pond gehakt, kruiden naar smaak. uitje fruiten en knoflook, nog wat roerbakgroenten erdoor. daarna een pakje gezeefde tomatenpuree erdoor en blikje tomatenpuree. evt nog wat zout erbij of paprikapoeder als de saus nog te flauw is. daarna bechamelsaus maken. dan laagje gehakt mengsel, laag lasagnebladen en laagje bechamelsaus tot alles op is. dan geraspte kaas erover. meestal maak ik voor mezelf de variant met courgette. dan laat ik de lasagnebladen weg en gebruik daar ipv courgettebladen
Uitje fruiten, 4 ons gehakt rullen, groenten naar smaak toevoegen ( doe soms een zak van 500 gram voorgesneden groenten, soms snij ik zelf een bakje champignons, paprika, courgette en wortel ), 1000-1500 gram tomaten ontvellen en samen met een teentje knoflook pureren en toevoegen aan het gehakt/ groentemengsel. Vervolgens naar smaak gedroogde italiaanse kruiden en een paar bouillonblokjes toevoegen. Dit alles aan de kook brengen en dan op een zacht vuurtje ongeveer een uurtje door laten pruttelen. Op het laatst een scheut melk erbij en als het niet dik genoeg is voor lasagnesaus z.n. nog even wat binden met maizena of allesbinder. Vervolgens in een ovenschaal de lasagne opbouwen zoals bekend, evt. nog wat kaas er over heen en een half uurtje in de oven.
300 gram gehakt rullen, ui courgette en champignons er bij. Daarna een zakje mix voor lasagne van honig mengen met 500 ml water, deze bij het gehakt en fruit doen samen met 500 ml melk. Wachten tot het mengsel kookt en dan een minuutje door laten koken.
Ik maak vaak groentelasagne zonder vlees en zonder bechamelsaus (mijn moeder maakte het al zonder, dus ik weet niet beter) Aubergine, courgette, paprika in mooie plakken snijden. Even grillen. De saus maak ik van tomaten met kruiden, even koken, wat olie erbij en dan met de staafmixer er door heen. Lasagne even koken (tegenwoordig maak ik vaak lasagnebladen van courgette, omdat ik zo min mogelijk bewerkte producten eet en dat is heeeeeel lekker kan ik je zeggen, je vervangt gewoon de pasta door repen courgette) En dan alles opstapelen met wat kaas en kruiden. Lekker! Soms doe ik er ook zelfgemaakte pesto door, dat maakt het echt af.
500gr gehakt Ui, paprika, knoflook, boeren soepgroentepakket, champignonroerbak, pakje honig lasagnesaus Gehakt rullen Knoflook ui en paprika erbij Groentepakketten erin Saus aanmaken Goed blijven roeren Ovenschaal eerst saus dan bladen etc als laatste plakjes salami erop en overstrooien met geraspte kaas
Gehakt rullen (500 gr voor 4 personen) met wat ui en knoflook en Italiaanse kruiden . En evt groenten In een braadpan tomaten puree verwarmen (zodat hij niet meer zuur is) en gehakt mengsel erbij. dan een blikje tomatenblokjes, ontvelde tomaten en pakje passata erbij. Nog wat Italiaanse kruiden erbij, wat suiker en sambal Half uur laten sudderen. En dan bouwen Ik doe vaak nog wat mozzerela als laag er tussen en bovenop ook
Hier een melkallergie, dus gaat het volgende in: -500gr gehakt -500gr tomaten -400gr champignons -2 kleine oranje paprika's -grote ui -courgette Gisteren heb ik er ook nog een prei onder gedaan. Doe alles roerbakken tot het bijna gaar is, een brik tomatenpuree erbij en daarna in de oven met flink wat nepkaas op de saus gestrooid (bij elke laag).
Deze heb ik laatst gemaakt en was erg lekker Lasagne van Jamie Oliver - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Deze twee maken we regelmatig: Spinazielasagne met geitenkaas - Recept - Allerhande - Albert Heijn en Lasagne met ricotta - Recept - Allerhande - Albert Heijn Allebei erg lekker. De eersteis een snelle lasagne en de tweede is wel een klusje. Maar zo ontzettend lekker! Ik hou absoluut niet van de standaard lasagne met gehakt en bechamelsaus. Oh en deze is ook erg lekker: Opgerolde lasagne - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Die enkele keer dat ik er zelf maak, valt hij hier ook uit elkaar. Hier meestal iets van saus à la gehakt, ui, champignons en paprika (groen of rood). Met spaghettisaus. Ik maak het wel niet vaak, want vindt het verschrikkelijk veel werk, veel te veel afwas en bovendien ook een énorme caloriebom.
De allerlekkerste: in de appie app zoeken naar 'easy lasagne met kipreepjes'... Maak die sindsdien altijd!
Pond gehakt, uitje, paprika(s), champignon, courgette, tomatensaus en de mini lasagne van Honig. Vind het ideaal, geen gestapel maar gewoon roeren! Oh en kaas bovenop natuurlijk! Honig - Mini Lasagne
Groente snijden: in de meest luie vorm een bakje champignons en een zak italiaanse roerbakgroenten, als ik tijd/zin heb zelf snijden. Ook ideaal voor een overgebleven stuk courgette/broccoli/aubergine etc. Pakje vegetarisch gehakt erbij. Aanbakken in de koekenpan en als t klaar is een pot goede basis pastasaus erdoor. Ondertussen in het sauspannetje 50 gram boter laten smelten, 50 gram bloem en een snufje zout erbij, deze roux even wat laten kleuren. Dan met de garde 500 ml melk beetje bij beetje erbij, zachtjes laten opwarmen tot kookpunt, regelmatig roeren. Als de bechamelsaus klaar is deze door het groenten-sausmengsel roeren, en bouwen met liefst verse lasagnebladen. Bovenop ruim gemalen kaas en dan zo'n 35 minuten op 200 graden.
Als ik lasagne maak, maak ik eerst een flinke pan bolognesesaus, waar ik vervolgens een deel van gebruik voor lasagne met een overheerlijke zelfgemaakte bechamel. Gebruik de recepten van Matt Preston. Er gaat verder geen groentepakketje door en al helemaal geen pakje mix van Honig ofzo. Die vind ik sindsdien echt heel vies namelijk..