als het normaal ruikt/normale kleur is het echt geen probleem dat je het eet... Vind het zo erg dat er zoveel eten weggegooid wordt let maar eens op met feestdagen zijn pakken verse melk ineens langer houdbaar als kerst b.v. op maandag/dinsdag valt.
Even ruiken, is het zuur dan is het niet meer goed. Ik heb dat ook weleens hoor maar de datum is TENMINSTE houdbaar tot dus dat wil niet zeggen dat het dan al meteen einde oefening is. Alleen met melk ben ik altijd een zeurpiet want dat is zelden langer goed dan de datum...
Ik koop altijd melk met een 35% sticker bij de AH en die is nog nooit slecht geworden meestal is hij pas 3 dagen na de datum op.
Als varkensvlees bedorven is dan ruik je dat echt Meteen! Bah is me 1x overkomen dat ik een verpakking lostrok en het bedorven was. Dus als het goed ruikt gewoon opeten.
Bedankt allemaal! Ze roken prima dus heb ze gebakken en we hebben ze heerlijk opgegeten ze smaakten prima!
Nog geen vriendjes met de wc geworden ondertussen???? Ik had het niet gedaan, maar ik eet niets wat over datum is
Ik heb een hele goeie neus en zou dat best nog wel eten als het goed ruikt. Net had ik nog danoontjes over die waren 2 dagen over de datum die heb ik ook gewoon opgegeten . Van de week had ik een verse haring gekocht, haal hem uit de verpakking en die stonk :x rook gelijk dat die niet meer goed was blegh Ik probeer alles op te maken voor het einde van de THT datum maar soms zit ik er wel een dagje overheen , ben er nooit ziek van geweest
Vlees zou ik niet doen. En de meeste soorten zuivel ook niet. (Ik kan bij melk trouwens altijd al proeven als het 'op' de datum is. De smaak is dan toch al anders, ook al is het dan echt nog niet zuur.) Verder ben ik wel van kijken, ruiken, proeven. Maar echt niet bij vlees.
Als het vlees gewoon goed rook, en het zag er goed uit, dan had ik het ook gewoon opgegeten hoor. In de paneermeel die er omheen zit, zit ook kruiden en dan bederft het vlees ook minder snel.