doe je namelijk pas NA de geboorte. Tegenwoordig kan dat ook allemaal online en ook nog eens gratis.
Gezag aanvragen doe je niet bij de gemeente dus ts zal het heus wel over erkennen hebben. Bij erkennen na de geboorte moet volgens mij worden uitgezocgt of er geen andere erkennibg in de weg zit. Van een ongeborene bestaat nog geen gba, maar eenmaal geboren heeft een kind al een heel spoor achtergelaten in verschillende systemen.
Onze zoon is pas erkend toen hij 5 was. Was allemaal zo geregeld. Ik moest toestemming geven en verder werden er wat gegevens door genomen. Ook werd meteen de achternaam van onze zoon veranderd. Ik weet niet precies of het nou meteen geregeld was of dat we na een week de bevestiging in huis kregen. In ieder geval was het heel snel in orde.
Hier was het 1 bezoekje aan het gemeentehuis. Mijn zoon is erkend op z'n vierde, door mijn huidige man.
Ik ben erkend op mijn 28e Kwam er pas achter, dat er vroeger iets fout is gegaan, toen ik in ondertrouw wilde gaan en het bleek dat mijn vader niet op het uittreksel stond Was 1 bezoekje aan het gemeentehuis. Heb achteraf nooit gecontroleerd of het er nu wel goed in staat, trouwens...
Hier ook gedaan, bijna 2 jaar na geboorte van mijn oudste dochter. (Mijn man heeft haar erkend) en was geen probleem. Afspraak gemaakt, papieren meegenomen en daar uitleg gekregen. Dochter heeft daarna ook de achternaam van mijn man gekregen. Ik moest een formulier ondertekenen en dat was t. Heel simpel!
Hier ook pas na de geboorte erkend. Moesten samen een formulier ondertekenen, gegevens werden gecontroleerd en dat was het. Kregen ook meteen een bijlage mee voor bij het geboorteuittreksel van onze zoon. Dit omdat hij eest mijn achternaam had en na de erkenning die van mijn man kreeg.
Ik ben zelf pas erkend toen ik 18 werd. En ook niet door mijn biologische vader... Dit kan allemaal bij de gemeente en heb je zo gepiept. Althans dit was bij mij wel zo.
Misschien zijn de regels tegenwoordig aangepast en gaat het niet meer zo makkelijk zoals vroeger? Als je tegenwoordig gezag aan gaat vragen dan kan dat online helemaal gratis. 8 jaar geleden moesten we eerst papieren halen bij de gemeentes waar we geboren waren, toen moesten we weer naar de gemeente waar we woonden en dan moest het gezag weer aangevraagd worden. Erg omslachtig allemaal.
Hoelang geleden is dit? Het gezag moest je vroeger nl bij de rechtbank aanvragen. Papieren opsturen, formulier invullen en later kreeg je een uittreksel van het gezagsregister in huis. Een kindje erkennen kost niet zo veel moeite. Als moeder moet je hiervoor toestemming geven en is zo geregeld. Zelf werk ik bij een organisatie die aangesloten is bij de gemeente en kan daardoor in het GBA. Wij kunnen met 1 druk op de knop zien of er een vader bekend is bij een jeugdige. Als dit niet het geval is kan elke willekeurige man een kindje erkennen met toestemming van de moeder.
Mijn man heeft onze zoon in 2014 erkend, toen onze zoon 5 was. We hebben allebei een formulier ondertekend en verder kwam er niets bij kijken hoor.