Dito hier. Ik zie het ook niet als toestemming vragen maar meer rekening houden met elkaar. Plus dat hij dan de kans heeft om aan te geven of hij nog iets nodig heeft. Ik vraag trouwens ook geen toestemming ik zeg meestal dat ik die dag nog even naar de stad toe ga omdat ik nog het e.e.a. nodig heb voor mijzelf of de kids en vraag of hij nog iets moet hebben. Handig ook omdat het ook wel eens voorkomt dat hij zegt: is goed schat maar hou je wel ff rekening met die boete die binnen is gekomen? Die moet ook betaald worden deze maand he! En dat was ik dan al weer glad vergeten dus dan doe ik wat zuiniger aan in de stad. hartstikke handig.
Alles op 1 hoop behalve de alimentatie voor mijn oudste dochter. Dat ontvang ik op mijn eigen rekening en daar betaal ik de nodige dingen voor mijn dochter van.
Hier alles op eigen rekeningen, maken elke maand een bedrag over naar de gezamelijke rekening, hier word ook alles van betaald. Soms doen we dat ook wel eens van eigen rekening. Ziektekosten, telefoon abo e.d. gaat van eigen rekeningen af.
Wij hebben zolang dat we samen wonen een gezamenlijke rekening... 1waar alles opkomt, hier gaan alle variabele lasten af : boodschappen, leuke dingen benzine etc. 1 voor de vaste lasten, hier maak ik een bepaald bedrag naar over zodra salarissen binnen zijn . Ook alle kwartaal/ halfjaar/ jaarlijkse lasten heb ik omgerekend per maand en dit komt per maand op deze rekening. Hier zit een spaarrekening aanvast (voor de jaarlijkse e.d. Dringen dus die er maand extra op komen....) Aan de eerste rekening zit ook een spaarrekening vast waar alles wat we per maand over hebben op komt. Ik doe de financiën thuis, maar we weten beide wat er op de rekening staat en de spaarrekening. We overleggen niet bij kleding. Uitgaan, pinnen, dingen voor zoon. We halen er gewoon allebei geld af. Maar natuurlijk wel bij grote dingen als een vriezer ofzo.... En tja ik breng minder in, maar zorg daarentegen wel meer voor onze zoon/ huishouden etc....
Hier alles gezamenlijk. Gelukkig wel, anders zou ik niks hebben. Ben thuisblijfmoeder, dus mijn man zorgt voor de inkomsten. Wij hadden toen we net samenwoonden ieder onze eigen betaal en spaarrekening en daarnaast een gezamenlijke waar we ieder evenveel geld op storten iedere maand. Toen we trouwden hebben we de eigen rekeningen opgezegd en hebben we alles op 1 laten zetten. Wij hebben geen "eigen" geld en overleggen als er iets gekocht moet worden. De dagelijkse aankopen en kleding koop ik wanneer nodig en manlief bemoeid zich daar niet mee. Als hij een verjaardagskadootje voor mij koopt, dan pint hij dat gewoon. Natuurlijk zie ik dat dan terug op de rekeningafschriften, maar dat doet hij dan ook alleen met verjaardagen. Meestal heeft hij ook wel iets aan contant geld in de portemonnee ivm parkeergeld, dus als het zou moeten kan hij ook stiekem iets kopen. (gebeurt alleen nooit haha)
Hier alles samen, lekker makkelijk! Alles bij elkaar, alle rekeningen eraf, boodschappengeld wordt appart gepind elke week, en wat er over is naar de spaar. Als we elkaar willen verrassen gaan we naar onze ouders, en die schieten t dan tijdelijk voor, tot de verrassing klaar is, en dan wordt t terug betaald.
Wij hebben ieder onze eigen rekening. Daar hebben we ook een persoonlijke reden voor. Buiten dat ik dit zelf fijner vind......
Dat is inderdaad heel raar!! Maar een aparte rekening hebben vind ik wel net zo gewoon als een gezamelijke rekening hebben.
Ik vraag me alleen af he...de vrouwen die geen inkomsten hebben en alleen een gezamelijke rekening hebben.....stel je gaat uitelkaar....dan heb je niks?
Bedoel je dan spaargeld etc? Want dat wordt als je getrouwd bent in gemeenschap van goederen en gaat scheiden net als je schulden gewoon eerlijk verdeeld... Daarom heet het in gemeenschap van goederen .
als wij zouden gaan scheiden is overal de helft van van mij. We zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, hebben er samen voor "gekozen" dat ik thuis blijf bij de kinderen. (helaas niet helemaal vrijwillig vanwege lichamelijke klachten, maar wel in overleg) Ik vind het eerder vreemd dat iedereen tegenwoordig zijn '" eigen geld" wil hebben en behouden. Je gaat op een gegeven moment samen een leven aan en wie het geld dan binnen brengt maakt dan niet uit. Ik lees hier vaak over "onafhankelijk" willen zijn, maar waarom zou je dan nog trouwen? Als je alles toch gescheiden wilt gaan houden, kun je dat ook net zo goed achterwege laten. (op huwelijkse voorwaarden na natuurlijk in sommige gevallen.)
Dat begrijp ik ook nog wel. Maar ik bedoel qua inkomsten....en inderdaad spaargeld. Als je niet getrouwd bent sta je daar dan mooi...
Alles op 1 hoop, maar... Ik heb wel een aparte rekening waar ik maandelijks "kleedgeld" op stort. Dit is een vast bedrag en helemaal voor mij alleen. Dit is meer zelfbescherming, als het op is is het op. Zou ook nooit wat voor mezelf kopen van de gezamenlijke rekening.
Ja, de inkomsten heb ik dan niet meer, maar daarintegen heb ik wel jarenlang mijn kinderen op zien groeien en kan ik iedere dag bij ze zijn. Dat zijn de keuzes die je maakt op dat moment. Mocht het ooit zo zijn dat ik er alleen voor kom te staan (door een scheiding, want de rest hebben we goed geregeld) dan zien we dat dan wel weer. Maar voor nu is dit onze keuze en die zou ik niet anders willen.
Alles op 1 hoop. Ik doe internetbankieren en weet precies wat er in- en uitgaat. Mijn man weet in grote lijnen ook wel hoe en wat, maar ik betaal de rekeningen die binnenkomen. Hij pint ook weleens geld, en dan ga ik hem echt niet vragen waar hij dat voor nodig heeft. Dus daar kan ie mooi evt verrassingen voor me van kopen.
We hebben hier 2 spaarrekeningen op beide staat hetzelfde een is van mij als het mis zou gaan is er genoeg geld om het eerste jaar door te komen met de kids.
Wij hebben ieder een eigen rekening en storten elke maand een vast bedrag op onze gezamelijke betaal- en spaarrekening. Hier betalen we dan alle vaste lasten van.