Volgende week hebben we en etentje in een restaurant. Nou ben ik sinds 2 weken weer aan de lijn en het gaat lekker dus ik wil de calorieën een beetje beperken. Wat kan ik in een restaurant nou het beste pakken vooraf en hoofd? Carpaccio/salades en soep klink het beste maar is dit ook zo? En als hoofdgerecht? Ik denk dat vis beter is als vlees? Maar misschien is het wel juist heel vet in een restaurant... wie heeft er tips?
Ik ben ook aan het diëten en ik neem vooraf een lichte salade. En als hoofdgerecht het magerste wat erop de kaart staat. Verschild ook een beetje wat erop staat. Soms neem ik alleen een maaltijd salade.
Vis bevat sowieso goede vetten. Het ligt er maar net aan hoe het restaurant het klaarmaakt denk ik. Is bijvoorbeeld de soep eigen gemaakt of een pakje. Carpaccio zelf bevat niet zoveel (110kcal per 100 gram) maar vooral de dingen die erop liggen zoals de kaas maken het weer dik. Hetzelfde met een salade. Wat voor dressing etc etc. Ik zelf zou eigenlijk gewoon een avondje genieten en kiezen voor wat jou het beste lijkt en bijvoorbeeld de patat laten staan maar juist de groenten of de salade bij je hoofdgerecht eten. Je hoeft niet altijd extreem streng te zijn toch? Kun je niet alvast het menu bekijken van het restaurant waar je gaat eten?
Ik weet niet waar we gaan eten. Ik zat er net ook aan te denken om even de kaart online te bekijken inderdaad. Ik ga straks eens even vragen waar we uit eten gaan!
Die avond niet teveel er op letten ( ja wel patat of mayo et cetera) Een balansdag tussendoor is soms ook heel goed.
In ieder geval het broodmandje overslaan. Is zonde van de rest van je gerechten en je eet er vaak alleen van omdat het er toch staat. Verder zou ik gewoon eten waar je trek in hebt, alleen uitkijken met de sauzen (mayo, roomsaus e.d.).
Je kunt dit ook vaak vragen aan de bediening. Als het goed is weten zij wel wat 'magere' gerechten zijn. In het restaurant waar ik werkte kon je gewoon van de kaart bestellen en de koks maakten daar dan een gezondere versie van. Vaak zijn de sausjes en dressings het meest ongezond.
gewoon iets lekkers kiezen wat niet moddervet is het zou zonde zijn als je iets heel magers kiest wat je niet eens echt lekker vind toch. ik neem meestal alleen een hoofdgerecht en een lekkere kop koffie ipv een dessert. of ik neem een paar hapjes dessert van mn vriend
Ik zou met het uit eten gaan ook weer niet te streng zijn voor jezelf. Neem wel iets wat je lekker vindt hoor. Vis is een goede optie en mocht je dat niet zo lekker vinden kies dan een mager stuk vlees. Als voorgerecht soepje of salade. Broodmandje idd over slaan en niet teveel frisdrank bij het eten. Neem groente en aardappeltjes bij je eten en geen frietjes met mayo. Vraag desnoods aan de bediening of ze dressings en sauzen apart willen serveren. Dan kan je zelf bepalen hoeveel saus er over je stukje vis of vlees gaat. Je kan er ook voor kiezen om niet alles op te eten he. Ik krijg het meestal ook allemaal niet op, het is gewoon teveel. Als dessert kan je meestal ook voor een lekkere kop koffie of thee kiezen. Of deel een dessert met iemand.
Carpaccio en een maaltijdsalade als hoofdgerecht, en het toetje overslaan. Verder wel lekker genieten en de dag er na maar een balansdag houden.
Bedankt voor de reacties! Ik weet inmiddels waar we gaan eten dus ik ga de kaart even checken. Ik neem gewoon voor en hoofdgerecht. Nadien neem ik toch meestal al thee.
.... Ik ben iemand die het broodmandje vaak het meest lekkerste van allemaal vind. Inclusief het desert Oh, mijn liefde voor stokbrood met kruidenboter
Wij zijn ook aan het afvallen . Alleen niet in de vakantie [zo als nu] en ook zeker niet als uit eten gaan. Dan is er maar een moto genieten . Zo vaak eten wij niet buiten de deur , voor ons altijd een feest. Net als de rest zegt dagen er na pas je alles weer aan . Soms mag je heus wel eens vet of ijs eten . Ik zeg dan ook maar 1 zin Eet smakelijk en vooral geniet !!
Carpaccio zonder saus en kaas vooraf, lekkere witvis als hoofd, en een koppie koffie als einde.. Niks mis mee, en goed te eten
Vragen of ze sausjes en dressings apart willen serveren, en verder niet al te veel erop letten. Gun jezelf eens een avond vrij en geniet ervan.
Het ligt eraan wat er op de kaart staat, maar sowieso geen brood, kruidenboter, dessert, saus. Wel veel groentes, mager vlees of vis. Ik pak zelf meestal alleen een hoofdgerecht.